Harm

Harm

Ik ben als een blok gevallen voor IJsland, maar ieder land heeft z'n pracht!

Na een zomer op prachtig IJsland, al die mooie natuur gezien te hebben met leuke en avontuurlijke groepen stond er eind augustus 2015 nog 1 groep klaar voor 15 dagen avontuur. De nachten zijn veel langer in deze periode, een totaal andere beleving dan de oneindige nachten begin juli. We besloten op de tweede dag tijdens het doen van de Golden Circle, dat we ook best wat eerder op een camping wilden gaan staan. Nabij Geiser, zodat, als we vroeg op zouden staan daar ’s morgens als vrijwel enige waren. In de avond kwam het gesprek op het Noorderlicht, hoe dat ontstaat, en of je het wel kan zien in deze tijd. Het was een best frisse avond. Dan maar op tijd naar bed, geen probleem!
Een van de dames in het gezelschap ging nog een stukje lopen, even de benen strekken en wat opwarmen. Toen ze terug kwam zei ze; Noorderlicht! Echt, ik weet het zeker! Langzaam maar zeker ritste het ene na het andere tentje open.
Wat een spektakel, een once in a lifetime! Het hield uren aan, dansend om ons heen. Groen, paars en oranje. In vormen die amper te beschrijven zijn. Wat hebben we genoten! We kropen na een paar uur allemaal ons eigen tentje weer in om met een lach op ons gezicht in slaap te vallen. En ’s morgens stonden we met de groep, in alle vroegte inderdaad als bijna enige bij geiser! 48 uur op IJsland, het kon nu al niet meer stuk!”

  • Woont inEindhoven
  • Begeleider sinds2011
  • Hobby'sReizen, fotografie en Social Media.
  • Favoriete bestemmingIJsland
  • Waarom noSunAls ik er niet zou werken zou ik er mee op vakantie gaan.