Bas

Bas

Alles komt goed

Op camping Þakgil (zo’n twintig kilometer boven Vík in IJsland) beleefde ik mijn mooiste noSun herinnering. Het regende en het was erg mistig die dag, dus begonnen we met frisse tegenzin aan de wandeltocht. De mist was zo dik dat we de bewegwijzering van de route amper konden volgen, maar gelukkig bood de GPS voldoende soelaas. Dankzij de GPS wisten we dat we in de buurt van een gletsjer moesten zijn, maar door de mist konden we helaas niets zien. We besloten even een bammetje te eten en de route snel te vervolgen. Tijdens de pauze gebeurde er echter iets magisch: als een gordijn trok de mist langzaam weg en zagen we een enorme gletsjer voor ons opdoen, wauw!

  • Woont inUtrecht
  • Begeleider sinds2016
  • Hobby'sAtletiek, survivallen, mountainbiken, zwemmen, actief zijn, activiteiten voor jeugd organiseren.
  • Favoriete bestemmingHet is inmiddels alweer veel te lang geleden, maar ik zou graag nog eens terug willen naar Zambia. Hier heb ik enkele jaren geleden meegeholpen aan een bouwproject met de lokale bevolking. Naast de ongekende omgeving, zijn het vooral de mensen die het land bijzonder maken. Naast de toeristische gebieden die Zambia -ook- heeft, zijn er veel plekken waar armoede heerst. Vooral op die plekken waar die armoede heerst, spat de dankbaar- en vriendelijkheid van de mensen af. Daar kan de gehaaste en vooral verwende Nederlander wel wat van leren.
  • Waarom noSunHet is al fantastisch om met een groep op rondreis te gaan in een ander land. Maar het delen van vele bijzondere momenten met een klein groepje, maakt het extra bijzonder. Dankzij de ervaring van noSun worden er tijdens iedere reis toffe plekken aangedaan en staat iedere rondreis garant voor een onvergetelijk avontuur.