Wandeltrekking Spanje

Deze huttentocht daagt je uit en laat je ervaren hoe mooi de Spaanse Pyreneeën zijn!
Boek deze reis

Genieten van de Spaanse Pyreneeën

Wat ooit als grap van lokale hut-eigenaren is begonnen, is uitgegroeid tot één van de mooiste meerdaagse huttentochten van Europa. Voor deze prachtige huttentocht is wel ervaring nodig, want de route is geschikt voor de geoefende bergwandelaar. Door de (grote) hoogteverschillen mogen we meerdere toppen van onze bucketlist afvinken.

Hoogtepunten van deze reis

 • Topje tikken: o.a. Tuc de Saburo met prachtig uitzicht
 • Wandelen in het enige nationale park van Catalonië
 • Omgeven door de toppen van de ruige Pyreneeën
 • Uitdagende wandeletappes
 • Klimmen en klauteren over rotspartijen, uitrusten aan bergmeertjes
 • Verblijf in hutten inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Bekijk het programma
 • wandelreis wandelroute stenen
 • pyreneeën wandelen groep
 • groepsreis pyreneeen zonsopkomst
 • singlereis meer bergen

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • wandelvakantie pyreneeën groepsreis
  Dag 1 Op naar de Pyreneeën, laat die bergtocht maar komen! Het is zover! Na je wandelschoenen in gelopen te hebben en je goed voorbereid te hebben verzamelen we ons op het vliegveld en vertrekken we naar Barcelona. Tijdens de rit van Barcelona naar het bergdorp Espot zie je het landschap veranderen. In Espot vullen we onze water voorraad en laten we spullen die we niet nodig hebben achter in de bus samen met een setje schone kleren. Na een week wandelen is een setje schone kleren erg fijn! We gaan naar het beginpunt van de eerste wandeling op 1910 meter hoogte. In acht dagen lopen we dwars door het Nationaal Park Aigües. Het is er in vergelijking met de rest van de Spaanse Pyreneeën groen met tal van meren. We volgen deze week de paaltjes met wit/rode verfmarkeringen. Na deze reisdag slapen we de eerste nacht in een Hotel in Espot zodat we goed uitgerust op pad gaan.
 • singlereis zonsopgang spanje
  Dag 2 We beginnen rustig Op deze eerste dag beginnen met een korte tocht en intensieve tocht om lekker warm te lopen en te wennen aan de ijle lucht. De eerste hut waar we slapen is Refuge d’Amitges die op 2360 meter hoogte ligt, dit geeft natuurlijk een fantastisch uitzicht! Elke dag is het weer afwachten wat voor lekker eten we krijgen, maar koken dat kunnen ze hier wel! Eet smakelijk! (4 uur, +1000m)
 • wandelen pireneeen trekking
  Dag 3 Rugzak op en gaan! Heeft iedereen goed geslapen? Bij het ontbijt delen we de ervaringen van de eerste nacht in een berghut. De wandeling begint met een klim naar de bergpas vlak langs de Tuc de Ratera. Op weg naar het zadel (het laagste punt in een bergrug) op 2573 meter passeer je het eerste stenenveld. Is dit nog een pad? Nou en of het leuk is om van de ene naar de andere steen te stappen. Let goed op je balans en probeer niet te lang na te denken over je volgende stap. Je zult zien dat je na een tijdje vertrouwen krijgt in je schoenen en de ondergrond.

  Eventueel beklimmen we de begtop Tuc de Ratera (2.861m) die langs de route ligt, voordat we afdalen naar de berghut Sabaredo (2.310m). In de berghut Amitges hebben we een lunchpakketje ontvangen dat we op een mooi plekje opeten. Vervolgens gaat de route naar Coll del tuc de Sendrosa (2.446m). We gaan naar beneden naar Clòto lake's via afwisselende steenvelden en tussen bomen door, kom je uit op de lange afstandsroute GR-11. Deze loopt van oost naar west door de gehele Pyreneeën! Via een stukje op de GR-11 lopen we langs een prachtige waterval naar aan een stuwmeer gelegen berghut Colomers (2150m). Als het mooi weer is, kan er in het koude bergwater gezwommen worden! We kunnen vanavond proosten op de eerste hoogtepunten van deze huttentocht, maar wil je er morgen weer helemaal fit voor gaan dan is het slim om de eventuele biertjes over te slaan. (6 uur, 10,7 km +630m, -380m)
 • groepsreis pyreneeen zonsopkomst
  Dag 4 Genieten van de omgeving Hoe voelen de benen en de rugzak vandaag? Je zult merken dat het steeds meer vanzelf gaat en dat je de rugzak steeds minder gaat voelen. Vanaf Colomers volgen we een slingerend pad naar Port de Caldes (2.557m). Je komt na een korte afdaling op een hooggelegen plateau waar nog lang in het jaar sneeuw kan liggen, wat een pracht plaatje. Na het dal volgt een korte, maar steile klim naar de volgende bergpas (2.471m), waarna de mogelijkheid bestaat om te klimmen naar Tuc de Montardo (2.833m).
  Het pad daalt na de bergpas af tot het meer Lac deth Cap deth Port. Om vervolgens weer verder naast een waterval naar beneden te gaan tot aan berghut Restanca (2.017m). Na weer een indrukwekkende dag gaan we vroeg slapen, want morgen staat er weer een pittige wandeling op het programma. (5 uur, +555m, -685m)
 • wandelvakantie pyreneeen single
  Dag 5 Vamos a Ventosa I Calvell Wakker worden in de frisse berglucht! Met een kop koffie overzie je de te lopen route van vandaag. Aan de overzijde van het stuwmeer kruipt een klein pad langs de steile bergwand omhoog. Gaan we daar vandaag naar toe? Ja zeker! Vanaf beneden ziet het er altijd anders uit en eenmaal op de berg ontvouwt de route zich stuk voor stuk.
  Het eerste deel van de route van vandaag gaat naar de bergpas Coll de Tumeneia (2.609m). Dit is een klim van ca. 600 hoogtemeters en op delen erg steil. Het is daardoor een uitdagende klim en ook kan je hier hogerop de berg sneeuwvelden verwachten die we gaan oversteken.
  Vanaf de top naar beneden wanen we ons in een andere wereld. Op de ruwe berghelling zoeken we naar steenmannetjes die vanaf hier de route aangeven. We passeren diverse grotere meren die in elkaar overlopen met een waterval.
  Eenmaal afgedaald is het een rustige wandeling naar de mooie en gezellige berghut Ventosa (2.255m). Op het terras van de berghut proosten we op een mooie wandeldag. (3uur, +478m, -275m)
 • pireneeen single wandelvakantie
  Dag 6 Klimmend naar boven! Gisteren was een mooie inkomer voor de lange dag van vandaag. Onze tocht gaat verder over de Collet De Contraix (2.749m). De klim wordt steeds steiler en op het laatste deel liggen veel losse stenen waarbij je soms je handen gebruikt om boven te komen. Vanaf de bergpas is het een lange en lastige afdaling. Maar we gaan geen uitdaging uit de weg, nemen de tijd en pauzeren bij een bergmeer langs de route. Als dat niet genieten is! Na 750m te zijn afgedaald komen we weer tussen de bomen aan bij de berghut Estany Llong (6,5 uur, +684m, -914m).
 • pyreneeën spanje vakantie
  Dag 7 Vol goede moed op pad Vanaf de berghut Estany Llong beginnen we met een mooie klim. Het begin van de route loopt steil door het bos. Dit kan benauwd en warm aanvoelen, maar al snel wordt het bos dunner. Na circa 2 uur geklommen te hebben komen we zo'n 400m hoger op een wat vlakker deel uit waar we bij een prachtig gelegen meer een welverdiende pauze nemen. De opgedane energie kunnen we goed gebruiken om de bergpas Dellui (2.550m) over te gaan. Het gaat goed met topjes tikken!
  De afdaling vanaf Dellui is steil en kan soms glad zijn bij regen. De rest van de wandeling loopt afwisselend omhoog en omlaag over korte hellingen bezaaid met mooie azalea’s. Op naar de wellicht meest gefotografeerde berghut JM Blanc (2318m). De berghut ligt prachtig aan een meer en hier kunnen we echt genieten. (9/10 uur, +1263m, -964m)

 • huttentocht pyreneeën groepsreis
  Dag 8 De laatste loodjes Het is alweer de een na laatste wandeling van deze vakantie. De route loopt langs een inmiddels bekend landschap, wat nooit verveelt. Een steile bergwand en diverse meertjes worden gepasseerd tijdens onze groepsreis. Eerst volgt Coll de Monastero de Peguero (2.716m). Vanaf de bergpas is het steil naar beneden over losse stenen en gruis, maar hier draaien we onze hand niet voor om. Dit wordt geleidelijk minder steil. Het is een lange afdaling van zo'n 750m tot het meer Estany de Sant Maurici (1.960m). Je zult het landschap zien veranderen en langzaamaan steeds meer dennenbomen tegenkomen. We genieten vol overgave van de laatste kilometers en slapen in Espot.

 • Barcelona singlereis sagrada familia
  Dag 9 Genieten van Barcelona We genieten nog even van de prachtige omgeving voor we terugkeren naar de bewoonde wereld waar de minibus ons staat op te wachten met schone kleren. Met de minibus rijden we naar Barcelona, waar we kunnen genieten van de mooie stad met een tal van leuke en gezellige bars en restaurants. Gaan we voor een wandeling door de levendige stad of kiezen we ervoor om de benen rust te geven terwijl we in de zon genieten van een terrasje? De middag is vrij in te delen en vergeet niet om een vakantiegevoel te creëren waarbij een bezoekje aan de Sagrada Familia niet mag ontbreken. Salud met een lekkere sangria!
 • pyreneeën spanje groepsreis
  Dag 10 Adios Spanje! Het is tijd om Spanje achter ons te laten en terug te keren naar het platte Nederland. Dat is wel even wat anders dan de Pyreneeën.

  Let op: Afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep kan afgeweken worden van de route.

  De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Barcelona. Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd.

  * De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Ik ga graag mee met Wandeltrekking Spanje

Deze huttentocht daagt je uit en laat je ervaren hoe mooi de Spaanse Pyreneeën zijn!

Boek deze reis

Accommodaties

Hutten

Omschrijving: Tijdens deze wandelvakantie verblijf in verschillende hutten waar je onderweg langs loopt. Je slaapt dan in een slaapzaal waar ook niet noSunners overnachten. Wanneer je in een hut overnacht is het ontbijt inbegrepen.Verwacht echter niet teveel comfort, maar geniet optimaal van de omgeving en de knusse gezelligheid. Zo is er bijvoorbeeld bij niet alle hutten warm water. De laatste nacht verblijf je in Barcelona voordat je naar Nederland terugvliegt.

Slaapsituatie: Je overnacht met meerdere mensen op een slaapzaal

Wat neem je mee?

 • Slaapzakliner (lakenzak)
 • Warme (fleece)trui
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) hoge wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Wandelstokken
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva’s)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Snacks, bijvoorbeeld adventure food repen of energy bars
 • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
 • Plastic bord (diep bord) en beker
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • Regenhoes voor je rugzak
 • Drypacks zodat de inhoud van je tas droog blijft
 • Oordopjes voor de nacht
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Broodtrommel
 • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter (of 2 flessen van 1 liter)
 • Handdoek(en), lichtgewicht en sneldrogend
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Optioneel:
 • Fotocamera
 • Powerbank
 • Reserve bril/lenzen
 • Sjaal, muts, handschoenen (het kan erg afkoelen in de bergen)
 • Wc-papier / papierenzakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
 • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo

Belangrijke informatie

Deze wandeltrekking is geschikt voor de ervaren bergwandelaar. De gehele reis heeft een totale stijging van 9200 meter over een afstand van 55 kilometer. Je wandelt op een gemiddelde hoogte van 2400 meter waarbij er een (kleine) kans bestaat dat je last krijgt van hoogteziekte. De laagstgelegen hut bevindt zich op 1900 meter en de hoogste op 2400 meter. Per dag wandel je gemiddeld 8 uur. Behalve het ruige terrein kan ook het weer voor een uitdaging zorgen. Tijdens deze trekking overnacht je in verschillende hutten met slaapzalen en relatief weinig comfort: zo is er over het algemeen geen warme douche te krijgen. Onderweg kom je geen supermarkten tegen, maar bij de hutten kun je wel eten kopen. De hutten zijn geboekt op basis van vol pension. Het ontbijt, lunchpakketje en een diner zijn bij de prijs inbegrepen. Twijfel je of deze reis geschikt voor je is, neem dan contact met ons op.

Vertrekdata

Rangschikken op:

Geen beschikbare vertrekdata gevonden

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Eindhoven of Amsterdam – Barcelona inclusief ruimbagage
 • Overnachting in een hotel in Espot inclusief ontbijt
 • 7 overnachtingen in hutten, inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting in een hotel in Barcelona inclusief ontbijt
 • Transfer van en naar het start/eindpunt van de wandeltrekking
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • BTW volgens reisbureauregeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Lunch en diner in Espot en Barcelona
 • Slaapzakliner, nodig voor de overnachtingen in de hutten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten (€30,- per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Voor deze reis dien je wandelervaring en een goede conditie te hebben, want je wandelt gemiddeld 7 uur per dag met veel hoogtemeters. We adviseren hoge wandelschoenen type B/C
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Ik ga graag mee met Wandeltrekking Spanje

Deze huttentocht daagt je uit en laat je ervaren hoe mooi de Spaanse Pyreneeën zijn!

Boek deze reis
96% van onze reizigers boekt alleen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Kleine groepen 20 - 59 jarige reizigers
Beste actieve aanbieder volgens Zoover