• Europa, Spanje
 • Lastminute, Wandelreizen
 • 20 - 55 jaar

Tijdens deze wandeltrekking door Noord-Spanje lopen we de Carros de Foc route en genieten we van de ruige Pyreneeën. Deze meerdaagse huttentocht bestaat uit een aaneenschakeling van hoogtepunten en wil je niet missen!

Boek deze reis
pyreneeën wandelen groep
wandelreis wandelroute stenen

Genieten van de Spaanse Pyreneeën

Wat ooit als grap van lokale hut-eigenaren is begonnen, is uitgegroeid tot één van de mooiste meerdaagse huttentochten van Europa. Voor deze prachtige huttentocht is wel ervaring nodig, want de route is geschikt voor de geoefende bergwandelaar. Door de (grote) hoogteverschillen mogen we meerdere toppen van onze bucketlist afvinken.

Boek deze reis

Wist je dat?

96% Van noSun reizigers boekt alleen

9.4 Het cijfer is dat noSun reisbegeleiders krijgen

 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Het programma

wandelvakantie pyreneeën groepsreis

Dag 1

Op naar de Pyreneeën, laat die bergtocht maar komen!

Het is zover! Na je wandelschoenen in gelopen te hebben en je goed voorbereid te hebben verzamelen we ons op het vliegveld en vertrekken we naar Barcelona. Tijdens de rit van Barcelona naar het bergdorp Espot zie je het landschap veranderen. In Espot vullen we onze water voorraad en laten we spullen die we niet nodig hebben achter in de bus samen met een setje schone kleren. Na een week wandelen is een setje schone kleren erg fijn! We gaan naar het beginpunt van de eerste wandeling op 1910 meter hoogte. In acht dagen lopen we dwars door het Nationaal Park Aigües. Het is er in vergelijking met de rest van de Spaanse Pyreneeën groen met tal van meren. We volgen deze week de paaltjes met wit/rode verfmarkeringen. Na deze reisdag slapen we de eerste nacht in een Hotel in Espot zodat we goed uitgerust op pad gaan.

singlereis zonsopgang spanje

Dag 2

We beginnen rustig

Op deze eerste dag beginnen met een korte tocht en intensieve tocht om lekker warm te lopen en te wennen aan de ijle lucht. De eerste hut waar we slapen is Refuge d’Amitges die op 2360 meter hoogte ligt, dit geeft natuurlijk een fantastisch uitzicht! Elke dag is het weer afwachten wat voor lekker eten we krijgen, maar koken dat kunnen ze hier wel! Eet smakelijk! (4 uur, +1000m)

wandelen pireneeen trekking

Dag 3

Rugzak op en gaan!

Heeft iedereen goed geslapen? Bij het ontbijt delen we de ervaringen van de eerste nacht in een berghut. De wandeling begint met een klim naar de bergpas vlak langs de Tuc de Ratera. Op weg naar het zadel (het laagste punt in een bergrug) op 2573 meter passeer je het eerste stenenveld. Is dit nog een pad? Nou en of het leuk is om van de ene naar de andere steen te stappen. Let goed op je balans en probeer niet te lang na te denken over je volgende stap. Je zult zien dat je na een tijdje vertrouwen krijgt in je schoenen en de ondergrond. Eventueel beklimmen we de begtop Tuc de Ratera (2.861m) die langs de route ligt, voordat we afdalen naar de berghut Sabaredo (2.310m). In de berghut Amitges hebben we een lunchpakketje ontvangen dat we op een mooi plekje opeten. Vervolgens gaat de route naar Coll del tuc de Sendrosa (2.446m). We gaan naar beneden naar Clòto lake's via afwisselende steenvelden en tussen bomen door, kom je uit op de lange afstandsroute GR-11. Deze loopt van oost naar west door de gehele Pyreneeën! Via een stukje op de GR-11 lopen we langs een prachtige waterval naar aan een stuwmeer gelegen berghut Colomers (2150m). Als het mooi weer is, kan er in het koude bergwater gezwommen worden! We kunnen vanavond proosten op de eerste hoogtepunten van deze huttentocht, maar wil je er morgen weer helemaal fit voor gaan dan is het slim om de eventuele biertjes over te slaan. (6 uur, 10,7 km +630m, -380m)

groepsreis pyreneeen zonsopkomst

Dag 4

Genieten van de omgeving

Hoe voelen de benen en de rugzak vandaag? Je zult merken dat het steeds meer vanzelf gaat en dat je de rugzak steeds minder gaat voelen. Vanaf Colomers volgen we een slingerend pad naar Port de Caldes (2.557m). Je komt na een korte afdaling op een hooggelegen plateau waar nog lang in het jaar sneeuw kan liggen, wat een pracht plaatje. Na het dal volgt een korte, maar steile klim naar de volgende bergpas (2.471m), waarna de mogelijkheid bestaat om te klimmen naar Tuc de Montardo (2.833m). Het pad daalt na de bergpas af tot het meer Lac deth Cap deth Port. Om vervolgens weer verder naast een waterval naar beneden te gaan tot aan berghut Restanca (2.017m). Na weer een indrukwekkende dag gaan we vroeg slapen, want morgen staat er weer een pittige wandeling op het programma. (5 uur, +555m, -685m)

wandelvakantie pyreneeen single

Dag 5

Vamos a Ventosa I Calvell

Wakker worden in de frisse berglucht! Met een kop koffie overzie je de te lopen route van vandaag. Aan de overzijde van het stuwmeer kruipt een klein pad langs de steile bergwand omhoog. Gaan we daar vandaag naar toe? Ja zeker! Vanaf beneden ziet het er altijd anders uit en eenmaal op de berg ontvouwt de route zich stuk voor stuk. Het eerste deel van de route van vandaag gaat naar de bergpas Coll de Tumeneia (2.609m). Dit is een klim van ca. 600 hoogtemeters en op delen erg steil. Het is daardoor een uitdagende klim en ook kan je hier hogerop de berg sneeuwvelden verwachten die we gaan oversteken. Vanaf de top naar beneden wanen we ons in een andere wereld. Op de ruwe berghelling zoeken we naar steenmannetjes die vanaf hier de route aangeven. We passeren diverse grotere meren die in elkaar overlopen met een waterval. Eenmaal afgedaald is het een rustige wandeling naar de mooie en gezellige berghut Ventosa (2.255m). Op het terras van de berghut proosten we op een mooie wandeldag. (3uur, +478m, -275m)

pireneeen single wandelvakantie

Dag 6

Klimmend naar boven!

Gisteren was een mooie inkomer voor de lange dag van vandaag. Onze tocht gaat verder over de Collet De Contraix (2.749m). De klim wordt steeds steiler en op het laatste deel liggen veel losse stenen waarbij je soms je handen gebruikt om boven te komen. Vanaf de bergpas is het een lange en lastige afdaling. Maar we gaan geen uitdaging uit de weg, nemen de tijd en pauzeren bij een bergmeer langs de route. Als dat niet genieten is! Na 750m te zijn afgedaald komen we weer tussen de bomen aan bij de berghut Estany Llong (6,5 uur, +684m, -914m).

pyreneeën spanje vakantie

Dag 7

Vol goede moed op pad

Vanaf de berghut Estany Llong beginnen we met een mooie klim. Het begin van de route loopt steil door het bos. Dit kan benauwd en warm aanvoelen, maar al snel wordt het bos dunner. Na circa 2 uur geklommen te hebben komen we zo'n 400m hoger op een wat vlakker deel uit waar we bij een prachtig gelegen meer een welverdiende pauze nemen. De opgedane energie kunnen we goed gebruiken om de bergpas Dellui (2.550m) over te gaan. Het gaat goed met topjes tikken! De afdaling vanaf Dellui is steil en kan soms glad zijn bij regen. De rest van de wandeling loopt afwisselend omhoog en omlaag over korte hellingen bezaaid met mooie azalea’s. Op naar de wellicht meest gefotografeerde berghut JM Blanc (2318m). De berghut ligt prachtig aan een meer en hier kunnen we echt genieten. (9/10 uur, +1263m, -964m)

huttentocht pyreneeën groepsreis

Dag 8

De laatste loodjes

Het is alweer de een na laatste wandeling van deze vakantie. De route loopt langs een inmiddels bekend landschap, wat nooit verveelt. Een steile bergwand en diverse meertjes worden gepasseerd tijdens onze groepsreis. Eerst volgt Coll de Monastero de Peguero (2.716m). Vanaf de bergpas is het steil naar beneden over losse stenen en gruis, maar hier draaien we onze hand niet voor om. Dit wordt geleidelijk minder steil. Het is een lange afdaling van zo'n 750m tot het meer Estany de Sant Maurici (1.960m). Je zult het landschap zien veranderen en langzaamaan steeds meer dennenbomen tegenkomen. We genieten vol overgave van de laatste kilometers en slapen in Espot.

Barcelona singlereis sagrada familia

Dag 9

Genieten van Barcelona

We genieten nog even van de prachtige omgeving voor we terugkeren naar de bewoonde wereld waar de minibus ons staat op te wachten met schone kleren. Met de minibus rijden we naar Barcelona, waar we kunnen genieten van de mooie stad met een tal van leuke en gezellige bars en restaurants. Gaan we voor een wandeling door de levendige stad of kiezen we ervoor om de benen rust te geven terwijl we in de zon genieten van een terrasje? De middag is vrij in te delen en vergeet niet om een vakantiegevoel te creëren waarbij een bezoekje aan de Sagrada Familia niet mag ontbreken. Salud met een lekkere sangria!

pyreneeën spanje groepsreis

Dag 10

Adios Spanje!

Het is tijd om Spanje achter ons te laten en terug te keren naar het platte Nederland. Dat is wel even wat anders dan de Pyreneeën. Let op: Afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep kan afgeweken worden van de route. De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Barcelona. Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd. * De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Kaart

Vertrekdata

Geen beschikbare vertrekdata gevonden.

Jouw accommodaties

1

Hutten

Slaapsituatie: Je overnacht met meerdere mensen op een slaapzaal

groepsreis wandelen spanje

Hoogtepunten van deze reis

 • Topje tikken: o.a. Tuc de Saburo met prachtig uitzicht
 • Wandelen in het enige nationale park van Catalonië
 • Omgeven door de toppen van de ruige Pyreneeën
 • Uitdagende wandeletappes
 • Klimmen en klauteren over rotspartijen, uitrusten aan bergmeertjes
 • Verblijf in hutten inclusief ontbijt, lunch en diner
Boek deze reis

Voorbereidingen

Goed voorbereid op reis gaan begint met een goed georganiseerde inpaklijst. Onze zorgvuldig samengestelde inpaklijst helpt je om niets te vergeten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je vakantie.

 • Slaapzakliner (lakenzak)
 • Warme (fleece)trui
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) hoge wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Wandelstokken
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva’s)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Snacks, bijvoorbeeld adventure food repen of energy bars
 • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
 • Plastic bord (diep bord) en beker
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • Regenhoes voor je rugzak
 • Drypacks zodat de inhoud van je tas droog blijft
 • Oordopjes voor de nacht
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Broodtrommel
 • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter (of 2 flessen van 1 liter)
 • Handdoek(en), lichtgewicht en sneldrogend
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Optioneel:
 • Fotocamera
 • Powerbank
 • Reserve bril/lenzen
 • Sjaal, muts, handschoenen (het kan erg afkoelen in de bergen)
 • Wc-papier / papierenzakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
 • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo

Download de volledige lijst als pdf

Deze handige checklist als pdf downloaden, zodat je thuis alle benodigdheden gemakkelijk kan afstrepen.

Recensies
van reizigers

NoSun Groepsreizen krijgt gemiddeld een 4.6 / 5 op basis van 345 ervaringen.

" Schitterende dingen gezien en gedaan "

S

Sabine

5 / 5

Fantastische reis gemaakt naar Denemarken, Faeröer en IJsland. Geweldige groep, mooi programma en hartstikke gezellig met Bregje! 19 dagen waren nog niet genoeg.

S

Sylvia

5 / 5

Niet alleen op vakantie willen en iets actiefs doen. Uiteindelijk uitgekomen bij NoSun en de datum geboekt voor augustus met Bregje als begeleider. Wat een geweldige keuze, zowel het land als de begeleider. Mooie natuur gezien en wandelingen gemaakt en ook nieuwe dingen gedaan zoals een gletsjer wandeling. Genoeg ruimte voor eigen inbreng in de reis en goeie tips en input vanuit Bregje. Enthousiast en vrolijke begeleiding!

M

Max

5 / 5

Goed georganiseerde reis, met een erg enthousiaste reisleidster die zowel voor, tijdens, als na de reis veel (praktische) kennis had. Daarnaast ook een fijne balans tijdens de reis tussen geplande activiteiten en optionele activiteiten waarbij samen werd bepaald welke gedaan werden. Absoluut top!

Z

Zoë

5 / 5

Heb een hele leuke week in Sardinië gehad! Hele leuke activiteiten en tijd om zelf dingen te ondernemen. Wanneer je om een bepaalde reden niet mee kon doen met een activiteit was dat geen enkel probleem wat ik echt super fijn vond! Het was een hele gezellige groep en een super fijne reisbegeleidster. Zeker voor herhaling vatbaar

R

Roos

4 / 5

Het programma zat goed in elkaar, genoeg afwisseling tussen actief zijn en vrijheid hebben. Daarnaast was de Engelse kust prachtig en hebben we veel mazzel gehad met het weer (YesSun!). Voor mij was het hoogtepunt coasteering, hierbij heb ik echt mijn grenzen verlegd. De reisbegeleider had alles tot in de puntjes voorbereid en ook voor de vrije momenten ideeën voor activiteiten. Daarnaast vond ik het interessant om te zien hoe iedereen zijn plekje in de groep uiteindelijk gevonden heeft en heb ik mooie gesprekken gehad. Zo'n groepsproces kost veel energie, maar uiteindelijk krijg je terug wat je erin stopt en is juist dat een waardevol onderdeel van de reis. En uiteraard is eindigen met een pint bier in een gezellige pub in een buitenwijk van Londen geen straf!

J

Jessie

5 / 5

Kroatië was mijn eerste reis met NoSun. Na het boeken had ik nog wat vragen over de reis, deze zijn netjes en snel beantwoord over de mail. De reisbegeleidster had de reis goed voorbereid, kwam met ideeën en stond open voor onze ideeën. Activiteiten met de groep aanpassen en activiteiten op je eigen tempo met de groep meedoen was in overleg geen probleem. Al met al een hele positieve ervaring met NoSun en ik zou zeker nog eens bij ze boeken!

J

Jasper

4 / 5

Zeker aan te raden. Nosun reizen zijn erg leuk! het programma is vaak erg actief en de activiteiten zijn heel memorabel. De kleinere hoeveelheid mensen zorgt voor een hechte groep, waar de reisleiders een leuke toevoeging op zijn. Zelf heb ik 2 reizen gedaan waarvan 1 de eerste keer wintersport en 1 de eerste keer kamperen was. Het was fantastisch om deze nieuwe ervaringen op te doen.

Reisinformatie

Inclusief

 • Retourvlucht Eindhoven of Amsterdam – Barcelona inclusief ruimbagage
 • Overnachting in een hotel in Espot inclusief ontbijt
 • 7 overnachtingen in hutten, inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Overnachting in een hotel in Barcelona inclusief ontbijt
 • Transfer van en naar het start/eindpunt van de wandeltrekking
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • BTW volgens reisbureauregeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen

Exclusief

 • Lunch en diner in Espot en Barcelona
 • Slaapzakliner, nodig voor de overnachtingen in de hutten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Voor deze reis dien je wandelervaring en een goede conditie te hebben, want je wandelt gemiddeld 7 uur per dag met veel hoogtemeters. We adviseren hoge wandelschoenen type B/C
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€35,- per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per boeking)

Aanvullende informatie

Deze wandeltrekking is geschikt voor de ervaren bergwandelaar. De gehele reis heeft een totale stijging van 9200 meter over een afstand van 55 kilometer. Je wandelt op een gemiddelde hoogte van 2400 meter waarbij er een (kleine) kans bestaat dat je last krijgt van hoogteziekte. De laagstgelegen hut bevindt zich op 1900 meter en de hoogste op 2400 meter. Per dag wandel je gemiddeld 8 uur. Behalve het ruige terrein kan ook het weer voor een uitdaging zorgen. Tijdens deze trekking overnacht je in verschillende hutten met slaapzalen en relatief weinig comfort: zo is er over het algemeen geen warme douche te krijgen. Onderweg kom je geen supermarkten tegen, maar bij de hutten kun je wel eten kopen. De hutten zijn geboekt op basis van vol pension. Het ontbijt, lunchpakketje en een diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Twijfel je of deze reis geschikt voor je is, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over je aanstaande reis? Je bent niet alleen! Daarom hebben we een overzicht samengesteld van de meest gestelde vragen die we van onze reizigers krijgen.

Boekingsformulier

Bij elke reis van noSun vind je een link naar het boekingsformulier, hier kun je al je gegevens invullen.

Je kunt daarbij kiezen tussen een optie en een boeking. Een optie is geheel vrijblijvend en 8 dagen geldig. Wij houden een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op de laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze definitief boeken, dan bellen wij je op. Wij vragen je dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken. Om je optie om te zetten in een boeking is een simpel telefoontje of mailtje aan ons voldoende en wij regelen de rest! Ook wanneer je een aanbetaling doet, maak je je optie definitief en word het een boeking.

Weet je zeker dat je de reis wilt boeken, dan hoef je niet eerst een optie te nemen.
Na het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, geslacht en geboortedatum, willen we zowel bij het plaatsen van een optie als een boeking ook graag je e-mail adres weten. Let er op dat je dit goed invult, want op dit e-mailadres ontvang je jouw inloggegevens en bevestigingen!

Om problemen achteraf te voorkomen willen we ook graag weten of je een reis- en/of annuleringsverzekering af wilt sluiten. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen; een bekende en betrouwbare verzekeraar. Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. Je kunt hiervoor, net als bij een annuleringsverzekering, kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen is sterk afhankelijk van je reisgedrag. Als je weinig reist dan kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je over wat je het beste kunt doen, neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via de Europeesche niet meer mogelijk.

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër, volg je een speciaal dieet, of zijn er medische omstandigheden die van belang kunnen zijn tijdens het reizen dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. Wij zullen hier dan rekening mee houden, zodat ook jouw reis een heerlijke ervaring zal zijn.

Heb je alle gegevens correct ingevuld, dan kun je het formulier verzenden.

Hoe gaat het precies in z’n werk als ik wil boeken?

Om een reis te boeken, vul je het boekingsformulier in dat in beeld komt als je bij de reis en vertrekdatum van jouw keuze op ‘boeken’ hebt geklikt. Vervolgens krijg je van ons bijna altijd dezelfde werkdag nog een bevestiging van je boeking. Boek je ‘s avonds of in het weekend,dan is dat meestal de eerst volgende werkdag. Veel van onze reizen zijn snel vol geboekt, dus boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen! Vind je het prettiger om je reis telefonisch te boeken, dan kan dat natuurlijk ook!

Andere populaire
reizen bij noSun

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Volg ons ook op @nosun_instagram

Dit weekend eens de natuur in duiken voor een stevige wandeling? Een topplan😃.
Hiken is dé manier om te chillen en tot rust te komen. Goed voor je lijf én je geest. Adem die frisse lucht in, geniet van al het moois wat je onderweg tegenkomt en laat alle stress wegwaaien. Veel plezier en denk eraan om goed voorbereid op avontuur te gaan.☔️️🥾🍌 Happy weekend noSunners!
Happy weekend voor de noSunners uit het zuiden🎊

Een week(end) van feest, verkleden en gezelligheid, dansen op vrolijke muziek en genieten van lekkere hapjes en drankjes. Carnaval!!🤡🤠

Heb je er ècht helemaal niets mee, dan heb wij een andere bezigheid voor je dit weekend;) Boek jouw zomerreis dit weekend nog. Wel zo lekker om dat in je agenda te hebben staan en naar uit te kijken toch?

Kijk hier👉 www.nosun.nl en laat je inspireren.

ALAAF!!
Yesss, noSun is wederom de beste reisorganisatie van Nederland en België, in de categorie actief & avontuurlijk. Na lang wachten kwam eindelijk het verlossende bericht :) 

Voor het vijfde jaar op rij krijgen wij de hoogste score van de noSun reizigers, over de door Reisgraag gecontroleerde en goedgekeurde reviews.

Jaar na jaar is de uitdaging groter om te zorgen voor een nog hoger cijfer met de unieke actieve groepsreizen en singlereizen. De klantgerichte benadering en de eeuwige zoektocht naar die net even andere reisbestemming maken dat de noSun reizigers jaar na jaar weer terugkomen voor een avontuurlijke reis.

Deze award is de bevestiging dat we op de goede weg zijn en de komende jaren gaan wij weer enorm ons best doen om alles net even anders te doen dan de rest.

De komende tijd zullen de reizen steeds duurzamer worden. Achter de schermen werken we hier hard aan.

Namens het hele team, hartelijk dank aan al die noSun reizigers die hun ervaringen hebben gedeeld en met noSun op singlereis of groepsreis gaan.

Benieuwd naar de singlereizen van noSun? Check ze op https://www.nosun.nl/singlereizen/

#bestereisorganisatie #actief #avontuurlijke #award #awardwinner #singlereizen #singlereis

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7