Spectaculaire rondreis Ierland

Volop avontuur in Ierland!
Boek deze reis

Geniet van de natuur, gave activiteiten & gezellige reisgenoten tijdens deze groepsreis

Ierland is een bijzondere bestemming en een land van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Het land heeft een lange voorgeschiedenis, een bijzonder karakter en charme. Het centrale deel van Ierland is vrij vlak met veel meren en richting de kust is het bergachtiger. Maar dit zal niet het enige zijn dat je zal verrassen tijdens deze 14-daagse groepsreis door Ierland. Je laat je meevoeren door de aanstekelijke Ierse muziek in de Ierse pubs, je maakt kennis met het traditionele Ierse bier en de whiskey, je dwaalt door sfeervolle smalle straatjes en geniet van de natuurwonderen die verspreid over het land te vinden zijn. Uiteraard heb je tijdens deze rondreis de beschikking over je eigen tent, zoals je van ons gewend bent. Je bezoekt historische kastelen met bijbehorende tuinen, grote natuurparken vol flora en fauna en uiteraard de fascinerende kustlijnen. Maar er is meer… Lees het programma van deze rondreis en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland tijdens deze groepsreis!

Hoogtepunten van deze reis

 • Zeekajakken bij Adventure Island
 • Bezoek aan de Guinness brouwerij
 • Bijzondere fietstocht langs de rotskust
 • Niet te missen Cliffs of Moher, Croagh Patrick, Gap of Dunloe & Wicklow Mountains
 • Bekijk het programma
 • groepsreis zomer ierland actief
 • singlereizen ierland actief
 • groepsreis zomer ierland actief
 • groepsreizen actief ierland

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • groepsreizen ierland avontuurlijk
  Dag 1 Aankomst Dublin – Wicklow Mountains (80 km) De groepsreis in Ierland kan beginnen! Vanuit Nederland vertrekken we met het vliegtuig naar Ierland en komen aan in Dublin, de bruisende hoofdstad van het land. Deze eerste nacht op Ierse bodem brengen we door ten zuiden van Dublin, aan de rand van het Wicklow Nationaal Park, op een mooie camping. Een ideale stek voor de eerste nacht tijdens deze groepsreis. Vanavond kiezen we tussen een home-made maaltijd op de camping of voor gemak. Misschien is er wel een leuk restaurantje nabij de camping waar je voor een zacht prijsje kennis kunt maken met de steeds populairder wordende Ierse keuken?
 • actieve groepsreizen europa ierland
  Dag 2 Wicklow Mountains, op avontuur! Vandaag trekken we er op uit om voor de eerste keer Ierland te verkennen, op de manier die je van een noSun groepsreis gewend bent. We maken een wandeling door de mooie Wicklow Mountains, een bergketen met als bijnaam ‘de Tuin van Ierland’ in een overweldigende natuur. Gebergten en groene valleien wisselen elkaar af, overal duiken riviertjes op, kleine meren en typische Ierse stenen muurtjes slingeren zich een weg door het landschap. In dit gebied zijn talloze wandelingen uitgezet, in overleg met de groep en reisbegeleider kiezen we de mooiste wandeling uit. Wordt het een prachtige wandeling bij Lough Dan, dwars door een reservaat waar de reeën en herten vrij rondlopen? Of wordt het een beklimming naar de bergtop met een waanzinnig uitzicht over de kust en Dublin?
 • groepsreis rondreis ierland
  Dag 3 Op naar Westport! Tijd om het westen van Ierland op te zoeken! We pakken onze spullen in en gaan naar Westport, een ontzettend leuke stad met veel geschiedenis en cultuur. Aan het begin van de middag komen we in Westport aan, waar we onze tenten zullen opzetten. We kunnen ervoor kiezen om de stad Westport te bezoeken of het prachtige strand op te zoeken en hier de rest van de dag te vertoeven. Ook kunnen we in de middag gezellig bijkletsen in Matt Molloy’s Irish Pub in Westport. Matt Molloy is de fluitist van een van de beroemdste Ierse bands aller tijden, The Chieftains. Elke dag kan er genoten worden van live muziek onder het genot van een lekkere ‘pint’!
 • groepsreis zomer ierland actief
  Dag 4 Adventure Island Na een lekker ontbijt in het ochtendzonnetje maken we ons klaar voor het kajakken. We rijden naar Adventure Island, waar we na de instructies de zee op gaan! We kajakken langs de 365 kleine eilandjes die Clew Bay rijk is. In dit gebied zul je vrijwel altijd zeehonden tegenkomen, dus wij gaan ze ook opzoeken! Na het genieten op zee kunnen we de rest van de dag lekker ontspannen aan het strand, Westport bezoeken of een mooie wandeling in de omgeving maken.
 • groepsreis ierland avontuurlijk
  Dag 5 Het letterlijke hoogtepunt: Croagh Patrick! Maak je op voor dé uitdaging van deze reis: de beklimming van de Croagh Patrick. We zorgen ervoor dat we hier vroeg aankomen zodat we de hele ochtend en middag te besteden hebben. Het verhaal gaat dat de beschermheilige van Ierland (St Patrick) hier rond het jaar 400 maar liefst 40 dagen gevast heeft. Tegenwoordig trekt het jaarlijks op Reek Sunday (laatste zondag van juli) 25.000 bezoekers die de pelgrimstocht naar boven maken, sommigen doen dit zelfs op blote voeten. Vanaf de top van de Croagh Patrick zie je de 365 kleine eilandjes in Clew Bay, waar we gisteren zijn geweest. Nadat we de Croagh Patrick hebben getrotseerd maken we ons op voor ons laatste nachtje in Westport.
 • groepsreizen ierland zomer
  Dag 6 Croagh Patrick - Doolin Vandaag vertrekken we vroeg in de ochtend naar de volgende bestemming van deze groepsreis, Doolin. Dit is een charmant klein dorpje aan de noordwestkust van Ierland. Het dorpje wordt omgeven door een spectaculair kalkstenen landschap. Doolin is een plaats van adembenemende schoonheid en daarom een bezoek waard! Onderweg naar Doolin rijden we door the Burren. De naam komt van het Ierse woord “Boireann” dat “met stenen bezaaide plek” betekent. Het is een uniek landschap van steen wat zo’n 300 miljoen jaar geleden is ontstaan. Toen was de Burren niet meer dan een ondiepe zee waarin zeediertjes leefden die kalk-skeletjes bevatten. Bij sterfte vielen deze skeletjes naar de bodem waar ze in de miljoenen jaren die volgden aan elkaar vast kleefden en uiteindelijk het landschap van de Burren vormden. Een bijzonder landschap met een net zo bijzondere ontstaansgeschiedenis. We overnachten op een camping prachtig gelegen aan de kust.
 • ierland single reis rondreis
  Dag 7 Adembenemend: Cliffs of Moher Tijd voor de Cliffs of Moher! Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. Een plek van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door haar archeologische, ecologische en culturele waarde. De kliffen zijn op zijn hoogst 214 meter en bezetten zo’n acht kilometer kust langs de Atlantische Oceaan. The Cliffs of Moher zijn de thuisbasis voor één van de grootste zeevogelkolonies van Ierland, de papegaaiduikers. En met een beetje geluk spot je ze zelf ook. Ook zijn er haviken, meeuwen, aalscholvers en alken te spotten. We steken per ferry de zee-inham nabij Shannon over en volgen het aangelegde schelpenpad wat ons alle mooie plekken laat zien. Je vindt hier wilde paarden, de ruige zee die tegen de rotsen slaat en een enorm gevoel van vrijheid. Waar anders dan in de beroemde pub O’Connors kun je na zo’n prachtige tocht beter bijkomen met een welverdiende Guinness?!
 • groepsreizen actief ierland
  Dag 8 Op naar Dingle! We gaan vandaag fietsen! Het fietsen in Ierland is wel wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn, in Nederland kennen we namelijk weinig heuvels. We kiezen een mooie route uit en kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer we willen fietsen. Lekkere snelle afdalingen in een prachtige omgeving, of toch iets meer klimmen en door ruige velden? De keuze is aan jou. Na het fietsen zetten we de tocht voort naar onze wildkampeerplek voor vanavond. De reisbegeleider weet een mooi plekje om het tentenkamp op te zetten!
 • single groepsreizen europa ierland
  Dag 9 Dingle - Killarney Tijd om de benen eens een beetje rust te geven na het fietsen van gisteren. Vandaag kunnen we verschillende dingen doen, maar laten we eerste kijken wat de weersvoorspellingen zijn, want je weet het maar nooit met het weer in Ierland. We kunnen een rustige wandeling maken door de prachtige omgeving van Dingle, maar ook naar de Mount Brandon en, niet te vergeten, Slea Head! Dit is het meest Westelijke punt van Europa. Uiteraard doen we dit in overleg met de groep. Aan het eind van de middag vertrekken we richting Killarney, waar we de komende dagen verblijven.
 • singlereizen ierland rondreis
  Dag 10 Killarney Vandaag maken we ons op voor een boottocht over ‘the lakes of Killarney’. Na deze boottocht wandelen we terug, door de ruige maar mooie natuur. Het laatste stuk nemen we de bus, omdat het toch wel écht een eind lopen is. Eenmaal op de camping maken we weer een heerlijke maaltijd klaar.
 • groepsreis rondreis singlereizen
  Dag 11 Killarney We hebben een vrije dag en kunnen in overleg van alles doen! We kunnen kiezen uit een wandeling, een bezoek aan de stad Killarney, Muckross House, een korte auto rondrit met een bezoek aan Kenmare; alles is mogelijk! Een andere leuke optie is een wandeling maken rond het meer ‘Lough Leane’, één van de oudste meren van Killarney. De naam Lough Leane betekent ‘meer van het leren’. Volgens een oude legende ligt er onder het glinsterende water het land van Tir na N’og, het land van de eeuwige jeugd. In de middag rijden we naar Killarney. Hier brengen we een bezoek aan het eerste in Ierland gevestigde nationale park. Misschien nóg gaver om te bezoeken, de hondenraces in een dorp verderop!
 • groepsreizen rondreis ierland
  Dag 12 Terug richting Dublin Vandaag zeggen we Killarney vaarwel en gaan we naar Dublin. Eenmaal aangekomen, zetten we onze tenten op en gaan we richting de Guinness brouwerij. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en uiteindelijk zullen we in het gezellige café, uiteraard onder het genot van een Guinness, genieten van het uitzicht en napraten over de prachtige reis die achter ons ligt. Nog niet moe? Degenen die dat willen, kunnen met de bus vanaf de camping naar het centrum van Dublin om daar de avond af te sluiten.
 • singlereis ierland rondreis
  Dag 13 Dublin We sluiten deze groepsreis af in de hoofdstad Dublin. Maak kennis met de prachtige architectuur, de vriendelijke inwoners en de gemoedelijke sfeer. Dit is onze kans om die laatste Ierse souvenirtjes te kopen, nog een biertje of echte Ierse whisky te proeven en de sfeer in ons op te nemen. We overnachten op een camping in de omgeving van Dublin, waar we de laatste avond gezellig met elkaar als groep doorbrengen. Na een volledige dag in Dublin sluiten we deze geweldige groepsrondreis af met een heerlijk diner in de hoofdstad van Ierland. Een mooiere laatste avond kunnen we ons haast niet voorstellen. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting de camping, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

  Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
 • groepsreis singlereis ierland
  Dag 14 Terugreis De groepsreis door Ierland zit er helaas weer op en we vliegen op tijd terug naar Nederland. Onderweg zullen we nog napraten over de prachtige herinneringen en ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

  De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Dublin.

  Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd.
  * De luchthaven en vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Ik ga graag mee met Spectaculaire rondreis Ierland

Volop avontuur in Ierland!

Boek deze reis

Accommodaties

Fossa Caravan & Camping Park

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Camac Valley Caravan & Camping Park

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Blackthorn Farm

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Roundwood Caravan & Camping Park

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Westport House

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Nagles Doolin Camping

Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Wat neem je mee?

 • Slaapmat en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot 5 graden
 • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
 • Warme (fleece) trui
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens het kajakken
 • Zwemkleding
 • Ingelopen, waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
 • Sportschoenen
 • Reserve veters, wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
 • Ondergoed en sokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbalsem, zonnebril, petje, anti-mug
 • Horloge, reiswekker
 • Universele reisstekker
 • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Broodtrommel
 • Toilettasje met inhoud
 • Handdoeken
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • Optioneel:
 • Leesboek, gezelschapsspelletje, muziek
 • Fotocamera
 • Verrekijker
 • Reserve bril/lenzen
 • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

Vertrekdata

Rangschikken op:

Geen beschikbare vertrekdata gevonden

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
 • Vervoer per minibus
 • Campingkosten
 • Kajakken bij Clew Bay
 • Fietsen
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Bezoek aan de Guinness brouwerij
 • Bezoek aan Cliffs of Moher
 • Wandeltochten
 • Materialen voor inbegrepen tochten
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Etenspot (houd rekening met €10 - €20 per dag)
 • Optionele activiteiten
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€30 per boeking)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Douchemuntjes voor op de camping
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Wat andere reizigers zeggen...

Johan - 29/07/2018

Vorig jaar voor het eerst bij noSun geboekt, ik ging 2 weken met een rondreis door Ierland. Dat was een hele leuke ervaring, leuk, gezellig, heel veel gedaan en gezien. Ook dit jaar heb ik bij noSun geboekt, deze keer ging ik voor 2 weken naar Noorwegen, dat was ook een rondreis. Het was heel gezellig, veel gewandeld in het mooie Noorwegen en nog meer leuke activiteiten daar gedaan en heel veel gezien van fjorden tot mooie uitzichtpunten naar een mooie bergwandeling. Beide keren heb ik gekampeerd in een tentje en dat in combinatie met de groep maakt het heel leuk.

Ria - 34 jaar - 29/07/2017

Leuk om met elkaar eten te maken, op & af te bouwen, fijn dat kampeermiddelen beschikbaar gesteld worden.

Sandra - 30 jaar - 12/08/2017

Behoud de vrijheid om de routes uit te stippelen van de ene camping naar de andere camping, dit is een uitdaging en een leuke samenwerking!

Maxime - 39 jaar - 01/08/2015

Ik twijfelde om mee te gaan op reis met noSun vanwege mijn conditie. Er was genoeg variatie en vrijheid tijdens de reis waardoor ik optimaal heb genoten en alles prima vol kon houden!

Hans - 43 jaar - 01/08/2015

Heerlijk om op vakantie te gaan naar Ierland. Overdag lekker actief bezig zijn, ’s avonds de pub in en daarna tot rust komen in je eigen tent.

Chiel - 28 jaar - 01/08/2015

Geweldig om alle mooie ervaringen met een groep te kunnen delen. We hebben mooie activiteiten beleefd in Ierland, het wildkamperen was voor mij de allermooiste.

Annemijn - 30 jaar - 18/07/2015

Hele fijne tijd gehad in Ierland. Het was een flexibel programma waardoor iedereen zijn eigen inbreng had. Ik ga zeker snel weer met noSun op reis.

Jan - 20/06/2013

Een reis met veel hoogtepunten. Ik had een goede indruk op grond van de info, maar de vakantie is veel leuker dan ik had gedacht!

Niels - 29 jaar - 18/07/2015

Een leuke reis met een gezellige groep, heb veel ‘wauw’ momentjes beleefd.

Niels - 02/04/2014

Ik ga altijd kamperen en zoek meestal mijn vakantie zelf uit, tot ik bij noSun kwam. Zo'n georganiseerde groepsreis is echt ideaal, je hoeft alleen maar te boeken en alles wordt voor je geregeld. Lekker makkelijk!

Ik ga graag mee met Spectaculaire rondreis Ierland

Volop avontuur in Ierland!

Boek deze reis
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
96% van onze reizigers boekt alleen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen