Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland

Ontdek de prachtige kust van Zuid-IJsland én de Faeröer eilanden!
7 beoordelingen
icon singlerondreis Rondreizen icon locatie alleen op vakantie IJsland
icon single reizen last minute 15 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €2099,-
Boek deze reis

Geniet van de vrijheid, de adembenemende uitzichten en de gezelligheid tijdens deze spectaculaire roadtrip!

De komende twee weken val je van de ene verbazing in de andere. Samen met onze reisbegeleider trotseren we niet alleen de kust van Zuid-IJsland, maar doen we ook de Faeröer eilanden aan. Per ferry maken we de oversteek van Hirtshals in Denemarken naar Tórshavn op de Faeröer eilanden. De eerste drie dagen van deze bijzondere trip brengen we hier door, waarna we per ferry de reis vervolgen naar IJsland. Een super gaaf begin van deze groepsreis.Aangekomen op IJsland zetten we onze reis voort via de zuidkust van dit prachtige eiland. We ontdekken de mooiste watervallen, gaan op avontuur tijdens de gletsjertocht en we sluiten deze groepsreis af met een ontspannen bezoek aan de Blue Lagoon. Uiteraard kan een bezoek aan de ‘Golden Circle’ niet ontbreken.Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan snel het dagprogramma van deze groepsreis en ga mee op avontuur!

Hoogtepunten van deze reis

 • Bijzonder anders: Faeröer eilanden
 • Geysir, gletsjerhike, Golden Circle, Blue Lagoon
 • Het zwarte strand van Vik
 • Overnachten in Nationaal Park Skaftafell
 • Cultuur snuiven in Reykjavik en Tórshavn
 • Bekijk het programma

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • groepsreizen actief ijsland kamperen
  Dag 1 De roadtrip kan beginnen

  Vandaag gaat onze roadtrip dan eindelijk van start! We verzamelen aan het eind van de ochtend op het Centraal Station van Enschede waar onze reisbegeleider ons opwacht. Na een korte kennismaking vertrekken we samen per minibus naar Duitsland, waar onze roadtrip echt gaat beginnen! Een meer ontspannen begin van deze 15-daagse groepsrondreis bestaat niet. We leren elkaar kennen onder het genot van een warme maaltijd en proosten op een mooi begin van deze groepsreis.

 • kamperen singlereis avontuurlijk
  Dag 2 De grenzen over!

  We starten onze dag met een heerlijk ontbijt. We pakken onze spullen in en rijden richting Denemarken. Onderweg stoppen we een paar keer. Aan het eind van de middag arriveren we op een mooie camping in Denemarken. We slaan ons kamp op en genieten gezamenlijk van een fijne avondmaaltijd, waarbij een drankje uiteraard niet mag ontbreken. Het idee van een roadtrip is natuurlijk dat je ook geniet van het reizen zelf, heerlijk!

 • singlereizen faeroer ijsland
  Dag 3 We verlaten het vaste land

  Op naar Tórshavn! We arriveren op tijd in Hirtshals, waar tegen het eind van de middag onze ferry richting Tórshavn vertrekt. Tórshavn is de hoofdstad van de eilandengroep ‘Faeröer’. Vanavond brengen we de nacht door op de ferry; een hele nieuwe ervaring die je versteld doet staan!

 • groepsreis faeroer ijsland
  Dag 4 Gaaf: aankomst Faeröer eilanden, Tórshavn

  Uitwaaien aan boord staat voor vandaag op het programma! Vanavond, laat op de avond, komen we namelijk aan in Tórshavn. We rijden richting een mooie camping waar we rond middernacht zullen aankomen. We slaan ons tentenkamp op en proosten op een mooie overtocht. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat we onze tenten in het donker moeten opzetten, want de zon gaat pas laat onder (en komt al vroeg weer op).

 • groepsreis faeroer actief
  Dag 5 Op ontdekkingstocht op de Faeröer eilanden

  De komende drie dagen zullen we niet alleen Tórshavn, maar ook een groot gedeelte van de Faeröer eilanden gaan ontdekken. Deze eilandengroep biedt voldoende mogelijkheden voor een heerlijke wandeling. We genieten van al het moois dat hier te zien en te ontdekken is. Een kleine voorbereiding op wat we straks langs de zuidkust van IJsland zullen aantreffen!

 • singlereis faeroer schapen
  Dag 6 Ontspannen op de Faeröer eilanden

  Vandaag staat in het teken van het verder ontdekken van de Faeröer eilanden en alles wat deze eilandengroep zo mooi maakt! De reisbegeleider neemt je wederom mee op pad voor een onvergetelijke dag.

 • actieve vakanties ijsland
  Dag 7 We laten ons varen naar IJsland

  We sluiten ons bezoek aan de Faeröer eilanden af met een laatste bezoek aan Tórshavn en de vuurtoren. Aan het eind van de middag stappen we aan boord van de ferry waarna we aan het begin van de avond koers varen richting de zuidoostkust van IJsland. De nacht brengen we wederom door op de ferry. Schip ahoy!

 • groepsreis-hiken-ijsland
  Dag 8 De eerste stappen op IJslandse bodem

  Land in zicht! In de ochtend komen we met de ferry aan op IJsland. Na een paar fantastisch mooie dagen op de Faeröer eilanden, is het nu tijd om de zuidkust van IJsland te gaan ontdekken. Dit alles natuurlijk onder leiding van onze reisbegeleider. Dat wordt genieten de komende week! We overnachten vanavond in (de omgeving van) Höfn.

 • groepsreis faeroer eilanden
  Dag 9 Bijzonder... overnachten in Nationaal Park Skaftafell

  Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van Höfn en omgeving en zetten verder koers richting de zuidkust. Onze reisbegeleider neemt ons vandaag mee op pad en laat je onderweg de mooiste plekjes zien. Optioneel kunnen we er voor kiezen om een zodiac tour te doen op het gletsjermeer. In de avond kunnen we er ook nog voor kiezen om een wandeling te maken naar de “Svartifoss”, de waterval die bekend staat om z’n basaltformaties. Vanavond overnachten we op een camping in het “Nationaal Park Skaftafell”.

 • singlereizen ijsland vik
  Dag 10 Wakker worden midden in de natuur

  Ben je ooit je tent uitgestapt met zo’n waanzinnig uitzicht? Wakker worden in het Nationaal Park Skaftafell is bijzonder. Na het ontbijt zetten we koers richting één van de meest zuidelijke punten van IJsland, Vik! We beginnen vroeg, want vandaag staat de gletsjerhike op het programma. De gletsjerhike wordt als één van de gaafste activiteiten van deze reis gezien. Onder begeleiding van een ervaren gids gaan we de gletsjer op. Wat een schoonheid! Heeft iedereen de fotocamera op zak?

 • groepsreis ijsland actief
  Dag 11 Een barbeque in de grot!

  We brengen de dag door op en in de buurt van de prachtig gelegen camping ‘Pakgill’. Voor vandaag staat er een mooie wandeling op het programma. We hebben de mogelijkheid om voor een lange of een korte wandeling te gaan; beide even mooi. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om vandaag een dagje rust te pakken. Vandaag mag je helemaal zelf bepalen wat je doet. De avond sluiten we af met een BBQ op een wel heel bijzondere locatie. Laat je verrassen!

 • singlereis outdoor kamperen
  Dag 12 Watervallen spotten!

  We vervolgen onze groepsreis langs de prachtige zuidkust van IJsland. Vanuit Vik, waar nog tijd is om het zwarte strand te bewonderen, vertrekken we richting Selfoss. Onderweg komen we twee schitterende watervallen tegen, waarbij een stop uiteraard niet mag ontbreken! We doen de Skogafoss en de Seljalandsfoss aan. Bij één van de watervallen heb je zelfs de mogelijkheid om er achter langs te lopen.

 • waterval ijsland golden circle
  Dag 13 Golden Circle

  Een bezoek aan de Golden Circle, met bijzonder magische plekken op IJsland, mag uiteraard niet ontbreken. We doen de Golden Circle in de omgekeerde volgorde. We starten namelijk bij Gullfoss; een van de meest imposante watervallen van IJsland! Gullfoss wordt ook wel de ‘gouden waterval’ genoemd. Na dit bezoek rijden we een stukje verder en komen we aan bij Geiser. De geiser zelf is nog maar amper actief, maar Strokkur, de naastliggende geiser, is nog wel actief! Vrijwel iedere 10 minuten wordt een straal water tot wel 20 meter hoogte de lucht in gespoten. Onze laatste stop is het Thingvellir Nationaal Park. Thingvellir wordt gezien als een van de meest bijzondere plekken in de historie van IJsland. In het Thingvellir Nationaal Park maken we een mooie wandeling over de plek waar de Noord–Amerikaanse plaat en de Eurazatische plaat uit elkaar drijven. Na deze enerverende dag komen we aan het begin van de avond aan in Reykjavik. De komende nachten slapen we op een camping in de omgeving van Reykjavik, waar we zullen genieten van de laatste dagen van deze prachtige reis.

 • single reizen ijsland faeroer
  Dag 14 Reykjavik en ontspannen in de Blue Lagoon

  Een bezoek aan de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, kan natuurlijk niet ontbreken tijdens deze groepsreis IJsland! Vandaag brengen we de dag door in Reykjavik en omgeving, waar we ook het stadsleven van IJsland kunnen ervaren. Daarnaast brengen we vandaag een bezoek aan de Blue Lagoon. We gaan uiteraard niet naar huis voordat we hier zijn geweest! We kunnen er vanavond natuurlijk ook voor kiezen om onze laatste avond af te sluiten met een hapje en een drankje in de stad. We laten ons verrassen!

 • single foto ijsland
  Dag 15 Einde van het avontuur

  Het einde van deze bijzondere reis is nu echt in zicht.. We nemen afscheid van onze reisbegeleider en delen nog wat laatste foto’s met elkaar. Proost, op een geslaagde groepsreis!

  Let op: Afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep kan afgeweken worden van het programma.

  Let op: Luchthaven en vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  De terugvlucht zal plaatsvinden van Keflavik naar Amsterdam.
  Zodra de vluchttijden van de reis bekend zijn, zullen wij deze hieronder toevoegen.

Ik ga graag mee met Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland

Ontdek de prachtige kust van Zuid-IJsland én de Faeröer eilanden!

Boek deze reis

Accommodaties

  Lava Hostel and Hafnarfjör?ur campsite

  Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

   Hamragardar Camping Ground

   Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

    Thakgil Camping

    Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

     Skaftafell Campsite

     Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

     Verzekeringen

     Annuleringsverzekering

     Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

     Reisverzekering

     Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

     Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

     Wat neem je mee?

     • Slaapmat en goede en warme slaapzak (comfort tot -2)
     • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
     • Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen (het kan erg koud zijn in de avond)
     • Regenkleding (ademende jas en broek, liefst van 2 laags Gore tex, geen poncho!)
     • Zwemkleding
     • Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel. We raden aan om stevige wandelschoenen mee te nemen (het liefst tot over de enkel) voor extra ondersteuning
     • Slippers en/of sportschoenen
     • Reserve veters, wandelsokken (2x)
     • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
     • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
     • Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
     • Ondergoed, sokken en thermo ondergoed
     • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
     • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
     • Zonnebrandolie, lippenbalsem, zonnebril, petje
     • Horloge, reiswekker
     • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!)
     • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
     • Broodtrommel
     • Toilettasje met inhoud
     • Handdoeken
     • Paspoort / identiteitskaart
     • Optioneel:
     • Fotocamera
     • Verrekijker
     • Leesboek, muziek, spelletje
     • Reserve bril/lenzen
     • Powerbank
     Vertrekdatum: 18 juni 2020
     Groepssamenstelling
     Bekijk samenstelling

     Beschikbaarheid
     Nog enkele plaatsen beschikbaar

     Reisbegeleiders
     André
     Gegarandeerd vertrek € 2099,-Boek deze datum

     Reisinformatie wel/niet inbegrepen

     • Wel inbegrepen:
     • Overtocht ferry Hirtshals - Seyðisfjörður met 3-daagse tussenstop op de Faeröer eilanden (je deelt een kamer op de ferry met maximaal 3 medereizigers)
     • Enkele vlucht Keflavik - Amsterdam inclusief ruimbagage
     • Gletsjerhike
     • Bezoek Blue Lagoon
     • Campingkosten
     • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
     • Materialen voor inbegrepen tochten
     • Vervoer per minibus
     • BTW volgens de reisbureauregeling
     • CO2-compensatie voor de gehele reis
     • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
     • Deze reis wordt uitgevoerd met 4 tot 8 personen
     Toon meer
     • Niet inbegrepen:
     • Etenspot (houd rekening met €10 - €15 per dag)
     • Optionele activiteiten
     • Reisverzekering
     • Annuleringsverzekering
     • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
     • Reserveringskosten (€30 per boeking)
     • Persoonlijke uitgaven
     • Eventuele douchemuntjes voor op de campings
     • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
     Toon meer

     Wat andere reizigers zeggen...

     Biker - 07 juli 2018

     Top reis gehad met Harm als reisleider, fijn om een ervaren reisleider te hebben in een land met onvoorspelbaar weer. Deze ervaring kwam goed van pas op de te kiezen activiteiten/campings.

     Jody - 18 juli 2018

     Na 7 jaar weer een keer met noSun op pad. Ditmaal naar Faeroer en IJsland. Wat een geweldige reis! Prachtig om op deze manier kennis te maken met een eilandengroep waar nog weinig mensen geweest zijn. En daarnaast natuurlijk IJsland, de plek die bij menig mens op zijn bucketlist staat. Met name erg veel dank aan de kennis en vindingrijkheid van de reisbegeleider, die op elke onvoorziene situatie een oplossing wist te bedenken en ons meerdere bijzondere pareltjes van beide landen heeft laten zien. Zeker de moeite waard! En juist dat deze reis maar één keer per jaar wordt aangeboden maakt 'm extra speciaal.

     Gerben - 18 juli 2018

     Voor de tweede keer met noSun op reis geweest en ditmaal naar de Faeröer en IJsland! En wat was het mooi om met een leuke groep en ervaren en toffe reisleider Harm deze reis te mogen maken! De combinatie met de ferry en de Faeröer maakte deze reis heel bijzonder! Een eilandengroep waar je je soms echt aan het einde van de wereld waant - op het gemekker van een schaap na dan.
     En IJsland is echt een land waar je een keer geweest moet zijn. Elke dag was weer anders! De natuur is daar zo mooi met alle watervallen, vulkanen, lavavelden, gletsjers, geisers en nog veel meer!
     Het mooie van deze reis vond ik ook het kamperen en het buitenleven. De vrijheid die je had. Het weer hadden we gelukkig ook aardig mee. Het is een reis die zeker de moeite waard is om te gaan maken!

     Daan - 35 jaar - 26 juni 2017

     Een hele gave reis gehad! We hebben gelukkig goed weer gehad op de eilanden, we hebben het redelijk droog gehouden. De overtocht met de boot was leuk om een keer gedaan te hebben. Een aanrader!

     Eva - 32 jaar - 30 juni 2017

     Wat een fantastische reis was dit! De combinatie van de Faeröer eilanden en Zuid-IJsland was heel erg gaaf.

     Imke - 39 jaar - 06 september 2018

     Het is een reis waarbij je veel in de natuur bent, de verschillende landschappen van de Faröer en IJsland maken dit een hele bijzondere reis.

     Jasper - 22 jaar - 02 mei 2018

     Het feit dat je 2 weken kampeert, daar heb ik over getwijfeld. Echter door ook de goede voorzieningen op de campings en het feit dat we een gasverwarmer bij ons hadden maakte het kamperen wel aangenamer. Ook waren het fijne tenten.

     Ik ga graag mee met Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland

     Ontdek de prachtige kust van Zuid-IJsland én de Faeröer eilanden!

     Boek deze reis
     noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
     Beste actieve aanbieder volgens Zoover
     96% van onze reizigers boekt alleen
     Kleine groepen 20 - 59 jarige reizigers
     Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland Vertrekdatum: 21 juni 2018
     Geslacht
     Mannen
     Vrouwen
     Leeftijd
     20 - 29
     30 - 39
     40 - 49
     50 - 59
     Ga je met ons mee? Boek nu
     Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland Vertrekdatum: 13 juni 2019
     Geslacht
     Mannen
     Vrouwen
     Leeftijd
     20 - 29
     30 - 39
     40 - 49
     50 - 59
     Ga je met ons mee? Boek nu
     Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland Vertrekdatum: 20 juni 2019
     Geslacht
     Mannen
     Vrouwen
     Leeftijd
     20 - 29
     30 - 39
     40 - 49
     50 - 59
     Ga je met ons mee? Boek nu
     Roadtrip Faeröer eilanden & Zuid-IJsland Vertrekdatum: 18 juni 2020
     Geslacht
     Mannen
     Vrouwen
     Leeftijd
     20 - 29
     30 - 39
     40 - 49
     50 - 59
     Ga je met ons mee? Boek nu