Mount Everest Base Camp expeditie

Beklim het dak van de wereld met Maya Sherpa en noSun reisbegeleider André.
Wandelreizen icon locatie alleen op vakantie Nepal
icon single reizen last minute 17 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €4299,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze reis

Beklim het dak van de wereld met Maya Sherpa en noSun reisbegeleider André.

Pak je bucketlist er maar bij, want na dit avontuur kun jij er weer eentje afvinken, namelijk; de Everest Base Camp trekking. Hiervandaan vertrokken de grootste klimmers uit de geschiedenis naar de top van ’s werelds hoogste berg en jij kunt met noSun mee op dit legendarische avontuur in Nepal. Beklimming van de Mount Everest is maar voor weinigen weggelegd. Maar wat nu als je onder leiding van onze eigen zeer ervaren bergbeklimmer André naar Base Camp kunt? Als extra bonus hebben we ook nog Maya Sherpa voor je weten te regelen. Zij is de absolute top der toppers onder de bergbeklimmers. Ze is zelfs wereldrecordhouder. Let op: Omdat het zo'n unieke reis is, is er een voorinschrijving van toepassing. In de afgelopen week heb je je kunnen voorinschrijven. De gelukkigen die op deze lijst staan hebben als eerste de tijd om zich aan te melden voor deze reis. Sta je niet op deze lijst? Dan behandelen we jouw boeking vanaf aanstaande maandag, 22 mei 15:00 uur. We verwerken de boekingen op volgorde van voorinschrijving en dan op volgorde van boeking. Sta je op de voorinschrijvingslijst en heb je geboekt, dan hoor je maandag voor 15:00 uur of je bij de eerste boekingen bent en dus op reis naar Nepal gaat.

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim de Mount Everest tot 5600m
 • Ultieme bucketlist reis
 • Voorbereidingssessies met je medereizigers
 • Onder begeleiding van de wereldberoemde Maya Sherpa naar de top
 • Unieke kans
 • Bekijk het programma
 • noSun_groepsreis_nepal (1)
 • noSun_groepsreis_nepal_tengboche
 • noSun_groepsreis_nepal_dudh_koshi
 • noSun_groepsreis_nepal_base_camp

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • noSun_groepsreis_nepal_kathmandu (1)
  Dag 1 Op naar Nepal Het vele trainen voor een goede voorbereiding wordt beloond, want vandaag staan we aan het begin van één van de meest legendarische trektochten ter wereld...

  Vanaf Amsterdam vliegen we, na een overstap in Qatar (+1 dag), door naar Kathmandu de hoofdstad van Nepal
 • noSun_groepsreis_nepal_mount_nature
  Dag 2 Aankomst Kathmandu Op het vliegveld staat Maya te wachten om ons naar het hotel te brengen. Wie is Maya zul je nu denken?

  Maya Sherpa is een ervaren klimmer op grote hoogte en wereldrecordhoudster. Ze beklimt sinds 2003 elk jaar bergen. Maya heeft tot drie keer toe succesvol de Mount Everest beklommen en zelfs op de top gestaan van s' werelds op één na hoogste berg, de K2. Wat een heldhaftige prestatie en hoe vet is het dat zij ons samen met Reisbegeleider André gaat begeleiden tijdens deze unieke noSun expeditie naar het dak van de wereld?!
 • noSun_groepsreis_nepal_thamel
  Dag 3 Sit back and relax Vandaag doen we rustig aan en kunnen we even bijkomen van de vlucht. Na het ontbijt hebben we een briefing, waarin alle details goed worden besproken zodat we goed voorbereid van start kunnen gaan.

  We gaan natuurlijk niet helemaal relaxen, want er is genoeg moois om te ontdekken in de drukke straten van Thamel, de toeristenwijk van Nepal. Een aangenaam en gezellig gedeelte van Kathmandu vol met restaurants, winkels en supermarkten. Ideaal om nog even wat laatste inkopen te doen voor we aan onze trektocht door de bergen gaan beginnen.

  In de avond maken we kennis met de Nepalese keuken tijdens een heerlijk welkomstdiner en heffen we het glas op het avontuur dat komen gaat.
 • noSun_groepsreis_nepal_lukla
  Dag 4 Lukla - Een vlucht met uitzicht We vliegen vandaag van Kathmandu naar Lukla (2,800m), alleen de vlucht is al adembenemend mooi. We genieten van de panoramische vergezichten over de Himalaya met haar door sneeuw bedekte bergtoppen, fenomenaal. Heb jij de Mount Everest als eerst in je vizier?

  Aangekomen in Lukla ontmoeten we de crewleden van Maya, verdelen en herpakken we de bagage en beginnen dan aan onze tocht. Vanuit Lukla lopen we rustig richting Phakding om daar de nacht door te brengen in een gezellige guesthouse. (3 - 4 uur - hoogte: 2651m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_dudh_koshi
  Dag 5 Monjo naar Namche Bazaar Vanuit het guesthouse trekken we door naar Namche Bazaar, ook wel de hoofdstad van de Sherpa's in Nepal genoemd. Al snel naderen Sagarmatha National Park en volgen het pad langs de Dudh Koshi rivier, die we meerdere malen moeten oversteken via stalen hangbruggen die hoog boven het water hangen. De wit schuimende rivier met prachtig helderblauw water is afkomstig van de zuidelijke hellingen van de Mount Everest en stroomt door de Khumbu-vallei.

  Onder de indruk van de prachtige natuur op onze route komen we aan in Namche Bazaar. Her zullen we ook overnachten. ( 4 - 5 uur - hoogte: 3438m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_namche_bazaar
  Dag 6 Acclimatiseren We beginnen inmiddels al aardig wat hoogte te winnen, Namche ligt namelijk bijna op 3500 meter. We nemen dan ook de tijd om rustig aan de hoogte te wennen en genieten vandaag van de bezienswaardigheden en charme die Namche Bazaar en haar omliggende dorpen te bieden heeft. (hoogte 3440 m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_tengboche (1)
  Dag 7 Namche Bazaar naar Tengboche Het eerste deel van onze tocht is niet zo zwaar en geeft ons een prachtig uitzicht over de bergtoppen van Ama Dablam en Mount Everest. Wat is het hier prachtig, we nemen even de tijd om wat foto's te maken en de omgeving in ons op te nemen.

  De teamspirit zit er goed in en dit geeft ons niet alleen een positief gevoel maar zorgt ook voor energie en dát is precies wat we nodig hebben voor de laatste klim naar Tengboche (op ca. 3900 meter). Het is intensief, maar geeft veel voldoenig.

  Eenmaal aangekomen in Tengboche bezoeken we het grootste boeddhistische klooster van de Khumbuvallei. Met een beetje geluk zijn we op tijd om de dagelijkse ceremonie bij te wonen. We observeren de cultuur en leren steeds meer over de Nepalese samenleving. (6 uur - hoogte; 3870m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_dingboche
  Dag 8 Tengboche naar Dingboche Vandaag worden we wederom beloond met een adembenemend uitzicht over de vallei gevuld met verschillende soorten weelderige bomen, wanneer we richting Dingboche lopen. We steken de Imja Khola rivier over en trekken verder door het idyllische dorpje Pangboch.

  Dingboche is het laatste dorp in de Everest-regio en met een hoogte van 4000 meter, één van de beste plekken voor trekkers en klimmers om te acclimatiseren. (6 uur - hoogte; 4360m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_chukkhung_valley
  Dag 9 Acclimatiseren in Dingboche We maken een wandeling richting Chukkhung Valley waar we eenmaal aangekomen, volop genieten van een prachtig uitzicht op de Makalu. Dit is met haar 8463 meter hoog de vijfde hoogste berg ter wereld en ligt op de grens van Nepal en Tibet. We doen het rustig aan en gebruiken de rest van de dag om ons lichaam te laten wennen aan de ijle lucht. (hoogte; 4400m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_lobuche
  Dag 10 Dingboche naar Lobuche Nu de benen wat rust hebben gekregen en we wat meer zijn gewend aan de hoogte waarop we ons begeven, is het tijd om verder te gaan.
  Vandaag hebben we een wat steilere klim richting het dorpje Lobuche. Onderweg komen we door Duglha, een klein bergdorp in het Solukhumbu-district van Nepal. Dit dorp ligt ten zuiden van de Khumbu-gletsjer en ligt op een hoogte van 4620 meter. Daarmee is Duglha een van de hoogste nederzettingen ter wereld en kan om deze reden slechts enkele maanden per jaar worden bewoond. Ook komen we langs een grote gedenkplaats voor klimmers en sherpa's die het niet gehaald hebben. Dit maakt wel even indruk...
  We overnachten in Lobuche. (6 uur - hoogte; 4940m.)

 • noSun_groepsreis_nepal_base_camp
  Dag 11 Everest Base Camp - We did it! Vandaag bereiken we hét hoogtepunt van onze reis. We maken ons klaar voor de trek naar het basiskamp van Mount Everest. Het pad er naar toe is inspannend, de ijle lucht maakt het ook zeker niet makkelijk en daarom is het belangrijk dat we onze Sherpa goed blijven volgen. In de verte zien we de felgekleurde tenten van bergbeklimmers wat een prachtig beeld geeft tegenover de grijzige bergomgeving.

  Eenmaal aangekomen bij het basiskamp hebben we een hoogte van 5364 meter bereikt, dat hebben we toch maar even gedaan samen, wauw! Een van de hoogtepunten in jouw leven?!
  We nemen een moment om dit onvergetelijke moment in ons op te nemen, wat een prestatie...trots!

  Overnachting in Gorak Shep. ( 7 uur - hoogte; 5364m. )
 • noSun_groepsreis_nepal_Patthar
  Dag 12 Gorak Shep naar Kala Patthar We bereiden ons voor op een vroeg vertrek, duisternis en koude temperaturen (-10°C tot -14°C). We gaan namelijk nog iets hoger tot 5600 meter om Kala Patthar te bereiken, die het mooiste uitzicht op Mount Everest biedt. We maken foto's, genieten van dit magnifieke uitzicht. Na dit "letterlijke" hoogtepunt gaan we terug richting Pheriche voor een goede, welverdiende nachtrust. (8 uur - hoogte; 5600m.)
 • noSun_groepsreis_nepal_Sansa
  Dag 13 Pheriche naar Namche Bazaar Tijd om terug te keren, maar nog genoeg moois om te bewonderen tijdens onze weg terug naar Namche Bazaar. We dalen rustig af, passeren de met gebedsvlaggen versierde brug over de Dudh Koshi rivier en volgen het pad richting de kloof. Onderweg zien we kleurrijke fazanten en ook spotten we een groep berggeiten. We bereiken Sansa waar we genieten van een prachtig uitzicht op de Ama Dablam.
  We overnachten in Namche Bazaar. (7 uur - hoogte; 3440m. )
 • noSun_groepsreis_nepal_dudh koshi
  Dag 14 Namche Bazaar naar Lukla We beginnen onze benen nu toch echt wel te voelen, wanneer we afdalen over het rotsachtige pad richting de volgende oversteek van de Dudh Koshi rivier. Nadat we de hangbruggen boven het snel stromende water over zijn, wordt het pad vlakker en natuurlijker. Aangekomen in Lukla genieten we van onze maaltijd en is het tijd om onze benen wat rust te geven. We overnachten in Lukla. (7 uur - hoogte; 2800m. )
 • noSun_groepsreis_nepal_Swayambhunath
  Dag 15 Vlucht naar Kathmandu We nemen een vroege vlucht naar Kathmandu, waar we die dag nog alle tijd hebben om te rusten of uitgebreid te shoppen voor souvenirs. Ook kunnen we nog andere gebieden in Kathmandu ontdekken. Eén van deze mooie bezienswaardigheden is de Swayambhunath Tempel, ook wel The Monkeytemple genoemd. Het wemelt er namelijk van de apen. Rondom de tempel staat het vol kraampjes met handelaren. De locatie is prachtig en absoluut de moeite waard.

  Vanavond hebben we een afscheidsdiner en proosten we op alle behaalde successen tijdens onze reis. Wat was het soms pittig en moesten we uit onze comfortzone stappen, maar wat een avontuur was dit!

  We overnachten in Kathmandu.
 • noSun_groepsreis_nepal_temple
  Dag 16 Extra dag Gezien de weersomstandigheden in het bergachtige gebied is het niet altijd mogelijk om op dag 3 van Kathmandu - Lukla of op dag 14 Lukla - Kathmandu te vliegen. Het kan dus zijn dat je een extra nacht in Kathmandu of Lukla doorbrengt. Door de toevoeging van deze extra dag, kan het programma van de trekking te allen tijde doorgaan. Better save than sorry....
 • noSun_groepsreis_nepal_terugvlucht
  Dag 17 Terugreis naar Nederland In de vroege middag komen we aan in Amsterdam, het einde van een prachtige en onvergetelijke reis.


  Extra informatie:

  Maya Sherpa, Als bonus bij deze reis heeft reisbegeleider André weten te regelen dat we met Maya op pad kunnen. Je gaat dus niet alleen naar de hoogste berg ter wereld, je gaat ook nog op pad met een vrouw welke driemaal boven op de Everest heeft gestaan. Maya zal deze tocht begeleiden en het ondersteunende team aansturen.

  Afscheid reisbegeleider André
  Met dit absolute hoogtepunt gaan we ook afscheid nemen van André. In 2007 is hij betrokken geraakt bij noSun en sindsdien zijn noSun en André twee handen op één buik. Een stabiele factor in ons leven. André zijn nooit aflatende enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat vele honderden reizigers met hem op reis konden. Altijd weer op zoek naar net dat stukje extra of anders dan normaal. Of zomaar zijn privévakantie opgeven voor een reis met noSun, omdat we hem écht nodig hadden, wat een topper is die man. Ook nu weer tovert André zijn contact met Maya tevoorschijn en maakt hij zijn afscheid bij noSun een waardige laatste reis, voordat hij dan echt met pensioen gaat.

  André heeft ervaring met grote hoogtes met als hoog(s)te punt een van de veertien bergen boven de 8000 meter, de 8201 meter hoge Cho Oyu. Daarnaast stond hij boven op 3 van 7 summits: Kilimanjaro (5.895m), Elbroes(5.642 meter) en de Aconcaqua (6.961 meter).

  Fysieke voorbereiding
  Een basisconditie is een goed begin. Je zult veel gaan sporten en wandelen om je voor te bereiden op deze reis. In Nederland organiseren we twee fysieke bijeenkomsten onder begeleiding van André. Hiermee willen we je goed voorbereiden. Wat kun je verwachten, welke kleding heb je nodig en hoe kun jij jezelf fysiek voorbereiden op deze gave reis.

  Verzekering
  Tijdens de fysieke voorbereidingsbijeenkomsten zal André je informeren over een goede reisverzekering voor deze reis.

  Vliegticket
  Wij boeken de tickets direct op jouw naam. Dat maakt dat we deze dus niet meer kunnen annuleren of omboeken. Mocht je de reis om wat voor reden dan ook moeten annuleren, dan kunnen wij niet anders dan deze kosten aan je doorberekenen. Dit in afwijking van onze normale boekingsvoorwaarden.

  Gezondheid en EHBO
  De gecertificeerde gidsen zijn medisch bevoegd en beschikken standaard over een uitgebreide EHBO-koffer met daarin alle EHBO-basisbenodigdheden. Bij de basis medische uitrusting heeft je reisgroep tevens de beschikking over een zuurstoftank, zuurstofmaskers en een pulse-oxymeter. Zij kunnen je daarmee zuurstof toedienen om dreigende hoogteziekte tegen te gaan. Onder het motto: voorkomen is beter dan genezen, is het raadzaam om voor de tijd via je huisarts Diamox tabletten aan te vragen.

  Visum Nepal
  Om Nepal te bezoeken is een visum verplicht, ook dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst van de reis. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van het benodigde visum. Hou goed de verwerkingstijd bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten. Uiteraard zullen we je hierover informeren.Ik ga graag mee met Mount Everest Base Camp expeditie

Beklim het dak van de wereld met Maya Sherpa en noSun reisbegeleider André.

Boek deze reis

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 18 oktober 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

Reisbegeleiders
André
Gegarandeerd vertrek €4.299,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Mount Everest Base Camp expeditie van 18-10-2023 tot 03-11-2023 Vertrekdatum: 18 oktober 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam - Kathmandu inclusief belastingen en ruimbagage (23 kg)
 • Retourvlucht Kathmandu - Lukla incl belastingen en ruimbagage (LET OP 15kg)
 • 2 x een dag voorbereidingssessies met je medereizigers en onder leiding van André
 • 4 overnachtingen in een hotel in Kathmandu
 • Bezoek aan Kathmandu onder leiding van Engelstalige gidsen
 • Alle overnachtingen in accommodaties tijdens de trekking
 • 3 Maaltijden per dag inclusief koffie/thee
 • Welkomstdiner in Kathmandu
 • Alle grond transporten in privé voertuigen
 • Ervaren Engels sprekende gidsen met vergunningen vanuit de overheid
 • Sherpa Maya inclusief haar assistent gidsen
 • 1 Porter per twee deelnemers (dragen 25kg bagage per porter)
 • Alle nodige formulieren en wandelvergunningen (Mount Everest / National Park, TIMS)
 • EHBO-kit (gedragen door de sherpa's)
 • Alle overheids- en lokale belastingen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Visum Nepal
 • Eten en drinken en optionele activiteiten tijdens het verblijf in Kathmandu
 • Extra drinken, snacks, energy-bars etc tijdens de trekking
 • Reisverzekering met dekking voor deze beklimming
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven in de lodges/teahouses (batterij opladen, warm water, besteld eten buiten de maaltijden etc)
 • Fooien voor de lokale gidsen.
 • Reserveringskosten (€35,- per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,00 per boeking)
Toon meer

Ik ga graag mee met Mount Everest Base Camp expeditie

Beklim het dak van de wereld met Maya Sherpa en noSun reisbegeleider André.

Boek deze reis
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
96% van onze reizigers boekt alleen
Kleine groepen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover