singlereis zuid engeland zuidkust
groepsreis zuid engelandgroepsreizen engeland newquaygroepsreizen zuid engelandsinglereis zuid engeland zuidkust

Groepsreis door het verrassende Zuid-Engeland, 10 dagen 40+

  • Bestemming:
  • Duur: 10 dagen
  • Prijs: €999.00
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Ben jij ook zo benieuwd naar wat Zuid-Engeland allemaal te bieden heeft? Prachtige rotsformaties, groene heuvels, hoge kliffen, zeekajakken, maar ook een bezoek aan de geweldige hoofdstad Londen!


  Categorieën: , .

De hoogtepunten van deze groepsreis Zuid-Engeland

 • Coasteering
 • Zee kajakken
 • Bezoek aan Londen
 • Mountainbiken
 • Lands End

Omschrijving

Waar denk je aan als je aan Zuid-Engeland denkt? Zon of regen? Breng met deze groepsreis een bezoek aan het subtropische deel van Engeland. De mooie natuur en palmbomen, gecombineerd met een heerlijk warm en droog klimaat. Tijdens deze groepsreis onderneem je de leukste activiteiten: coasteering, mountainbiken en zeekajakken. Uiteraard maak je ook mooie wandelingen langs de romantische kust en bezoek je leuke, kleine stadjes. De reis naar Engeland brengt ons langs Duinkerken of Calais en Dover. Om deze groepsreis Engeland compleet te maken, brengen we de laatste dag in Londen door.

Vertrekdata

 Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Groepssamenstelling Begeleider(s) Boeken
 14 juli 2018 € 999
Bekijk Boek deze datum
 23 augustus 2018 € 999
Bekijk Boek deze datum

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Ferry retour Duinkerken - Dover of Calais - Dover
Mountainbiketocht
Coasteering
Zeekajakken
Treinretour Londen
Wandeltochten
Materialen voor inbegrepen tochten
Vervoer per minibus
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
Enthousiaste noSun reisbegeleiding
Campingkosten
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Bij 12 of meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Niet inbegrepen
Extra campingovernachting dag voor vertrek (Eindhoven) a €17,50 (zie accommodatie)
Stoomtrein Swanage
Surfen
Eventuele douchemuntjes voor op de campings
Persoonlijke uitgaven
Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag)
Reserveringskosten (€30 per boeking)
Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
Annuleringsverzekering
Reisverzekering

Daarom noSun.nl

 • 96% van onze reizigers boekt alleen
 • Gezellige kleine groepen
 • noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4 van onze reizigers
 • Beste actieve aanbieder volgens Zoover
 • noSun reizen: actief, natuur, gezelligheid, verrassend, prettig anders


Awards & Logo's

Bekijk ook

Groepsreis door het verrassende Zuid-Engeland, 10 dagen 40+ 14 juli 2018
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu
Groepsreis door het verrassende Zuid-Engeland, 10 dagen 40+ 23 augustus 2018
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu

Programma

Dag 1
Dag 1: Eindhoven - Corfe Castle

Het is zo ver. De groepsreis Zuid-Engeland gaat beginnen. We vertrekken in de ochtend vanaf station Eindhoven. We proberen zo vroeg mogelijk te vertrekken zodat we ons vandaag niet hoeven te haasten, het is immers vakantie. Vanaf de boot genieten we van een schitterend uitzicht over zee. Samen met onze gezellige groepsgenoten komen we na ongeveer twee uur op zee aan in Dover. Vervolgens rijden we nog een paar uur door het mooie Engelse landschap. Rond etenstijd komen we aan op de prachtig gelegen camping. Hier zetten we snel onze tenten op en gaan lekker eten. In de avond kunnen we nog een spannende wandeling maken langs de mooie kust. Een super begin van deze groepsreis in Zuid Engeland.

Dag 2
Dag 2: Corfe Castle (Wandeling Jurrasic Coast)

Na een gezellig gezamenlijk ontbijt beginnen we vandaag met het ontdekken van de Jurassic Coast. We beginnen bij de Durdle Door. Deze schitterende rotsformatie is in de loop der eeuwen door de zee uitgesleten waardoor er nu een grote boog is ontstaan, de Durdle Door. Vanaf hier lopen we langs de schitterende kustlijn om de vergezichten te bekijken en natuurlijk gave foto’s te maken. Verderop kunnen we lekker picknicken. Een mooie locatie hiervoor is de Mupe Bay met haar uit zee stekende rotsen. Na de lunch lopen we rustig terug naar het beginpunt om weer naar de camping terug te gaan waar we nog even lekker kunnen ontspannen.

Dag 3
Dag 3: Mountainbiken

Vandaag maken we een mountainbike tocht door de mooie natuur van Dorset. De tocht begint in Swanage. Om hier te komen kunnen we optioneel vanaf Corfe Castle de historische stoomtrein naar Swanage nemen. De mountainbiketocht van ruim 2 uur voert over groene heuvels, door mooie bossen, langs meertjes en langs de zee. Als we terug zijn in Swanage hebben we nog even tijd om door dit gezellige stadje te lopen en inkopen te doen voordat we weer per stoomtrein terug gaan naar Corfe Castle.

Dag 4
Dag 4: Corfe Castle - Newquay

Vandaag pakken we, na het ontbijt, op tijd onze spullen in om verder te reizen richting de zuidwest kant van Engeland. Vanaf hier rijden we naar onze camping in de buurt van de kustplaats Newquay. Na aankomst op de camping, tegen de middag, genieten we even van de lunch en omgeving om vervolgens te beginnen aan een spectaculaire activiteit, zeekajakken! Met een ervaren instructeur leren we de belangrijkste technieken van het zeekajakken, waarna we een mooie tocht langs de kust gaan maken.

Dag 5
Dag 5: Land's End

Vandaag gaan we op zoek naar het “einde” van Engeland. Het meest westelijke puntje van Engeland, dat Land’s End heet, is herkenbaar aan haar hoge kliffen en mooie baaien. Direct achter de kliffen bevind je je weer in het glooiende Engelse landschap dat zich perfect leent voor een mooie wandeling. Natuurlijk lopen we hierbij ook langs de hoogtepunten van de kust en naar het uiterste puntje van Engeland. We vervolgen onze route naar Sennen Cove, waar we uitzonderlijk lekker kunnen eten in de strandtent.

Dag 6
Dag 6: Coasteeren

Het is weer tijd voor actie! We gaan namelijk “Coasteeren”! Tijd om de rotskliffen van de andere kant te bekijken. Deze activiteit is enigszins vergelijkbaar met Canyoning in de bergen, maar hierbij gebruik je de kliffen om vanaf te springen en te glijden. Deze activiteit biedt gegarandeerd spektakel! Deze activiteit zal ‘s middags plaatsvinden. De ochtend heb je tijd voor jezelf. Je zou deze tijd kunnen gebruiken om te (leren) surfen… Je bent namelijk op één van de bekendste surf-hotspots van Engeland! Na een heerlijke zonnige dag vol actie en vooral veel water, keren we terug naar de camping om te genieten van een lekker maaltje.

Dag 7
Dag 7: Newquay

Vandaag hebben we een vrije dag. Iedereen kan gaan en staan waar die wil. Lekker uitwaaien op het strand? Een flinke wandeling door de natuur of gewoon lekker in een café tot rust komen en een boekje lezen? Alles kan vandaag. Vanavond genieten we van het laatste avondmaal in Newquay, want morgen vertrekken we richting Londen!

Dag 8
Dag 8: Newquay - Londen

Na een laatste ontbijt in Newquay maken we ons klaar om naar Londen te gaan. We vertrekken op tijd, zodat we heel misschien onderweg nog naar Salisbury kunnen, dit is een historische plaats die bekend staat om haar prachtige kathedraal uit 1280. Deze kathedraal heeft de hoogste toren van Groot-Brittannië en de oudst werkende klok van Europa! Als je geluk hebt zie je op weg naar Londen zelfs Stonehenge nog liggen! Na aankomst op de camping net buiten Londen zetten we onze tenten op en gaan we genieten van een heerlijk diner.

Dag 9
Dag 9: Londen

Vandaag gaan we Londen ontdekken. Deze hoofdstad heeft veel te bieden dus gaan we ‘s morgens vroeg op pad. Na het bezoeken van vele bekende trekpleisters zullen we de dag met een heerlijke maaltijd en een lekker biertje afsluiten op een terrasje in Londen, wellicht in het idyllische Covent Garden. We kunnen de laatste trein pakken naar de camping, om daar helaas de laatste nacht in Engeland door te brengen.

Dag 10
Dag 10: Londen - Eindhoven

Na rustig wakker te zijn geworden op onze camping bij Londen, beginnen we na het ontbijt met het inpakken van onze spullen. We proberen op tijd weg te rijden zodat we alle tijd hebben om de boot te halen. Zodra we op de boot zijn, werpen we nog een laatste blik op Engeland, waarna we afscheid nemen van dit mooie land. De laatste kilometers op het Europese vasteland kunnen we de ervaringen nog met elkaar delen. Helaas, de reis zit er alweer op, aan het begin van de avond zullen we terug zijn in Eindhoven. Ferry is retour van Duinkerken naar Dover of van Calais naar Dover. Zodra bekend, staat het hier aangegeven.

Beoordelingen

Jasper, 28 jaar
10 augustus 2017

Het mooist aan deze reis vond ik het coasteeren, wat een gave activiteit is dat!

Rick, 32 jaar
9 juli 2016

Super leuke reis, betrokken en attente reisbegeleiders. Tot volgend jaar!

Ilse, 29 jaar
5 augustus 2016

Een fijne vakantie gehad, waarbij ik heb genoten van het landschap, de activiteiten en de groep.

Foto's

Accommodatie

Tijdens deze groepsreis heb je een eigen 2-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze tent nemen we vanuit Nederland voor je mee. Hier hoef je dus zelf niet voor te zorgen!

De reis naar Engeland vertrekt ‘s ochtends om 09:00 van station Eindhoven. Kun je hier niet op tijd zijn? Dit is geen enkel probleem! Wij bieden de volgende oplossing; Op de avond vóór vertrek, haalt de reisbegeleider je op om 20:00 op bij station Eindhoven. Samen overnacht op je een camping vlakbij het station, uiteraard in je eigen noSun tent. De volgende ochtend rijd je met de reisbegeleider mee naar het station. Deze service bieden we aan voor € 17,50 per persoon. Kortom, lekker rustig aan je vakantie beginnen, zonder reisstress.

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis:€ 19.20 (Gebaseerd op 10 dagen)
Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 91.65 (Gebaseerd op een reissom van € 999.00)
Europeesche Verzekeringen

Informatie

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis

Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan, die niet worden vergoed door jouw zorgverzekering. Daarom ook stellen wij het hebben van een reisverzekering tijdens onze reizen verplicht. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering kan heel veel ellende voorkomen. Geloof ons. Wij zien het regelmatig voorkomen!

noSun groepsreizen werkt nauw samen met de Europeesche Verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met de Europeesche kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.  noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Tijdens een van onze wintersport groepsreizen heb je ook een extra wintersportdekking nodig. Het eigen risico voor het gebruik van een sneeuwscooter kun je afkopen met de sneeuwscooterverzekering.

Afkoop eigen risico sneeuwscooter

Bij het sneeuwscooteren geldt er een eigen risico van maximaal € 1.000,- Helaas dekt de reisverzekering dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Speciaal hiervoor heeft noSun de ‘afkoop eigen risico sneeuwscooter’ ontwikkeld. Voor slechts € 22,50 per bestuurder, is het eigen risico afgekocht en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!Wat neem je mee?

 • Lunchpakketje en drinken voor de heenreis
 • Slaapmat en goede slaapzak, eventueel een kussentje
 • Handdoeken
 • Dagrugzak (voor de wandelingen/activiteiten)
 • Zaklamp
 • Warme (fleece) trui
 • Regenkleding of poncho
 • Eventueel kleding die nat mag worden i.v.m. het kajakken en coasteeren (je krijgt wel een wetsuit)
 • Dichte, stevige schoenen die nat mogen worden i.v.m. het kajakken en coasteeren (oude gymschoenen)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
 • Sportschoenen
 • Slippers
 • Zwembroek/zwempak/bikini
 • Wandelsokken
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Korte broek, trainingsbroek of joggingsbroek
 • Eventueel speciale handschoenen voor het coasteeren
 • Warme kleding
 • Eventueel fietsbroek voor het mountainbiken
 • Ondergoed en sokken
 • Toilettasje met inhoud
 • Camera
 • Handig: een kleine thermosfles om warme/koude dranken in mee te nemen
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters en sporttape
 • Muggenspray
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter
 • Wereldstekker
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Eventueel rijbewijs
 • Gegevens zorgverzekering (pakket en polisnummer, neem ook pasje mee!)
 • Gegevens reis/annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
 • Gegevens huisarts, specialist
 • Gegevens contactpersoon Nederland (noodgevallen)
 • Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
 • Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
 • Pinpas, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
 • Eventueel reisboekje Londen
 • CD's voor in de bus tijdens de reis