Groepsreis Kilimanjaro beklimmen & wildlife safari

noSun Special: Verleg jij jouw grenzen en bereik jij het dak van Afrika?
6 beoordelingen
icon singlerondreis Wandelreizen icon locatie alleen op vakantie Tanzania
icon single reizen last minute 11 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €,-
Boek deze reis

Vink jij deze bucketlist topper af van jouw lijst in 2019?

Het avontuur begint in het tropische bos aan de voet van de berg en voert vervolgens door een nevelwoud, geurig hoogveenlandschap en alpine toendra om uiteindelijk de besneeuwde top van de oude vulkaan te bereiken. Je beklimt de Kilimanjaro samen met zeer ervaren gidsen, dragers en koks. De totale afstand bedraagt (op en neer) zo’n 75 kilometer.Gezien de inspanning die van je verwacht wordt, de kans op hoogteziekte en vanwege het verblijf in berghutten met gedeeld sanitair, is dit een pittige en soms primitieve (maar onvergetelijke!) reis. Na het bereiken van de top is er tijd om bij te komen en staan er nog een aantal gave excursies op het programma, waaronder een wildlife safari: als je in Tanzania bent mag dat natuurlijk niet ontbreken! Een unieke combinatie, deze groepsreis!

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim de Kilimanjaro: het 5.895 meter hoge 'dak van Afrika'
 • Ultieme bucketlist reis
 • 3 maal een groepsvoorbereidingssessie
 • Spot jij de big 5 tijdens de wildlife safari?
 • Bekijk het programma
 • Afspelen

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Videoimpressie Groepsreis Kilimanjaro beklimmen & wildlife safari

Eigenaar Martijn Boshuis (noBoss) test af en toe zijn eigen reizen, en maakt er dan een vlog over.
Hij heeft ook zijn eigen drone bij zich. Omdat het kan. Hieronder het filmpje:

Programma

 • kilimanjaro beklimmen sneeuw top singlereizen
  Dag 1 Kilimanjaro: here I come!

  Vandaag gaat het avontuur dan eindelijk van start. Je droom om de Kilimanjaro te beklimmen gaat beginnen.

  Je denkt aan alle uren die je gesport en getraind hebt om fit genoeg te zijn. Zit alles in mijn tas? Je vliegt rechtstreeks met KLM naar de luchthaven bij Kilimanjaro, waar je ’s avonds aankomt. Op de luchthaven word je hartelijk verwelkomd door onze chauffeur van deze week. In ongeveer een uur rij je per minibus naar de accommodatie in Moshi. In de verte zie je meteen de berg der bergen liggen, krijg je al kriebels?

  De komende twee nachten verblijf je in hotel Salsalinero.

 • beklimming kilimanjaro safari dieren
  Dag 2 Acclimatiseren en een toffe excursie

  Neem vandaag de tijd om bij te komen van de lange vlucht en te wennen aan het tropische klimaat; de essentiële laatste voorbereiding op de beklimming.

  Na het ontbijt ontmoet je Idrisa, onze zeer ervaren Engelssprekende hoofdgids en krijg je een uitgebreide briefing over de beklimming. De Kilimanjaro beklimmen is voor Idrisa een fulltime baan, dus als er iemand is waar je veel van kunt leren over deze berg, dan is het Idrisa. Nu kun je echt niet meer wachten om de berg op te gaan. Even wachten nog, we maken in de omgeving eerst nog een safari. We dineren in ons hotel en genieten van de luxe van ons bed en een warme douche.

 • hike naar top alleenstaande reizen
  Dag 3 Het avontuur gaat beginnen: Marangu 1.905m – Mandara 2.720m

  Na een stevig ontbijt vertrek je met Idrisa naar de Marangu Gate, waar je na ongeveer een uur rijden aankomt. Je vult de benodigde formulieren in en je bagage wordt verdeeld onder de dragers. Met niets dan een lichte dagrugzak met daarin een fotocamera, regenjas en een lunchpakket begin je samen met je gids en assistent-gids aan de beklimming. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa vier uur en je stijgt ruim 800 meter. Het eerste deel van de tocht voert over een ruig pad door tropisch bergbos met bananenplantages en watervallen. De gids zal je onderweg attenderen op de vele apen en vogels die in dit bos leven. De route is goed te volgen en je kunt in eigen tempo lopen. Je zult de gids meerdere malen pole pole (langzaam aan) horen zeggen: als je te snel loopt, heeft je lichaam minder gelegenheid om aan de ijler wordende lucht te wennen en verhoog je de kans op hoogteziekte.

 • horombo berghut tijdens kilimanjaro beklimmen single reizen
  Dag 4 Mandara 2.720m – Horombo 3.720m

  Vandaag word je vroeg gewekt door de kok die het ontbijt voor je bereidt en je bidon en waterzak vult met gekookt water. Na het ontbijt overhandig je de bagage weer aan de dragers en staat je gids alweer klaar om je te begeleiden naar het Horombo huttenkamp, gelegen op 3.720 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa vijf uur en je stijgt daarin één kilometer. Na een half uur wandelen wordt de eerste verandering in landschap langzaam merkbaar: de vegetatie dunt steeds verder uit. Boven de 3.000 meter laat je het woud definitief achter je en betreed je een veenlandschap, de alpenweiden van Afrika. De flora heeft zich aangepast aan de extreme omstandigheden op de berg. De planten en bloemen verdragen de intensieve straling en warmte van de zon overdag en de bittere kou ’s nachts.

  Bij helder weer krijg je hier het eerste zicht op de met sneeuw bedekte Kibo top, het einddoel van je expeditie! Na circa drie uur arriveer je bij de lunchlocatie op 3.449 meter hoogte. Hier is een toilet aanwezig. Anderhalf uur na de lunch bereik je het Horombo huttenkamp. Doorgaans begin je hier de ijlere lucht goed te voelen. Rokers zijn reeds spontaan gestopt. Sommigen krijgen hier wat last van hoofdpijn. Luister je goed naar de instructies van de gids, dan heb je vaak minder last. Het Horombo huttenkamp bestaat uit houten 4-persoonshutten met gedeeld sanitair.

 • kibo hut alleen op vakantie
  Dag 5 Horombo 3.720m – Kibo 4.710m

  Vandaag ga je verder op pad richting de top. De totale wandeltijd bedraagt vandaag ongeveer vijf uur en je stijgt bijna een kilometer. Het landschap wordt zienderogen droger. Je passeert de Maua rivier en na ongeveer een uur arriveer je bij het laatste waterpunt, waar ook een toilet aanwezig is. De dragers zullen hier water verzamelen om je de komende dagen van voldoende drinkwater te kunnen voorzien. Het wordt kouder en het landschap krijgt een meer alpien toendra-karakter en woestijnachtige trekken. Vanaf het laatste waterpunt wandel je in circa een uur en een kwartier naar de lunchstop.

  Het droge landschap gaat hier over in een brede woestijnzone, Kibo Saddle genaamd. Onderweg zie je de twee hoogste toppen van de Kilimanjaro; aan je rechterhand Mawenzi en aan je linkerhand Kibo. Ondanks dat je de Kibo hut al kunt zien, is het na de lunch nog ruim twee uur lopen naar de volgende overnachtingsplaats. Je zult merken dat je op deze hoogte vrijwel geen eetlust meer hebt. De Kibo hut is je laatste tussenstop op weg naar de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro. Na aankomst in de hut leg je je uitrusting en benodigdheden voor de toppoging alvast klaar waarna je kunt proberen om nog even te gaan slapen. Vannacht wacht de laatste etappe: de klim naar de top! De Kibo hut bestaat uit een stenen gebouw met vier 10-persoonskamers en een kleine eetzaal.

 • summit kilimanjaro zeger beklimmen
  Dag 6 Op naar de top! Kibo 4.710m - Uhuru Peak 5.895m - Horombo 3.720m

  Rond 23.00 uur word je gewekt door de hoofdgids en na een korte briefing bereid je je voor op de klim naar het dak van Afrika. De totale wandeltijd naar Uhuru Peak bedraagt circa zeven uur en je stijgt bijna 1.200 meter. Rond middernacht zet je je hoofdlamp op en begin je aan de zwaarste kilometers van de expeditie. Het kan ’s nachts tot 20 graden vriezen op deze hoogte, maar gedurende de wandeldag zal het warmer worden. De hoofdgids loopt voor je en de assistent-gids loopt achter je, zodat ze je goed in de gaten kunnen houden. Je loopt over een zandpad in ruim anderhalf uur naar William’s Point op 5.130 meter hoogte, het eerste rustpunt. Vervolgens loop je in 30 minuten naar de Hans Meyer Cave (5.260 meter), die vernoemd is naar de Duitse geograaf die er als eerste in slaagde om de Uhuru top te bereiken. Je bent nu ongeveer halverwege.

  Nadat je op krachten bent gekomen, klim je in ongeveer tweeënhalf uur zigzaggend door los grind naar Gilman’s Point (5.685 meter). De laatste meters klim je over rotsblokken. Zodra je Gilman’s Point bereikt, heb je het fysiek zwaarste gedeelte achter de rug. Als het niet te hard waait, is dit is een goede locatie om even op krachten te komen en je mentaal voor te bereiden op de wandeling van ruim anderhalf uur langs de kraterrand naar Uhuru Peak. Na het passeren van Stella Point, zie je aan je linkerhand de schitterende ijskappen glinsteren in de opkomende zon. Na ruim anderhalf uur kom je aan bij Uhuru Peak (5.895 meter).

  Na vier dagen klimmen worden alle inspanningen beloond: je kunt genieten van de zonsopgang op de top van de Kilimanjaro! Als je een snelle wandelaar bent, kun je de zonsopkomst vanaf de top meemaken. Anders kun je onderweg vanaf Stella Point van een adembenemende zonsopkomst genieten. Je hebt het hoogste punt van Afrika bereikt! Nadat je de nodige foto’s heeft gemaakt, wandel je in anderhalf uur terug naar Gilman’s Point en daal je in ruim twee uur af naar de Kibo hut. Tijdens de afdaling is een wandelstok handig om goed je evenwicht te bewaren in het losse grind. Na aankomst in de Kibo hut wordt het ontbijt geserveerd. Vervolgens daal je in drie uur verder af naar het Horombo huttenkamp, waar je overnacht. Je zal merken dat het tijdens de afdaling warmer wordt en je meer zuurstof krijgt.

 • opkomende zon single reis beklimmen prijs
  Dag 7 Horombo 3.720m - Marangu 1.905m – Arusha

  Vandaag vervolgen we de afdaling, richting de gate. De totale wandeltijd bedraagt circa vijf uur en je daalt ruim 1.800 meter. Na circa drie uur kom je aan bij het Mandara huttenkamp waar je kunt genieten van een warme lunch. Door een dicht bebost gebied wandel je in twee uur terug naar de gate, waar je je certificaat in ontvangst neemt. Aan de voet van de Kilimanjaro word je verwelkomd en naar je de Outpost Lodge in Arusha gebracht.

 • outpost lodge relax single reizen
  Dag 8 Moe maar voldaan

  Na een goed ontbijt vertrekken we richting Ngorongoro Nationaal Park. Wist je dat de Ngorongoro krater het 8e wereldwonder is? Daarnaast is het een wereldberoemde, bijna een heilig, plek om dieren te spotten. Alles wat je dus wilt voor het tweede deel van onze reis! Genieten van al het moois dat Afrika te bieden heeft.

  Na aankomst in de Sopa Lodge kun je hier van de lunch genieten en heerlijk relaxen. Laten we eerlijk zijn dat heb je wel verdiend!

  Optioneel kun je deze middag naar Maasai village om te leren over hun manier van leven.

 • sopa lodge pool view singlereis
  Dag 9 Ngorongoro National Park

  Vandaag begint je kennismaking met de Afrikaanse dieren wonderenwereld. Na het ontbijt vertrek je met Engelssprekende chauffeur/gids naar het Ngorongoro National Park. Tijdens de rit geniet je van de dieren en de schitterende landschappen die je tegenkomt. Wil je er alvast een paar horen? Leeuwen, olifanten, neushoorn, flamingo, jakhals, nijlpaard, antilopen en veel vogels. Het zal je verbazen hoe makkelijk onze gids dieren weet te vinden. Verheug je dus maar alvast op deze gave dag. We lunchen aan de rand van het meer, hoe bijzonder is dat? Tegen het einde van de middag verlaten we de krater weer en verblijven weer in onze kamer in Sopa Lodge.

 • zebra ngorongoro national park groepsreis
  Dag 10 Nog even rustig aan en dan weer lekker naar huis

  Na het ontbijt checken we uit en rijden weer richting Arusha voor een lunch in de Arusha Coffee Lodge en een bezoek aan Shanga. Na het bezoek aan Shanga, worden we op de luchthaven afgezet waar we afscheid nemen van dit zo bijzondere land. De volgende ochtend kom je aan in Amsterdam, het einde van een prachtige en onvergetelijke reis!

 • sopa lodge single reizen
  Dag 11 Hallo Nederland!

  In de ochtend kom je aan in Amsterdam, het einde van een prachtige en onvergetelijke reis!

  Wat is een noSun Special?
  De beklimming van de Kilimanjaro noemen we een special, omdat deze groepsreis net anders is dan je van ons gewend bent. Soms komt er iets op ons pad dat we gewoonweg niet kunnen negeren. Het verblijf in een resort is niet echt een noSun ding, maar het past gewoon goed bij deze reis. De samenwerking met Zeger is ook anders dan je van ons gewend bent. Wij vinden het een mooie toevoeging, maar dan anders en daarom noemen we het een special.

  Belangrijk om te weten:
  Deze reis breng andere risico’s met zich mee dan deelname aan de avondvierdaagse. noSun zal we alles aan doen om de juiste setting te faciliteren. Ondanks de voorbereidingssessies en jou goede persoonlijke voorbereiding, kunnen er toch zaken anders lopen dan verwacht. Onze gidsen zijn opgeleid om te handelen in noodsituaties. Er gaat een satelliet telefoon mee tijdens de beklemming.

  De gecertificeerde gidsen zijn medisch bevoegd en beschikken standaard over een uitgebreide EHBO-koffer met daarin alle EHBO-basisbenodigdheden. Bij de basis medische uitrusting heeft je reisgroep tevens de beschikking over een zuurstoftank, zuurstofmaskers en een pulse-oxymeter. Zij kunnen je daarmee zuurstof toedienen om dreigende hoogteziekte tegen te gaan.

  Gezondheid en EHBO
  De gezondheidszorg in Afrika is van wisselende kwaliteit. Aangezien wij niet medisch bevoegd zijn en adviezen in de loop van het jaar kunnen veranderen, raden wij aan om direct na boeking je vertrek de GGD in je regio te raadplegen voor de meest recente informatie. Sommige verzekeraars vergoeden vaccinaties en malariatabletten. Over het algemeen wordt geadviseerd om inentingen tegen DTP en Hepatitis A te nemen, soms is een gele koorts injectie verplicht. Denk ook aan malariatabletten! Het is handig als je zelf zaken meeneemt zoals pleisters, steriele gaasjes, middelen tegen blaren, jodium en medicijnen tegen veelvoorkomende klachten als hoofdpijn en darmklachten. Daarnaast zal een ieder voor zichzelf na moeten gaan of hij specifieke klachten of overgevoeligheden heeft: neem in dit geval de hiervoor benodigde medicijnen mee, met eventueel je medisch paspoort.

  Visum Tanzania
  Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij vertrek uit Tanzania. Naast een paspoort dien je in het bezit te zijn van een geldig visum. Deze kun je bij het Tanzaniaanse consulaat aanvragen: hoewel het ook mogelijk is om dit bij aankomst te regelen, stellen wij een visumaanvraag vooraf, verplicht.

  Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van het benodigde visum. Je ontvangt van ons informatie over het verkrijgen van je visum en eventuele visumformulieren. Hou goed de verwerkingstijd van je paspoort bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten. Controleer ook even of je voldoende lege pagina’s in je paspoort hebt.

  Ultieme voorbereiding
  Samen met Zeger Premium Personal Training verzorgen we in de omgeving van Utrecht driemaal een voorbereidingssessie. Zodat je goed voorbereid aan deze reis kunt beginnen.
  De inschrijving sluit op 12 april. Op 31 maart is er een online eerste kennismaking tussen de deelnemers en reisbegeleiders Zeger en Ruud. Op 13 april en 25 mei zijn de groepssessies gepland, ergens op een centrale locatie in Nederland.

  Vliegtijden:
  08-06-2019 Amsterdam – Kilimanjaro 10.35 – 19.55
  17-06-2019 Kilimanjaro – Amsterdam 21.00 – 07.25
  18-06-2019 Kom je dus aan op Schiphol om 07.25

Ik ga graag mee met Groepsreis Kilimanjaro beklimmen & wildlife safari

noSun Special: Verleg jij jouw grenzen en bereik jij het dak van Afrika?

Boek deze reis

Accommodaties

Salsalinero Kilimanjaro Hotel

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

Outpost Lodge

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

Sopa Lodge

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

  Vertrekdata

  Rangschikken op:

  Geen beschikbare vertrekdata gevonden

  Reisinformatie wel/niet inbegrepen

  • Wel inbegrepen:
  • Retourvlucht Amsterdam – Kilimanjaro International Airport, inclusief belastingen en ruimbagage (23kg.)
  • 3x een halve dag voorbereidingssessie met je medereizigers, onder leiding van personal trainer Zeger in de omgeving van Utrecht
  • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
  • Deze reis is op basis van volpension. Tijdens de beklimming zijn snacks ed. ook inbegrepen
  • 5 dagen, 4 nachten beklimming met alleen de noSun groep via Marangu Route inclusief:
  • - Gecertificeerde Engelssprekende hoofdgidsen
  • - Gecertificeerde Engelssprekende assistent-gidsen
  • - Koks
  • - Dragers
  • - EHBO-koffers
  • - Overnachtingen in berghutten met gedeeld sanitair
  • - Entreegelden Kilimanjaro National Park
  • 2 nachten verblijf in Sal Salinero Hotel
  • 1 nacht verblijf in Out Post Lodge
  • 2 nachten verblijf in Ngorongoro Sopa Lodge
  • Dagtour Ngorongoro krater
  • Toegangsgelden voor de parken
  • Vervoer per bus ter plekke (van en naar de luchthaven, accommodaties en van en naar de activiteiten)
  • Deze reis wordt uitgevoerd met 10 tot 20 personen
  Toon meer
  • Niet inbegrepen:
  • Optionele activiteit Maasai village € 60
  • Visum
  • Reisverzekering, met dekking voor deze beklimming
  • Persoonlijke uitgaven
  • Annuleringsverzekering
  • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
  • Fooien voor de lokale gidsen. Houd rekening met zo'n €100,-
  • Reserveringskosten (€30,- per boeking)
  • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
  Toon meer

  Wat andere reizigers zeggen...

  René - 19 januari 2017

  Het gevoel dat je ervaart als je na vier dagen klimmen op 6000 meter hoogte bij opgaande zon uitgeput en happend naar adem over heel Afrika uitkijkt, is met geen pen te beschrijven. Een aanrader voor iedereen die van een actieve vakantie en een uitdaging houdt.

  In Januari 2017 ben ik met Zeger meegegaan op een tocht om de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Na een half jaar gedegen voorbereiding zijn we met een groep van circa 24 personen vertrokken naar Tanzania. De eerste paar dagen acclimatiseren in een prachtige omgeving en daarna begonnen aan een tocht van vier dagen waarin alle ingrediënten van een onvergetelijk avontuur samen zijn gekomen. Bij terugkomst heerlijk uitrusten en genieten van al het moois wat Tanzania nog meer te bieden heeft.

  De voorpret, de Afrikaanse gastvrijheid, de fantastische gidsen, de overweldigende natuur, het afzien, de teamgeest en natuurlijk Zeger zelf die iedereen erdoor trekt wanneer je even stuk zit hebben deze reis voor mij onvergetelijk gemaakt.

  Bedankt voor deze prachtige belevenis! Mijn bucketlist is weer wat korter.

  Anoniempje - 19 januari 2017

  Keihard trainen(zowel met de groep als individueel), ademhalings technieken ondergaan, veel wandelen met bepakking op je rug van 15 kilo, streng dieet, stoppen met roken en drinken, ja je moet er wat voor over hebben!

  Ik kan je vertellen het is het ook echt meer dan waard, enorme ervaring die je hele waardevolle lessen leert en geeft. Je kan hoogte ziekte krijgen dat is het enige waar niet op te trainen valt en kan iedereen overkomen. Ik kreeg het heel erg na het laatste kamp en hoe, voel het nog als ik eraan terug denk! Het moment kwam daar dat er door de dokter werd gezegd dat het niet verstandig was om door te lopen. Opgeven is geen optie ik ben nog een paar uur verwijderd van de top, kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast hoor ik mijn vader in gedachten zeggen...

  Ik heb de top bereikt samen met onze groep, wat een magisch gevoel en wat een power vliegt er op dat moment door je lijf heen en wat een uitzicht! De band die je ontwikkelt met de mensen waarmee je hebt getraind en de reis gemaakt hebt, is niet uit te leggen. De band met de Afrikanen die mee reizen en je leert kennen is ook zo bijzonder.

  De natuur die je onderweg ziet, plantage, scholen bekijken, weeshuis bezoeken, Afrikaanse stam, dorpelingen ontmoeten, zien hoe ze leven, op safari en midden in de wildernis slapen maakt het helemaal een onvergetelijke reis!

  Ik zal deze reis nooit meer vergeten!

  Paul - 19 januari 2017

  De reis naar de Kili was voor mij een life-changer. De Kilimanjaro is de confrontatie met de berg, maar nog veel meer de confrontatie met jezelf! De hele focus van de reis en de voorbereiding ligt op het bereiken van de top, en die haal je, maar daarna, moet je weer terug en juist dát was het heftigste stuk.

  Met name tijdens die terugtocht ben ik tot diepten gekomen waar je normaal nooit komt. Maar daar ben ik als herboren uitgekomen. Het was een fantastische onderneming; ik ben buitengewoon dankbaar dat ik mee heb mogen gaan. Ook de dagen na de beklimming door de stad Moshi en het National Park waren adembenemend.

  Afgelopen zomer heb ik 3 weken met mijn gezin door Tanzania rondgereisd om ook hen de schoonheid en de betovering van dit prachtige land te tonen! Voor de Kili zijn mijn zoons nu nog te klein (7 en 10), maar als ze ooit voldoende sterk zijn, neem ik ze mee naar boven !

  Anne Molenaar - 19 januari 2017

  Een onvergetelijk reis!

  Een goede begeleiding, een grote teamspirit en de top was bereikt! Leuk voor een ander zo'n berg beklimmen dacht ik toen Zeger over de Kilimanjaro begon, ik zal eens rondvragen wie dit zou willen?

  Nooit gedacht dat ik er zelf aan zou deelnemen, iemand die nog nooit eerder een bergschoen aan had gehad, geen ervaring had met lange wandeltochten en wat zwaarder was dan de gemiddelde Nederlander.

  En jawel hoor, ik heb er gestaan, want wat ik wel heb, is doorzettingsvermogen en vertrouwen in mezelf! Het bizarre aan deze reis is dat je alle landschappen passeert, je gaat van 30 graden naar -10! Hou je van uitdaging en wil je een unieke ervaring....dan zal ik je deze reis zeker aanbevelen!
  Wat me deze mooie reis onder andere heeft opgeleverd is; mentale kracht, verbinding, focus kunnen houden, rust bij mezelf en waardering voor het leven.

  Anouk van Hulssen - 37 jaar - 19 januari 2017

  Het beklimmen van de Kilimanjaro was een geweldige ervaring!

  Voor mij was het een afsluiting van een hele nare periode in mijn leven en met deze reis wilde ik aan mezelf bewijzen dat ik alles kan zolang ik er zelf in geloof. Je komt jezelf fysiek en mentaal tegen maar door de groep en begeleiding lukt het je je eigen grenzen te verleggen... waar je geest het opgeeft, leert je lichaam dat het door kan gaan en omgekeerd!! Een pure empowerment reis!

  Marion Kuin - 38 jaar - 19 januari 2017

  De Kilimanjaro trip was een ervaring voor het leven. Dankzij Zeger met de groepstrainingen een goede voorbereiding op de reis gehad, ook leuk om op die manier de groep al te leren kennen. Wilskracht, doorzettingsvermogen... je hebt het allemaal nodig, maar het gevoel als je de top hebt gehaald vergeet je nooit meer. Een absolute aanrader.

  Ik ga graag mee met Groepsreis Kilimanjaro beklimmen & wildlife safari

  noSun Special: Verleg jij jouw grenzen en bereik jij het dak van Afrika?

  Boek deze reis
  96% van onze reizigers boekt alleen
  noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
  Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
  Beste actieve aanbieder volgens Zoover
  Groepsreis Kilimanjaro beklimmen & wildlife safari Vertrekdatum: 8 juni 2019
  Geslacht
  Mannen
  Vrouwen
  Leeftijd
  20 - 29
  30 - 39
  40 - 49
  50 - 59
  Ga je met ons mee? Boek nu