• Tanzania
 • Lastminute, Wandelreizen
 • 6 beoordelingen
 • 20 - 55 jaar

"Uitgestrekt als de wereld, groot, hoog en ongelooflijk wit in de zon”. Zo omschreef avonturier en schrijver Ernest Hemingway Mount Kilimanjaro. Daag jij jezelf uit en verleg je je grenzen met het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania? De besneeuwde top van dit bergmassief steekt 5.895 meter boven zijn omgeving uit en is van honderden kilometers afstand te zien. Het bedwingen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, is een zeer indrukwekkende ervaring! De voettocht brengt je in contact met een enorme variëteit aan landschappen en klimaatzones. LET OP: De inschrijving sluit op 12 april. 13 april en 25 mei zijn de groepssessies gepland, ergens op een centrale locatie in Nederland.

Boek deze reis
kilimanjaro beklimmen sneeuw top singlereizen
zebra ngorongoro national park groepsreis

Vink jij deze bucketlist topper af van jouw lijst in 2019?

Het avontuur begint in het tropische bos aan de voet van de berg en voert vervolgens door een nevelwoud, geurig hoogveenlandschap en alpine toendra om uiteindelijk de besneeuwde top van de oude vulkaan te bereiken. Je beklimt de Kilimanjaro samen met zeer ervaren gidsen, dragers en koks. De totale afstand bedraagt (op en neer) zo’n 75 kilometer. Gezien de inspanning die van je verwacht wordt, de kans op hoogteziekte en vanwege het verblijf in berghutten met gedeeld sanitair, is dit een pittige en soms primitieve (maar onvergetelijke!) reis. Na het bereiken van de top is er tijd om bij te komen en staan er nog een aantal gave excursies op het programma, waaronder een wildlife safari: als je in Tanzania bent mag dat natuurlijk niet ontbreken! Een unieke combinatie, deze groepsreis!

Boek deze reis

Wist je dat?

96% Van noSun reizigers boekt alleen

9.4 Het cijfer is dat noSun reisbegeleiders krijgen

 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Het programma

Ontdek met ons programma de rijkdom van onze reis. Met zorg hebben we een balans tussen avontuur, rust, cultuur en natuur gecreëerd, afgestemd op jouw wensen. Dit reisplan laat je de hoogtepunten zien en biedt voldoende vrije tijd voor eigen ontdekking en genot.

kilimanjaro beklimmen sneeuw top singlereizen

Dag 1

Kilimanjaro: here I come!

Vandaag gaat het avontuur dan eindelijk van start. Je droom om de Kilimanjaro te beklimmen gaat beginnen. Je denkt aan alle uren die je gesport en getraind hebt om fit genoeg te zijn. Zit alles in mijn tas? Je vliegt rechtstreeks met KLM naar de luchthaven bij Kilimanjaro, waar je ’s avonds aankomt. Op de luchthaven word je hartelijk verwelkomd door onze chauffeur van deze week. In ongeveer een uur rij je per minibus naar de accommodatie in Moshi. In de verte zie je meteen de berg der bergen liggen, krijg je al kriebels? De komende twee nachten verblijf je in hotel Salsalinero.

beklimming kilimanjaro safari dieren

Dag 2

Acclimatiseren en een toffe excursie

Neem vandaag de tijd om bij te komen van de lange vlucht en te wennen aan het tropische klimaat; de essentiële laatste voorbereiding op de beklimming. Na het ontbijt ontmoet je Idrisa, onze zeer ervaren Engelssprekende hoofdgids en krijg je een uitgebreide briefing over de beklimming. De Kilimanjaro beklimmen is voor Idrisa een fulltime baan, dus als er iemand is waar je veel van kunt leren over deze berg, dan is het Idrisa. Nu kun je echt niet meer wachten om de berg op te gaan. Even wachten nog, we maken in de omgeving eerst nog een safari. We dineren in ons hotel en genieten van de luxe van ons bed en een warme douche.

hike naar top alleenstaande reizen

Dag 3

Het avontuur gaat beginnen: Marangu 1.905m – Mandara 2.720m

Na een stevig ontbijt vertrek je met Idrisa naar de Marangu Gate, waar je na ongeveer een uur rijden aankomt. Je vult de benodigde formulieren in en je bagage wordt verdeeld onder de dragers. Met niets dan een lichte dagrugzak met daarin een fotocamera, regenjas en een lunchpakket begin je samen met je gids en assistent-gids aan de beklimming. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa vier uur en je stijgt ruim 800 meter. Het eerste deel van de tocht voert over een ruig pad door tropisch bergbos met bananenplantages en watervallen. De gids zal je onderweg attenderen op de vele apen en vogels die in dit bos leven. De route is goed te volgen en je kunt in eigen tempo lopen. Je zult de gids meerdere malen pole pole (langzaam aan) horen zeggen: als je te snel loopt, heeft je lichaam minder gelegenheid om aan de ijler wordende lucht te wennen en verhoog je de kans op hoogteziekte.

horombo berghut tijdens kilimanjaro beklimmen single reizen

Dag 4

Mandara 2.720m – Horombo 3.720m

Vandaag word je vroeg gewekt door de kok die het ontbijt voor je bereidt en je bidon en waterzak vult met gekookt water. Na het ontbijt overhandig je de bagage weer aan de dragers en staat je gids alweer klaar om je te begeleiden naar het Horombo huttenkamp, gelegen op 3.720 meter hoogte. De totale wandeltijd bedraagt vandaag circa vijf uur en je stijgt daarin één kilometer. Na een half uur wandelen wordt de eerste verandering in landschap langzaam merkbaar: de vegetatie dunt steeds verder uit. Boven de 3.000 meter laat je het woud definitief achter je en betreed je een veenlandschap, de alpenweiden van Afrika. De flora heeft zich aangepast aan de extreme omstandigheden op de berg. De planten en bloemen verdragen de intensieve straling en warmte van de zon overdag en de bittere kou ’s nachts. Bij helder weer krijg je hier het eerste zicht op de met sneeuw bedekte Kibo top, het einddoel van je expeditie! Na circa drie uur arriveer je bij de lunchlocatie op 3.449 meter hoogte. Hier is een toilet aanwezig. Anderhalf uur na de lunch bereik je het Horombo huttenkamp. Doorgaans begin je hier de ijlere lucht goed te voelen. Rokers zijn reeds spontaan gestopt. Sommigen krijgen hier wat last van hoofdpijn. Luister je goed naar de instructies van de gids, dan heb je vaak minder last. Het Horombo huttenkamp bestaat uit houten 4-persoonshutten met gedeeld sanitair.

kibo hut alleen op vakantie

Dag 5

Horombo 3.720m – Kibo 4.710m

Vandaag ga je verder op pad richting de top. De totale wandeltijd bedraagt vandaag ongeveer vijf uur en je stijgt bijna een kilometer. Het landschap wordt zienderogen droger. Je passeert de Maua rivier en na ongeveer een uur arriveer je bij het laatste waterpunt, waar ook een toilet aanwezig is. De dragers zullen hier water verzamelen om je de komende dagen van voldoende drinkwater te kunnen voorzien. Het wordt kouder en het landschap krijgt een meer alpien toendra-karakter en woestijnachtige trekken. Vanaf het laatste waterpunt wandel je in circa een uur en een kwartier naar de lunchstop. Het droge landschap gaat hier over in een brede woestijnzone, Kibo Saddle genaamd. Onderweg zie je de twee hoogste toppen van de Kilimanjaro; aan je rechterhand Mawenzi en aan je linkerhand Kibo. Ondanks dat je de Kibo hut al kunt zien, is het na de lunch nog ruim twee uur lopen naar de volgende overnachtingsplaats. Je zult merken dat je op deze hoogte vrijwel geen eetlust meer hebt. De Kibo hut is je laatste tussenstop op weg naar de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro. Na aankomst in de hut leg je je uitrusting en benodigdheden voor de toppoging alvast klaar waarna je kunt proberen om nog even te gaan slapen. Vannacht wacht de laatste etappe: de klim naar de top! De Kibo hut bestaat uit een stenen gebouw met vier 10-persoonskamers en een kleine eetzaal.

summit kilimanjaro zeger beklimmen

Dag 6

Op naar de top! Kibo 4.710m - Uhuru Peak 5.895m - Horombo 3.720m

Rond 23.00 uur word je gewekt door de hoofdgids en na een korte briefing bereid je je voor op de klim naar het dak van Afrika. De totale wandeltijd naar Uhuru Peak bedraagt circa zeven uur en je stijgt bijna 1.200 meter. Rond middernacht zet je je hoofdlamp op en begin je aan de zwaarste kilometers van de expeditie. Het kan ’s nachts tot 20 graden vriezen op deze hoogte, maar gedurende de wandeldag zal het warmer worden. De hoofdgids loopt voor je en de assistent-gids loopt achter je, zodat ze je goed in de gaten kunnen houden. Je loopt over een zandpad in ruim anderhalf uur naar William’s Point op 5.130 meter hoogte, het eerste rustpunt. Vervolgens loop je in 30 minuten naar de Hans Meyer Cave (5.260 meter), die vernoemd is naar de Duitse geograaf die er als eerste in slaagde om de Uhuru top te bereiken. Je bent nu ongeveer halverwege. Nadat je op krachten bent gekomen, klim je in ongeveer tweeënhalf uur zigzaggend door los grind naar Gilman’s Point (5.685 meter). De laatste meters klim je over rotsblokken. Zodra je Gilman’s Point bereikt, heb je het fysiek zwaarste gedeelte achter de rug. Als het niet te hard waait, is dit is een goede locatie om even op krachten te komen en je mentaal voor te bereiden op de wandeling van ruim anderhalf uur langs de kraterrand naar Uhuru Peak. Na het passeren van Stella Point, zie je aan je linkerhand de schitterende ijskappen glinsteren in de opkomende zon. Na ruim anderhalf uur kom je aan bij Uhuru Peak (5.895 meter). Na vier dagen klimmen worden alle inspanningen beloond: je kunt genieten van de zonsopgang op de top van de Kilimanjaro! Als je een snelle wandelaar bent, kun je de zonsopkomst vanaf de top meemaken. Anders kun je onderweg vanaf Stella Point van een adembenemende zonsopkomst genieten. Je hebt het hoogste punt van Afrika bereikt! Nadat je de nodige foto’s heeft gemaakt, wandel je in anderhalf uur terug naar Gilman’s Point en daal je in ruim twee uur af naar de Kibo hut. Tijdens de afdaling is een wandelstok handig om goed je evenwicht te bewaren in het losse grind. Na aankomst in de Kibo hut wordt het ontbijt geserveerd. Vervolgens daal je in drie uur verder af naar het Horombo huttenkamp, waar je overnacht. Je zal merken dat het tijdens de afdaling warmer wordt en je meer zuurstof krijgt.

opkomende zon single reis beklimmen prijs

Dag 7

Horombo 3.720m - Marangu 1.905m – Arusha

Vandaag vervolgen we de afdaling, richting de gate. De totale wandeltijd bedraagt circa vijf uur en je daalt ruim 1.800 meter. Na circa drie uur kom je aan bij het Mandara huttenkamp waar je kunt genieten van een warme lunch. Door een dicht bebost gebied wandel je in twee uur terug naar de gate, waar je je certificaat in ontvangst neemt. Aan de voet van de Kilimanjaro word je verwelkomd en naar je de Outpost Lodge in Arusha gebracht.

outpost lodge relax single reizen

Dag 8

Moe maar voldaan

Na een goed ontbijt vertrekken we richting Ngorongoro Nationaal Park. Wist je dat de Ngorongoro krater het 8e wereldwonder is? Daarnaast is het een wereldberoemde, bijna een heilig, plek om dieren te spotten. Alles wat je dus wilt voor het tweede deel van onze reis! Genieten van al het moois dat Afrika te bieden heeft. Na aankomst in de Sopa Lodge kun je hier van de lunch genieten en heerlijk relaxen. Laten we eerlijk zijn dat heb je wel verdiend! Optioneel kun je deze middag naar Maasai village om te leren over hun manier van leven.

sopa lodge pool view singlereis

Dag 9

Ngorongoro National Park

Vandaag begint je kennismaking met de Afrikaanse dieren wonderenwereld. Na het ontbijt vertrek je met Engelssprekende chauffeur/gids naar het Ngorongoro National Park. Tijdens de rit geniet je van de dieren en de schitterende landschappen die je tegenkomt. Wil je er alvast een paar horen? Leeuwen, olifanten, neushoorn, flamingo, jakhals, nijlpaard, antilopen en veel vogels. Het zal je verbazen hoe makkelijk onze gids dieren weet te vinden. Verheug je dus maar alvast op deze gave dag. We lunchen aan de rand van het meer, hoe bijzonder is dat? Tegen het einde van de middag verlaten we de krater weer en verblijven weer in onze kamer in Sopa Lodge.

zebra ngorongoro national park groepsreis

Dag 10

Nog even rustig aan en dan weer lekker naar huis

Na het ontbijt checken we uit en rijden weer richting Arusha voor een lunch in de Arusha Coffee Lodge en een bezoek aan Shanga. Na het bezoek aan Shanga, worden we op de luchthaven afgezet waar we afscheid nemen van dit zo bijzondere land. De volgende ochtend kom je aan in Amsterdam, het einde van een prachtige en onvergetelijke reis!

sopa lodge single reizen

Dag 11

Hallo Nederland!

In de ochtend kom je aan in Amsterdam, het einde van een prachtige en onvergetelijke reis! Wat is een noSun Special? De beklimming van de Kilimanjaro noemen we een special, omdat deze groepsreis net anders is dan je van ons gewend bent. Soms komt er iets op ons pad dat we gewoonweg niet kunnen negeren. Het verblijf in een resort is niet echt een noSun ding, maar het past gewoon goed bij deze reis. De samenwerking met Zeger is ook anders dan je van ons gewend bent. Wij vinden het een mooie toevoeging, maar dan anders en daarom noemen we het een special. Belangrijk om te weten: Deze reis breng andere risico's met zich mee dan deelname aan de avondvierdaagse. noSun zal we alles aan doen om de juiste setting te faciliteren. Ondanks de voorbereidingssessies en jou goede persoonlijke voorbereiding, kunnen er toch zaken anders lopen dan verwacht. Onze gidsen zijn opgeleid om te handelen in noodsituaties. Er gaat een satelliet telefoon mee tijdens de beklemming. De gecertificeerde gidsen zijn medisch bevoegd en beschikken standaard over een uitgebreide EHBO-koffer met daarin alle EHBO-basisbenodigdheden. Bij de basis medische uitrusting heeft je reisgroep tevens de beschikking over een zuurstoftank, zuurstofmaskers en een pulse-oxymeter. Zij kunnen je daarmee zuurstof toedienen om dreigende hoogteziekte tegen te gaan. Gezondheid en EHBO De gezondheidszorg in Afrika is van wisselende kwaliteit. Aangezien wij niet medisch bevoegd zijn en adviezen in de loop van het jaar kunnen veranderen, raden wij aan om direct na boeking je vertrek de GGD in je regio te raadplegen voor de meest recente informatie. Sommige verzekeraars vergoeden vaccinaties en malariatabletten. Over het algemeen wordt geadviseerd om inentingen tegen DTP en Hepatitis A te nemen, soms is een gele koorts injectie verplicht. Denk ook aan malariatabletten! Het is handig als je zelf zaken meeneemt zoals pleisters, steriele gaasjes, middelen tegen blaren, jodium en medicijnen tegen veelvoorkomende klachten als hoofdpijn en darmklachten. Daarnaast zal een ieder voor zichzelf na moeten gaan of hij specifieke klachten of overgevoeligheden heeft: neem in dit geval de hiervoor benodigde medicijnen mee, met eventueel je medisch paspoort. Visum Tanzania Je paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij vertrek uit Tanzania. Naast een paspoort dien je in het bezit te zijn van een geldig visum. Deze kun je bij het Tanzaniaanse consulaat aanvragen: hoewel het ook mogelijk is om dit bij aankomst te regelen, stellen wij een visumaanvraag vooraf, verplicht. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van het benodigde visum. Je ontvangt van ons informatie over het verkrijgen van je visum en eventuele visumformulieren. Hou goed de verwerkingstijd van je paspoort bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten. Controleer ook even of je voldoende lege pagina’s in je paspoort hebt. Ultieme voorbereiding Samen met Zeger Premium Personal Training verzorgen we in de omgeving van Utrecht driemaal een voorbereidingssessie. Zodat je goed voorbereid aan deze reis kunt beginnen. De inschrijving sluit op 12 april. Op 31 maart is er een online eerste kennismaking tussen de deelnemers en reisbegeleiders Zeger en Ruud. Op 13 april en 25 mei zijn de groepssessies gepland, ergens op een centrale locatie in Nederland. Indien de vluchttijden bekend zijn, worden ze aan het programma toegevoegd. * De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata

Geen beschikbare vertrekdata gevonden.

Jouw accommodaties

1

Salsalinero Kilimanjaro Hotel

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

2

Outpost Lodge

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

3

Sopa Lodge

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal één medereiziger. Don't worry, je slaapt natuurlijk altijd in een éénpersoonsbed.

safari tanzania single reizen

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim de Kilimanjaro: het 5.895 meter hoge ‘dak van Afrika’
 • Ultieme bucketlist reis
 • 3 maal een groepsvoorbereidingssessie
 • Spot jij de big 5 tijdens de wildlife safari?
Boek deze reis

Voorbereidingen

Goed voorbereid op reis gaan begint met een goed georganiseerde inpaklijst. Onze zorgvuldig samengestelde inpaklijst helpt je om niets te vergeten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je vakantie.

Download de volledige lijst als pdf

Deze handige checklist als pdf downloaden, zodat je thuis alle benodigdheden gemakkelijk kan afstrepen.

Proef de sfeer

zonopkomst kilimanjaro uitzicht beklemming

 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Recencies
van reizigers

NoSun Groepsreizen krijgt gemiddeld een 4.6 / 5 op basis van 314 ervaringen.

" Schitterende dingen gezien en gedaan "

R

René

5 / 5

Het gevoel dat je ervaart als je na vier dagen klimmen op 6000 meter hoogte bij opgaande zon uitgeput en happend naar adem over heel Afrika uitkijkt, is met geen pen te beschrijven. Een aanrader voor iedereen die van een actieve vakantie en een uitdaging houdt. In Januari 2017 ben ik met Zeger meegegaan op een tocht om de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Na een half jaar gedegen voorbereiding zijn we met een groep van circa 24 personen vertrokken naar Tanzania. De eerste paar dagen acclimatiseren in een prachtige omgeving en daarna begonnen aan een tocht van vier dagen waarin alle ingrediënten van een onvergetelijk avontuur samen zijn gekomen. Bij terugkomst heerlijk uitrusten en genieten van al het moois wat Tanzania nog meer te bieden heeft. De voorpret, de Afrikaanse gastvrijheid, de fantastische gidsen, de overweldigende natuur, het afzien, de teamgeest en natuurlijk Zeger zelf die iedereen erdoor trekt wanneer je even stuk zit hebben deze reis voor mij onvergetelijk gemaakt. Bedankt voor deze prachtige belevenis! Mijn bucketlist is weer wat korter.

S

Sarah

5 / 5

Keihard trainen(zowel met de groep als individueel), ademhalings technieken ondergaan, veel wandelen met bepakking op je rug van 15 kilo, streng dieet, stoppen met roken en drinken, ja je moet er wat voor over hebben! Ik kan je vertellen het is het ook echt meer dan waard, enorme ervaring die je hele waardevolle lessen leert en geeft. Je kan hoogte ziekte krijgen dat is het enige waar niet op te trainen valt en kan iedereen overkomen. Ik kreeg het heel erg na het laatste kamp en hoe, voel het nog als ik eraan terug denk! Het moment kwam daar dat er door de dokter werd gezegd dat het niet verstandig was om door te lopen. Opgeven is geen optie ik ben nog een paar uur verwijderd van de top, kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast hoor ik mijn vader in gedachten zeggen... Ik heb de top bereikt samen met onze groep, wat een magisch gevoel en wat een power vliegt er op dat moment door je lijf heen en wat een uitzicht! De band die je ontwikkelt met de mensen waarmee je hebt getraind en de reis gemaakt hebt, is niet uit te leggen. De band met de Afrikanen die mee reizen en je leert kennen is ook zo bijzonder. De natuur die je onderweg ziet, plantage, scholen bekijken, weeshuis bezoeken, Afrikaanse stam, dorpelingen ontmoeten, zien hoe ze leven, op safari en midden in de wildernis slapen maakt het helemaal een onvergetelijke reis! Ik zal deze reis nooit meer vergeten!

P

Paul

5 / 5

De reis naar de Kili was voor mij een life-changer. De Kilimanjaro is de confrontatie met de berg, maar nog veel meer de confrontatie met jezelf! De hele focus van de reis en de voorbereiding ligt op het bereiken van de top, en die haal je, maar daarna, moet je weer terug en juist dát was het heftigste stuk. Met name tijdens die terugtocht ben ik tot diepten gekomen waar je normaal nooit komt. Maar daar ben ik als herboren uitgekomen. Het was een fantastische onderneming; ik ben buitengewoon dankbaar dat ik mee heb mogen gaan. Ook de dagen na de beklimming door de stad Moshi en het National Park waren adembenemend. Afgelopen zomer heb ik 3 weken met mijn gezin door Tanzania rondgereisd om ook hen de schoonheid en de betovering van dit prachtige land te tonen! Voor de Kili zijn mijn zoons nu nog te klein (7 en 10), maar als ze ooit voldoende sterk zijn, neem ik ze mee naar boven !

A

Anne

5 / 5

Een onvergetelijk reis! Een goede begeleiding, een grote teamspirit en de top was bereikt! Leuk voor een ander zo'n berg beklimmen dacht ik toen Zeger over de Kilimanjaro begon, ik zal eens rondvragen wie dit zou willen? Nooit gedacht dat ik er zelf aan zou deelnemen, iemand die nog nooit eerder een bergschoen aan had gehad, geen ervaring had met lange wandeltochten en wat zwaarder was dan de gemiddelde Nederlander. En jawel hoor, ik heb er gestaan, want wat ik wel heb, is doorzettingsvermogen en vertrouwen in mezelf! Het bizarre aan deze reis is dat je alle landschappen passeert, je gaat van 30 graden naar -10! Hou je van uitdaging en wil je een unieke ervaring....dan zal ik je deze reis zeker aanbevelen! Wat me deze mooie reis onder andere heeft opgeleverd is; mentale kracht, verbinding, focus kunnen houden, rust bij mezelf en waardering voor het leven.

A

Anouk

5 / 5

Het beklimmen van de Kilimanjaro was een geweldige ervaring! Voor mij was het een afsluiting van een hele nare periode in mijn leven en met deze reis wilde ik aan mezelf bewijzen dat ik alles kan zolang ik er zelf in geloof. Je komt jezelf fysiek en mentaal tegen maar door de groep en begeleiding lukt het je je eigen grenzen te verleggen... waar je geest het opgeeft, leert je lichaam dat het door kan gaan en omgekeerd!! Een pure empowerment reis!

M

Marion

5 / 5

De Kilimanjaro trip was een ervaring voor het leven. Dankzij Zeger met de groepstrainingen een goede voorbereiding op de reis gehad, ook leuk om op die manier de groep al te leren kennen. Wilskracht, doorzettingsvermogen... je hebt het allemaal nodig, maar het gevoel als je de top hebt gehaald vergeet je nooit meer. Een absolute aanrader.

Reisinformatie

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Kilimanjaro International Airport, inclusief belastingen en ruimbagage (23kg.)
 • 3x een halve dag voorbereidingssessie met je medereizigers, onder leiding van personal trainer Zeger in de omgeving van Utrecht
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Deze reis is op basis van volpension. Tijdens de beklimming zijn snacks ed. ook inbegrepen
 • 5 dagen, 4 nachten beklimming met alleen de noSun groep via Marangu Route inclusief:
 • – Gecertificeerde Engelssprekende hoofdgidsen
 • – Gecertificeerde Engelssprekende assistent-gidsen
 • – Koks
 • – Dragers
 • – EHBO-koffers
 • – Overnachtingen in berghutten met gedeeld sanitair
 • – Entreegelden Kilimanjaro National Park
 • 2 nachten verblijf in Sal Salinero Hotel
 • 1 nacht verblijf in Out Post Lodge
 • 2 nachten verblijf in Ngorongoro Sopa Lodge
 • Dagtour Ngorongoro krater
 • Toegangsgelden voor de parken
 • Vervoer per bus ter plekke (van en naar de luchthaven, accommodaties en van en naar de activiteiten)
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 10 tot 20 personen

Exclusief

 • Optionele activiteit Maasai village € 60
 • Visum
 • Reisverzekering, met dekking voor deze beklimming
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annuleringsverzekering
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Fooien voor de lokale gidsen. Houd rekening met zo’n €100,-
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€35,- per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per boeking)

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over je aanstaande reis? Je bent niet alleen! Daarom hebben we een overzicht samengesteld van de meest gestelde vragen die we van onze reizigers krijgen.

Boekingsformulier

Bij elke reis van noSun vind je een link naar het boekingsformulier, hier kun je al je gegevens invullen.

Je kunt daarbij kiezen tussen een optie en een boeking. Een optie is geheel vrijblijvend en 8 dagen geldig. Wij houden een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op de laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze definitief boeken, dan bellen wij je op. Wij vragen je dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken. Om je optie om te zetten in een boeking is een simpel telefoontje of mailtje aan ons voldoende en wij regelen de rest! Ook wanneer je een aanbetaling doet, maak je je optie definitief en word het een boeking.

Weet je zeker dat je de reis wilt boeken, dan hoef je niet eerst een optie te nemen.
Na het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, geslacht en geboortedatum, willen we zowel bij het plaatsen van een optie als een boeking ook graag je e-mail adres weten. Let er op dat je dit goed invult, want op dit e-mailadres ontvang je jouw inloggegevens en bevestigingen!

Om problemen achteraf te voorkomen willen we ook graag weten of je een reis- en/of annuleringsverzekering af wilt sluiten. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen; een bekende en betrouwbare verzekeraar. Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. Je kunt hiervoor, net als bij een annuleringsverzekering, kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen is sterk afhankelijk van je reisgedrag. Als je weinig reist dan kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je over wat je het beste kunt doen, neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via de Europeesche niet meer mogelijk.

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër, volg je een speciaal dieet, of zijn er medische omstandigheden die van belang kunnen zijn tijdens het reizen dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. Wij zullen hier dan rekening mee houden, zodat ook jouw reis een heerlijke ervaring zal zijn.

Heb je alle gegevens correct ingevuld, dan kun je het formulier verzenden.

Hoe gaat het precies in z’n werk als ik wil boeken?

Om een reis te boeken, vul je het boekingsformulier in dat in beeld komt als je bij de reis en vertrekdatum van jouw keuze op ‘boeken’ hebt geklikt. Vervolgens krijg je van ons bijna altijd dezelfde werkdag nog een bevestiging van je boeking. Boek je ‘s avonds of in het weekend,dan is dat meestal de eerst volgende werkdag. Veel van onze reizen zijn snel vol geboekt, dus boek op tijd om teleurstellingen te voorkomen! Vind je het prettiger om je reis telefonisch te boeken, dan kan dat natuurlijk ook!

Andere populaire
reizen bij noSun

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Volg ons ook op @nosun_instagram

🚨laatste 30 tickets nu in de verkoop🚨

Wil jij bij de afterSun Reünie zijn met (een deel) van je reisgroep en heb je nog geen tickets gescoord, dan is dit het moment om nu naar de website te gaan met die 🍌. 

www.nosun.nl👉🏼 over noSun 👉🏼 afterSun reünie

#Reünie #afterSun #zomerverlengen #outdoor #actief #singlereis #groepsreis #naturelovers #daretogoout #reisorganisatie #nosun #nosungroepsreizen
👉🏼Ben jij ook sceptisch of een singlereis wel wat voor je is? 
👉🏼Ben je ook bang dat je niet in de groep past? 
👉🏼Denk je ook dat het misschien wel helemaal niet leuk gaat worden?

Lees dan nu de reiservaring van REIZIGER BART die hij had in Noorwegen afgelopen augustus. Ga via de link⬆️ in onze bio naar ➡️ blog.
🤩Ben jij al op zomer vakantie geweest? Of ga je misschien nog? Of wellicht dat je nog aan het rondneuzen bent om last-minute weg te gaan. Avonturen genoeg bij noSun! Anyways... fijn weekend en maak er een mooi actief weekend van 💪🏼🤸‍♂️🚴🏼‍♀️
💥Jaaaaa Bart is terug van zijn eerste groepsreis! Hij is samen met zijn reisgroep naar Noorwegen gevlogen en tjahh...hij was nogal sceptisch voordat hij wegging (en hij zal ook vast niet de enige zijn). Maar hoe denkt hij er nu over👀??
Kan jouw zomer nog wat extra avontuur gebruiken? We hebben nog een paar laatste zomerreizen met 1 of 2 plaatsen beschikbaar. 

Avontuurlijk & outdoor, Noorwegen 26/8
Wild and free kanotrip, Zweden 26/8
'Ik wil hier blijven!', Zweden 26/8
Wandelreis Lake District, Engeland 2/9

Make sweet memories

#vakantie #genieten #singlereis #groepsreis #adventure #adventuretime #daretogoout

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7