Uitdagende en actieve rondreis Italië

Volop avontuur tijdens deze singlereis: hiken, canyoning, raften en meer!
11 beoordelingen
icon singlerondreis Rondreizen icon locatie alleen op vakantie Italië
icon single reizen last minute 14 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €,-
Boek deze reis

Geniet van de Italiaanse natuur en waag je aan de spannende activiteiten tijdens deze groepsreis.

Ontdek Noord-Italië tijdens deze groepsreis!We beginnen deze reis in de wereldstad Milaan. Van hieruit maken we een prachtige rondreis waarbij uitdagende activiteiten en ontspanning elkaar afwisselen. We maken fantastische wandelingen, slapen op campings in een prachtige omgeving en je ziet veel bergen en meren. Ook staan raften en canyoningen op het programma en doen we steden aan als Turijn, Verona en Bolzano. De Grand Paradiso, Maritieme Alpen, de Dolomieten, Süd-Tirol en Alto Adigo lenen zich uitstekend voor actieve reizen zoals je die van ons gewend bent. Een groepsreis om nooit meer te vergeten dus!

Hoogtepunten van deze reis

 • Raften in de Alpen
 • Canyoning hoe gaaf wil je het hebben?
 • Groots: Marmolada gletsjer
 • Bezoek aan archeologisch museum (Ötzi)
 • Als we hier dan toch zijn bezoeken we Turijn en Verona
 • Bekijk het programma

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • avontuurlijke rondreis kamperen
  Dag 1 Aankomst Italië

  Buongiorno! Welkom in Italië! Vanuit Nederland vliegen we naar het prachtige Italië. Na aankomst op de luchthaven vertrekken we in westelijke richting naar Aosta. Onze groepsreis Italië is begonnen! Na ongeveer twee uur rijden met geweldige uitzichten op de Italiaanse Alpen, komen we in de namiddag aan in de omgeving van Valle d’Aosta. In dit bergachtig gebied, zullen we drie nachten op de camping verblijven.

 • singlereis rondreis italie actief
  Dag 2 Hiken en raften in Valle d'Aosta

  De eerste overnachting op Italiaanse grond is een feit. In de ochtendzon genieten we van het ontbijt, een goede start voor een actieve dag. Valle d’Aosta is een uitermate geschikt gebied om te wandelen. Hier zullen we deze tweede dag dan ook aan besteden. We begeven ons naar het Nationaal Park Grand Paradiso, niet ver gelegen van het Mont Blanc massief. Het hoogste punt van de Gran Paradiso ligt op 4061 meter hoogte. We hebben alle tijd om van de omgeving te genieten! Behalve een prachtige natuur vind je in de regio ook veel van de oude Romeinse cultuur. Ook kun je in deze regio heel goed watersporten beoefenen. Tijdens de derde dag van deze groepsreis Italië, gaan we de rivier Dora Baltea op. Tijdens de tocht trotseren we per raft de onstuimige gedeelten van de rivier, maar komen we ook langs serene gebieden met een adembenemend uitzicht op de Mont Blanc. Een spannende activiteit die je nog lang bij zal blijven!

 • groepsreizen rondreizen italie
  Dag 4 Valle d'Aosta - Turijn

  Vandaag vertrekken we in zuidelijke richting naar Turijn. Deze stad is gelegen in de regio Piëmont (letterlijk: aan de voet van de berg) en is één van de rijkste regio’s van Italië. De belangrijkste Italiaanse ondernemingen zoals Fiat en Ferrero zijn hier gevestigd. Ook de productie van rijst, wijn, fruit en truffels zorgen voor een groot deel van de inkomsten in dit gebied. In tegenstelling tot de regio Valle d’Aosta is in Piëmonte het toerisme nog niet volledig ontwikkeld. In 2006 was Turijn dé stad voor de Olympische Winterspelen , wat er aan heeft bijgedragen dat Turijn opnieuw op de kaart kwam te staan. Op het centrale plein Piazza Castello zijn indrukwekkende gebouwen uit de barok periode te bezichtigen, zoals de San-Lorenzo kerk, Palazzo Madama en het Palazzo Reale. ‘s Avonds maken we natuurlijk gebruik van de gelegenheid Turijn beter te leren kennen en ons te verdiepen in de witte truffels, waar Turijn bekend om staat!

 • italie groepsreis singles actief
  Dag 5 Hiken in de omgeving van Turijn

  We bezoeken deze regio natuurlijk niet alleen voor de stad Turijn! De komende dagen zullen we ons hier zeker niet vervelen, we begeven ons immers in een prachtige omgeving omringd door vele bergtoppen. We hebben alle tijd om heerlijke bergwandelingen te maken met prachtige vergezichten als beloning. Na zo’n actieve dag is het heerlijk thuiskomen op de gastvrije camping waar we de komende dagen verblijven. Een bezoekje aan de Sacra di San Michele (de abdij die prachtig is gelegen bovenop een bergtop) mag tijdens ons verblijf in de omgeving van Turijn uiteraard niet ontbreken!

 • italie single groepsreis avontuurlijk
  Dag 7 Turijn - Bolzano

  Na een paar dagen in de bergen rond Turijn is het tijd voor Süd-Tirol. Het is wel een stukje rijden, maar we kiezen voor een mooie route en vermijden waar mogelijk de snelwegen. Aan het einde van de middag komen we aan in de buurt van Bolzano, gelegen in het gebied dat zowel Süd-Tirol als Alto Adige wordt genoemd. Het is het zuidelijkste deel van de landstreek Tirol en tevens de meest noordelijke provincie van Italië. We overnachten op een camping iets ten zuiden van Bolzano.

 • singlereis italie kamperen rondreis
  Dag 8 Hiken naar de Marmolada gletsjer!

  ‘s Winters wordt er rond Bolzano volop geskied en in de zomer gebruiken de fanatieke wandelaars dezelfde liften om van gebied tot gebied te komen. Uiteraard laten we deze kans niet liggen om zelf een prachtige wandeling te maken. De kabelbaan brengt ons naar de voet van de Marmolada gletsjer, die we vandaag gaan beklimmen. Volop genieten hier in Italië!

 • kamperen singlereis
  Dag 9 Ötzi & Bolzano

  Naast de geweldige ligging van Bolzano, maakt het Zuid-Tiroolse archeologiemuseum de stad extra bijzonder. Hier is namelijk de ijsmummie Ötzi te bezichtigen. Deze ‘ijsmummie’ is in 1991 hoog in de Alpen door Duitse toeristen gevonden. Deze vondst heeft onze kennis van het leven in de jonge steentijd, ongeveer 5350 jaar geleden, enorm verrijkt. We zullen vandaag dan ook een bezoek brengen aan dit museum om meer te leren over Ötzi en de verdere geschiedenis van de regio. Hebben we geen zin om dit museum te bezoeken, dan pakken we de kabelbaan omhoog naar het mooie wandelgebied waar we bovendien prachtig uitzicht hebben op de Dolomieten.

  In het oude stadscentrum van Bolzano is overigens ook genoeg te zien. De stad is gelegen tussen twee rivieren en het oude centrum is, ondanks de hevige bombardementen in de tweede wereldoorlog, grotendeels bewaard gebleven. De statige renaissance en barok herenhuizen met erkers en trappenhuizen stralen nog steeds het Oostenrijkse karakter uit. Ook op culinair gebied zitten we hier trouwens goed. Voor een combinatie van het beste uit de Italiaanse en de Oostenrijkse keuken kun je hier uitstekend terecht!

 • groepreizen europa italie
  Dag 10 Klaar voor wat actie? Tijd om te canyoningen!

  De omgeving van Bolzano is ook zeer geschikt voor leuke activiteiten. Vandaag zullen we dan ook een gave canyoningtocht maken! De combinatie van zwemmen, je mee laten drijven in een stroomversnelling, van rotsen springen, abseilen… écht gaaf! Ondanks dat het moeilijk lijkt, is canyoning een activiteit waar iedereen met een gezonde portie lef aan mee kan doen!

 • singlereis outdoor actief italie
  Dag 11 Bolzano - Verona (160 km)

  We nemen deze ochtend lekker de tijd om rustig te ontbijten. Na een heerlijke kop koffie vervolgen we de reis en gaan we richting Verona. Verona heeft haar bekendheid grotendeels te danken aan het wereldberoemde toneelstuk van Shakespeare, Romeo en Juliet, dat zich afspeelt in deze prachtige stad. We overnachten op een camping in Verona. Tijdens de dagen in Verona is er tijd om de omgeving van te verkennen. Het bekende en grootste meer van Italië, het Gardameer, behoort ook tot deze omgeving. Dit diep-blauwgekleurde meer is uitermate geschikt voor een sportief dagje! Er zijn vele wandeltochten uitgezet en er is natuurlijk ook tijd voor een verfrissende duik.

 • singlereizen italie actief
  Dag 12 Hiken naar Monte Baldo

  Na de rustige dag van gisteren maken we vandaag een mooie wandeling aan de oostkant van het Gardameer. We rijden eerst een eind bergop naar een parkeerplaats vanwaar we te voet verder kunnen naar Monte Baldo. Zodra we in de buurt van de top van de bergrug komen, hebben we een geweldig uitzicht over het Gardameer. Tijdens de wandeling over de toppen van deze ruim 2000 meter hoge bergrug zullen we bovendien ook nog vaak blijven staan: de vergezichten zijn adembenemend!

 • wandelvakantie italie groepsreizen
  Dag 13 Verona

  Verona heeft een erg mooie ligging, maar wat de stad ook interessant maakt is het feit dat ná Rome deze stad de meeste overblijfselen uit de Romeinse periode heeft. Verona had, ten tijde van de Romeinse veldtochten over de Alpen, een zeer strategische ligging waardoor de stad voor de Romeinen van groot belang was. Eén van de mooiste overblijfselen uit die periode is de Arena. Dit Romeinse amfitheater is een van de grootste ter wereld en wordt nog altijd gebruikt voor optredens. Als je wilt (optioneel) kun je hier ook een voorstelling bijwonen. Velen gingen je voor en zouden het zeker weer doen. Iets om lang over na te praten!

 • groepsreis actief avontuurlijk
  Dag 14 Terugreis

  De groepsreis Italië zit er weer op. Na het laatste ontbijtje van deze vakantie vertrekken we richting het vliegveld vanwaar we weer terug naar Nederland zullen vliegen. Wat was dit een super gave groepsreis!

  Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Milaan Malpensa.

  Vertrek 27 juli*
  27 juli heenreis vertrek vanaf Amsterdam: 08:25 uur, aankomst in Milaan: 10:05 uur.
  9 augustus terugreis vertrek vanaf Milaan: 19:30 uur, aankomst in Amsterdam: 21:20 uur.

  * De vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Ik ga graag mee met Uitdagende en actieve rondreis Italië

Volop avontuur tijdens deze singlereis: hiken, canyoning, raften en meer!

Boek deze reis

Accommodaties

  Camping International Touring

  Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

   Camping Verna

   Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

    Camping Vidor

    Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

    Camping Daino

    Slaapsituatie: Je krijgt een Vaude tent van noSun te leen, voor 1-persoons gebruik

    Verzekeringen

    Annuleringsverzekering

    Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

    Reisverzekering

    Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

    Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

    Wat neem je mee?

    • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
    • Lunchpakket en drinken voor de heenreis
    • Slaapmat en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot 5 graden
    • Warme (fleece) trui
    • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
    • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens de wateractiviteiten
    • Zwemkleding
    • Ingelopen, waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
    • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
    • Sportschoenen
    • Reserve veters, wandelsokken
    • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
    • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
    • Korte broek, trainingsbroek
    • Ondergoed en sokken
    • Toilettasje met inhoud
    • Horloge, reiswekker
    • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
    • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
    • Broodtrommel
    • Handdoeken
    • Paspoort/identiteitskaart
    • Optioneel:
    • Fotocamera
    • Verrekijker
    • Leesboek, gezelschapsspelletje, muziek
    • Reserve bril/lenzen
    • Powerbank
    • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

    Vertrekdata

    Rangschikken op:

    Geen beschikbare vertrekdata gevonden

    Reisinformatie wel/niet inbegrepen

    • Wel inbegrepen:
    • Retourvlucht Amsterdam - Milaan Malpensa inclusief ruimbagage 23kg
    • Canyoning (Bolzano)
    • Raften Valle d'Aosta
    • Kabelbaan naar start Marmolada gletsjer
    • Bezoek aan archeologisch museum (Ötzi)
    • Campingkosten
    • Bezoek Turijn (stad)
    • Bezoek Verona (stad)
    • Wandeltochten
    • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
    • Vervoer per minibus
    • Materialen en kaarten voor inbegrepen tochten
    • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
    • Tol- en parkeergelden
    • BTW volgens de reisbureauregeling
    • CO2-compensatie voor de gehele reis
    • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
    Toon meer
    • Niet inbegrepen:
    • Etenspot (houd rekening met €10 - €20 per dag)
    • Eventuele douchemuntjes voor op de camping
    • Reserveringskosten (€30 per boeking)
    • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
    • Reisverzekering
    • Annuleringsverzekering
    • Optionele activiteiten
    • Persoonlijke uitgaven
    • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
    Toon meer

    Wat andere reizigers zeggen...

    Joris - 28 jaar - 05 juli 2018

    Het raften en wandelen bij Bolzano en het Gardameer vond ik te gek! Dit waren voor mij de twee hoogtepunten van de reis. Er hing een gezellige sfeer binnen de groep.

    Diederick - 17 augustus 2018

    De ongedwongenheid en gevarieerde aangeboden programma van de 14-daagse kampeerreis door Noord Italië, zorgen voor de perfecte mix van actief, cultuur. De reisbegeleider was zeker van meerwaarde en zorgde voor een top vakantie!!

    Romy - 27 jaar - 12 juli 2018

    Ik ben zeer positief over de reis door Italië. De activiteiten lagen wat verder uit elkaar, maar dat werd dubbel en dwars goedgemaakt door de mooie omgeving en de invulling van deze groepsreis!

    Ward - 32 jaar - 12 juli 2018

    Ik heb een super groepsreis door Italië gehad met als hoogtepunten het raften, canyoning en de Dolomieten. De reisbegeleider van noSun was echt een aanwinst! Hij bracht erg veel vrolijkheid in de groep en was tegelijkertijd zeer verantwoordelijk.

    Daan - 25 jaar - 03 juli 2018

    Ik vond het spannend om alleen met een groep onbekende mensen mee te gaan. Achteraf gezien was het een geslaagde reis, ik vond het erg fijn dat we konden afwijken van het programma.

    Lisette - 40 jaar - 13 juli 2018

    De groepsreis door Italië is een leuke reis met afwisselende activiteiten! De camping bij het Gardameer lag erg mooi. Ook was de reisbegeleiding top. Enthousiast, gezellig, vol initiatief en verantwoordelijkheid; fijne begeleiding!

    Baukje - 36 jaar - 05 juli 2018

    Ik vond het heel spannend om in mijn eentje met een groep op vakantie te gaan, maar eenmaal daar was ik helemaal op mijn gemak. Ik heb genoten van deze reis!

    Lisa - 26 jaar - 06 juli 2018

    Geweldige week gehad, leuke medereizigers ontmoet en wat is het mooi om Italië te zien door het maken van een wandeling.

    Benno - 08 augustus 2018

    De Dolomieten vond ik de mooiste plek van de reis. Absoluut de mooiste omgeving en met de beste temperaturen. Vanuit daar hebben we ook de leukste dingen gedaan zoals de canyoning ,, het bezoek aan de marmalade en een wandeling in de omgeving.

    Bart - 01 augustus 2018

    We hebben verschillende mooie wandelingen gemaakt oa. Tre Dente, Marmolade, Passo S Nicolo en Monte Casale. Dat was echt genieten!

    Jeroen - 05 september 2018

    De Dolomieten daar was het echt prachtig verder vond ik het raften en het canyoningen heel gaaf.

    Ik ga graag mee met Uitdagende en actieve rondreis Italië

    Volop avontuur tijdens deze singlereis: hiken, canyoning, raften en meer!

    Boek deze reis
    Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
    Beste actieve aanbieder volgens Zoover
    96% van onze reizigers boekt alleen
    noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
    Uitdagende en actieve rondreis Italië Vertrekdatum: 21 juli 2018
    Geslacht
    Mannen
    Vrouwen
    Leeftijd
    20 - 25
    26 - 35
    36 - 45
    Ga je met ons mee? Boek nu
    Uitdagende en actieve rondreis Italië Vertrekdatum: 27 juli 2019
    Geslacht
    Mannen
    Vrouwen
    Leeftijd
    20 - 25
    26 - 35
    36 - 45
    Ga je met ons mee? Boek nu