Groepsreis IJsland 15 dagen

  • Bestemming:
  • Duur: 15 dagen
  • Prijs: €2,795.00

  Een geweldige rondreis naar het veelzijdige IJsland. We bezoeken de nationale parken en maken diverse mooie uitstapjes en wandelingen! Met uniek bezoek aan de Westfjorden! Let’s go, tijd voor avontuur.


  Er zijn op dit moment nog geen vertrekdata bekend.
  Categorieën: , .

Omschrijving

15 daagse najaarsreis IJsland

Een prachtige actieve reis naar het mooie en veelzijdige IJsland!

In deze reis bezoeken we het prachtige IJsland, een aaneenschakeling van hoogtepunten! Dit onvoorstelbare mooie land, met ontelbare watervallen, geisers, geothermische velden en gletsjers moet je ooit bezocht hebben. We gaan op pad met een kleine groep van maximaal 8 personen en verblijven onder meer 4 dagen in een guesthouse in het noorden vanwaar we diverse activiteiten doen en tochten maken. De overige dagen maken we gebruik van hotels en B&B’s. De accommodatie in het noorden heeft onder meer een klein zwembad en twee hottubs waar we gebruik van kunnen maken!

Met uniek bezoek aan de Westfjorden!

Je zult geen spijt krijgen van deze fantastische reis, vorig jaar is in dezelfde tijd ook vaak het noorderlicht gezien. Dus wie weet dwingen we dat geluk wederom af!

Waar wacht je nog op, check het volledige programma hierboven.

Vertrekdata

 Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Groepssamenstelling Begeleider(s) Boeken

Reisinformatie

Inbegrepen
Retourvlucht Amsterdam - Keflavik incl. 20kg ruimbagage
Raften op de West Glacial River
Uniek bezoek aan de Westfjorden
Walvis spotten
Alle nachten accommadatie in hotels of guesthouse met ontbijt (zie accommodatie)
Bezoek en entree zwembad Hófsos
Excursie Golden Cirkel optioneel
Begeleide wandelingen
Vervoer per minibus
Nederlandstalige noSun reisbegeleiding
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 4 tot 8 personen
Niet inbegrepen
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
Reserveringskosten (€30 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
Lunch en diner (zie kopje accommodatie)

Daarom noSun.nl

 • 96% van onze reizigers boekt alleen
 • Gezellige kleine groepen
 • noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4 van onze reizigers
 • Beste actieve aanbieder volgens Zoover
 • noSun reizen: actief, natuur, gezelligheid, verrassend, prettig anders


Awards & Logo's

Programma

Dag 1
Dag 1: Amsterdam - Reykjavik

Vanaf Schiphol vertrekken we vandaag eindelijk naar het mooie IJsland! Uiteraard maken we op de luchthaven al kennis met elkaar en worden we bij aankomst op IJsland opgehaald door de reisleider. Er volgt een prachtige rit naar het hotel in de buurt van Selfoss waar we komende nacht verblijven. In de avond gaan we lekker uit eten en nemen we de komende dagen door. Een proost op IJslandse bodem!

Dag 2
Dag 2: Zuidkust

We vertrekken na het ontbijt richting het oosten van IJsland met vele stops onderweg. Allereerst doen we de Seljalandfoss aan, een waterval waar je achterlangs kan lopen!
Daarna passeren we de beruchte Eyafjallajokull, de vulkaan die uitbarstte in 2010 en daarmee een enorme impact had op onder andere het vliegverkeer en rijden verder naar de Skogarfoss. De volgende imposante waterval. Als we het stadje Vik naderen maken we nog een mooie wandeling langs de zwarte kust met een rotspartij met basaltzuilen. Gestold en afgekoeld lavasteen heeft zich tot een prachtige formatie gevormd hier. We slapen in de buurt van Kirkjubaeyarklauster (probeer dat maar eens uit te spreken!).

Dag 3
Dag 3: Gletsjermeren

In de ochtend brengen we een bezoek aan een prachtige kloof in het gebergte, de Fjadrarglufur waar we een mooie wandeling maken. Daarna vervolgen we onze weg door zandwoestijnen en langs de grillige kustlijn. Langzaam maar zeker doemt de grootste gletsjer van IJsland op; de Vatnajokull. We stoppen meerdere malen uiteraard!
Ook brengen we een bezoek aan de beroemde gletsjermeren Fjallsarlon en Jokullsarlon, van ongekende schoonheid! We slapen in de buurt van het mooie Djupivogur aan de kust.

Dag 4
Dag 4 : naar Myvatn

We hebben vandaag wel een stuk af te leggen en doen dat met een aantal mooie stops. In de ochtend maken we een wandeling van ongeveer twee uur naar de beroemde waterval de Hengifoss. Met z’n bijna 120 meter één van de hoogste watervallen van IJsland! Als we verder zijn gereden stoppen we nog eens bij de krachtigste waterval van IJsland, de Dettifoss. Hierna rijden we door naar onze accommodatie in de buurt van Myvatn.

Dag 5
Dag 5: Myvatn

De omgeving van Myvatn heeft een hoop te bieden en dat gaan we vandaag ook zien! Een afwisselende dag met diverse hoogtepunten waaronder het beklimmen van, en een ronde over de rand van de vulkaan. Ook volgt een bezoek aan een geo-thermisch veld en doen we een ronde om het meer heen met stops bij een onder andere een imposant lavaveld. We overnachten in dezelfde accommodatie.

Dag 6
Dag 6: Godafoss

Een reisdag met een stop bij de Godafoss, de watervall van de Goden en een kort stadsbezoek aan de tweede stad van IJsland Akureyri. Daarna rijden we door naar ons guesthouse voor de komende 5 dagen ten zuiden van Varmahlid. Vanavond eens lekker de hottub in?! We verblijven 4 nachten op deze heerlijke plek! Vanavond noorderlicht?

Dag 7/8/9
Dag 7/8/9 : Bakkaflot

Aan de hand van het weer kunnen we bepalen wat we op welke dag gaan doen.
We gaan in ieder geval raften op de West Glacial River. Dit is een eenvoudige raft tour waarbij we onderweg stoppen om bij een natuurlijke bron warme choco te maken! De omgeving is schitterend!
Ook brengen we een bezoek aan Dalvik waar we walvissen gaan spotten en maken een mooie rondrit over dit schiereiland. Eind van de middag bezoeken we Hofsos waar het mooiste zwembad is van IJsland. Een oneindige pool met uitzicht op zee!
Tevens lassen we een rustdag in, waarbij de mogelijkheid er is een lekker stuk te wandelen.

Dag 10 en 11
Dag 10 en 11: Westfjorden

In de ochtend na het ontbijt vertrekken we meteen richting de Westfjorden. De rit vandaag is de mooiste rit van het noorden, aldus de reisleider. We verblijven in Djupavik waar we morgen een rondleiding krijgen in een verlate haringfabriek. Dit dorpje, bestaande uit een hotel en een paar huizen is van ongekende schoonheid! We kunnen ook nog een wandeling maken en rijden ook nog naar ‘het einde van de wereld’ op dit schiereiland, althans zo lijkt dat!

Dag 12
Dag 12: Westfjorden

We nemen afscheid van Djupavik en rijden door de westfjorden naar onze volgende bestemming, het gezellige stadje Patricksfjordur. Onderweg stoppen we regelmatig en we maken even een detour met wandeling bij Dynjandi, de beroemste waterval van de westfjorden! In Patricksfjordur zijn natuurlijke warme bronnen waar we nog in kunnen baden!

Dag 13
Dag 13: kliffen en zee

Vandaag brengen we een bezoek aan Breidavik en de prachtige kliffen, uiteraard strekken we hier de benen! Ook brengen we een bezoek aan een rood zandstrand iets ten westen van de kliffen. Eind van de middag nemen we de ferry naar Stykkisholmur, een tocht waarbij regelmatig dolfijnen en zelfs bultruggen worden gespot! We slapen in het leuke havenstadje waar we aankomen met de ferry.

Dag 14
Dag 14: Reykjavik

De een na laatste dag van deze bijzondere en mooie rondreis sluiten we af in Reykjavik waar je de laatste souvenirs kunt kopen. Optioneel vandaag is de Golden Circle met een bezoek aan Geysir, Thingvellir en de beroemde Gullfoss waterval.

Dag 15
Dag 15: Naar huis

Naar huis vandaag, er leek geen einde aan deze mooie reis te komen! Straks thuis lekker nagenieten met de foto’s uitzoeken.
We weten zeker dat je ooit nog eens terug gaat naar IJsland!

Beoordelingen

Marga
20 september 2016

Wat een prachtig land, hier kom ik zeker nog eens!

Louis
14 oktober 2016

Harm heeft ons zoveel moois laten zien, geweldig! En wat hebben we gelachen met z'n allen. Het was fantastisch, bedankt!!

Foto's

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis:€ 28.80 (Gebaseerd op 15 dagen)
Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 243.77 (Gebaseerd op een reissom van € 2,795.00)
Europeesche Verzekeringen

Informatie

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis

Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan, die niet worden vergoed door jouw zorgverzekering. Daarom ook stellen wij het hebben van een reisverzekering tijdens onze reizen verplicht. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering kan heel veel ellende voorkomen. Geloof ons. Wij zien het regelmatig voorkomen!

noSun groepsreizen werkt nauw samen met de Europeesche Verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met de Europeesche kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.  noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Tijdens een van onze wintersport groepsreizen heb je ook een extra wintersportdekking nodig. Het eigen risico voor het gebruik van een sneeuwscooter kun je afkopen met de sneeuwscooterverzekering.

Afkoop eigen risico sneeuwscooter

Bij het sneeuwscooteren geldt er een eigen risico van maximaal € 1.000,- Helaas dekt de reisverzekering dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Speciaal hiervoor heeft noSun de ‘afkoop eigen risico sneeuwscooter’ ontwikkeld. Voor slechts € 22,50 per bestuurder, is het eigen risico afgekocht en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!Accommodatie

We verblijven in guesthouses en hotels in diverse klassen. In de meeste hotels deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht, vaak is er gezamenlijk gebruik van de badkamers. Het kan beperkt voorkomen dat je een keer met drieën op een ruime kamer ligt. Bij guesthouse Bakkaflot heeft men 4 nachten een eigen kamer! Vaak kan er in de hotels en guesthouses het diner worden genoten, dit is meestal zo rond de €25,- á €30,- per dag. Tevens hebben de meeste hotels een mogelijkheid een lunchpakket te maken.