Spectaculaire rondreis Ierland

Geniet van de natuur, gave activiteiten & gezellige reisgenoten tijdens deze groepsreis

Volop avontuur in Ierland!
10 beoordelingen
icon singlerondreis Kampeerreizen icon locatie alleen op vakantie Ierland
icon single reizen last minute 14 dagen icon leeftijd single reizen 20 - 45 jaar
Prijs vanaf: €1449,-
Over deze reis

Introductie

Ierland is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Ruige rotsformaties langs de kust en volle Ierse pubs met een erg vriendelijke bevolking. Tijdens deze 14-daagse rondreis zul je verrast worden door de veelzijdigheid van het land!

Bekijk alle foto's

Hoogtepunten van deze reis

 • Zeekajakken bij Adventure Island
 • Bezoek aan de Guinness brouwerij
 • Bijzondere fietstocht langs de rotskust
 • Niet te missen Cliffs of Moher, Croagh Patrick, Gap of Dunloe & Wicklow Mountains
 • Bekijk het programma
Informatie

Omschrijving

Ierland is een bijzondere bestemming en een land van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Het land heeft een lange voorgeschiedenis en een bijzonder karakter en charme. Het centrale deel van Ierland is vrij vlak met veel meren en richting de kust is het bergachtiger. Maar dit zal niet het enige zijn dat je zal verrassen tijdens deze 14-daagse groepsreis door Ierland.Je laat je meevoeren door de aanstekelijke Ierse muziek in de Ierse pubs, je maakt kennis met het traditionele Ierse bier en de whiskey, je dwaalt door sfeervolle smalle straatjes en geniet van de natuurwonderen die verspreid over het land zijn te vinden. Uiteraard heb je tijdens deze rondreis de beschikking over je eigen tent, zoals je van ons bent gewend. Je bezoekt historische kastelen met bijbehorende tuinen, grote natuurparken vol flora en fauna en uiteraard de fascinerende kustlijnen. Maar er is meer… Lees het uitgebreide programma van deze rondreis en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland tijdens deze groepsreis!

Programma

Programma

 • Dag - 1 Aankomst Dublin – Wicklow Mountains (80 km)

  De groepsreis in Ierland kan beginnen! Vanuit Nederland vertrekken we met het vliegtuig naar Ierland en komen aan in Dublin, de bruisende hoofdstad van het land. Deze eerste nacht op Ierse bodem brengen we door ten zuiden van Dublin, aan de rand van het Wicklow Nationaal Park, op een mooie camping. Een ideale stek voor de eerste nacht tijdens deze groepsreis. Vanavond kiezen we tussen een home-made maaltijd op de camping of voor gemak. Misschien is er wel een leuk restaurantje nabij de camping waar je voor een zacht prijsje kennis kunt maken met de steeds populairder wordende Ierse keuken?

 • Dag - 2 Wicklow Mountains, op avontuur!

  Vandaag trekken we er op uit om voor de eerste keer Ierland te verkennen, op de manier die je van een noSun groepsreis gewend bent. We maken een wandeling door de mooie Wicklow Mountains, een bergketen met als bijnaam ‘de Tuin van Ierland’ in een overweldigende natuur. Gebergten en groene valleien wisselen elkaar af, overal duiken riviertjes op, kleine meren en typische Ierse stenen muurtjes slingeren zich een weg door het landschap. In dit gebied zijn talloze wandelingen uitgezet, in overleg met de groep en reisbegeleider kiezen we de mooiste wandeling uit. Wordt het een prachtige wandeling bij Lough Dan, dwars door een reservaat waar de reeën en herten vrij rondlopen? Of wordt het een beklimming naar de bergtop met een waanzinnig uitzicht over de kust en Dublin?

 • Dag - 3 Op naar Westport!

  Tijd om het westen van Ierland op te zoeken! We pakken onze spullen in en gaan naar Westport, een ontzettend leuke stad met veel geschiedenis en cultuur. Aan het begin van de middag komen we in Westport aan, waar we onze tenten zullen opzetten. We kunnen ervoor kiezen om de stad Westport te bezoeken of het prachtige strand op te zoeken en hier de rest van de dag te vertoeven. Ook kunnen we in de middag gezellig bijkletsen in Matt Molloy’s Irish Pub in Westport. Matt Molloy is de fluitist van een van de beroemdste Ierse bands aller tijden, The Chieftains. Elke dag kan er genoten worden van live muziek onder het genot van een lekkere ‘pint’!

 • Dag - 4 Adventure Island

  Na een lekker ontbijt in het ochtendzonnetje maken we ons klaar voor het kajakken. We rijden naar Adventure Island, waar we na de instructies de zee op gaan! We kajakken langs de 365 kleine eilandjes die Clew Bay rijk is. In dit gebied zul je vrijwel altijd zeehonden tegenkomen, dus wij gaan ze ook opzoeken! Na het genieten op zee kunnen we de rest van de dag lekker ontspannen aan het strand, Westport bezoeken of een mooie wandeling in de omgeving maken.

 • Dag - 5 Het letterlijke hoogtepunt: Croagh Patrick!

  Maak je op voor dé uitdaging van deze reis: de beklimming van de Croagh Patrick. We zorgen ervoor dat we hier vroeg aankomen zodat we de hele ochtend en middag te besteden hebben. Het verhaal gaat dat de beschermheilige van Ierland (St Patrick) hier rond het jaar 400 maar liefst 40 dagen gevast heeft. Tegenwoordig trekt het jaarlijks op Reek Sunday (laatste zondag van juli) 25.000 bezoekers die de pelgrimstocht naar boven maken, sommigen doen dit zelfs op blote voeten. Vanaf de top van de Croagh Patrick zie je de 365 kleine eilandjes in Clew Bay, waar we gisteren zijn geweest. Nadat we de Croagh Patrick hebben getrotseerd maken we ons op voor ons laatste nachtje in Westport.

 • Dag - 6 Croagh Patrick - Doolin

  Vandaag vertrekken we vroeg in de ochtend naar de volgende bestemming van deze groepsreis, Doolin. Dit is een charmant klein dorpje aan de noordwestkust van Ierland. Het dorpje wordt omgeven door een spectaculair kalkstenen landschap. Doolin is een plaats van adembenemende schoonheid en daarom een bezoek waard! Onderweg naar Doolin rijden we door the Burren. De naam komt van het Ierse woord “Boireann” dat “met stenen bezaaide plek” betekent. Het is een uniek landschap van steen wat zo’n 300 miljoen jaar geleden is ontstaan. Toen was de Burren niet meer dan een ondiepe zee waarin zeediertjes leefden die kalk-skeletjes bevatten. Bij sterfte vielen deze skeletjes naar de bodem waar ze in de miljoenen jaren die volgden aan elkaar vast kleefden en uiteindelijk het landschap van de Burren vormden. Een bijzonder landschap met een net zo bijzondere ontstaansgeschiedenis. We overnachten op een camping prachtig gelegen aan de kust.

 • Dag - 7 Adembenemend: Cliffs of Moher

  Tijd voor de Cliffs of Moher! Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. Een plek van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door haar archeologische, ecologische en culturele waarde. De kliffen zijn op zijn hoogst 214 meter en bezetten zo’n acht kilometer kust langs de Atlantische Oceaan. The Cliffs of Moher zijn de thuisbasis voor één van de grootste zeevogelkolonies van Ierland, de papegaaiduikers. En met een beetje geluk spot je ze zelf ook. Ook zijn er haviken, meeuwen, aalscholvers en alken te spotten. We steken per ferry de zee-inham nabij Shannon over en volgen het aangelegde schelpenpad wat ons alle mooie plekken laat zien. Je vindt hier wilde paarden, de ruige zee die tegen de rotsen slaat en een enorm gevoel van vrijheid. Waar anders dan in de beroemde pub O’Connors kun je na zo’n prachtige tocht beter bijkomen met een welverdiende Guinness?!

 • Dag - 8 Op naar Dingle!

  We gaan vandaag fietsen! Het fietsen in Ierland is wel wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn, in Nederland kennen we namelijk weinig heuvels. We kiezen een mooie route uit en kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer we willen fietsen. Lekkere snelle afdalingen in een prachtige omgeving, of toch iets meer klimmen en door ruige velden? De keuze is aan jou. Na het fietsen zetten we de tocht voort naar onze wildkampeerplek voor vanavond. De reisbegeleider weet een mooi plekje om het tentenkamp op te zetten!

 • Dag - 9 Dingle - Killarney

  Tijd om de benen eens een beetje rust te geven na het fietsen van gisteren. Vandaag kunnen we verschillende dingen doen, maar laten we eerste kijken wat de weersvoorspellingen zijn, want je weet het maar nooit met het weer in Ierland. We kunnen een rustige wandeling maken door de prachtige omgeving van Dingle, maar ook naar de Mount Brandon en, niet te vergeten, Slea Head! Dit is het meest Westelijke punt van Europa. Uiteraard doen we dit in overleg met de groep. Aan het eind van de middag vertrekken we richting Killarney, waar we de komende dagen verblijven.

 • Dag - 10 Killarney

  Vandaag maken we ons op voor een boottocht over ‘the lakes of Killarney’. Na deze boottocht wandelen we terug, door de ruige maar mooie natuur. Het laatste stuk nemen we de bus, omdat het toch wel écht een eind lopen is. Eenmaal op de camping maken we weer een heerlijke maaltijd klaar.

 • Dag - 11 Killarney

  We hebben een vrije dag en kunnen in overleg van alles doen! We kunnen kiezen uit een wandeling, een bezoek aan de stad Killarney, Muckross House, een korte auto rondrit met een bezoek aan Kenmare; alles is mogelijk! Een andere leuke optie is een wandeling maken rond het meer ‘Lough Leane’, één van de oudste meren van Killarney. De naam Lough Leane betekent ‘meer van het leren’. Volgens een oude legende ligt er onder het glinsterende water het land van Tir na N’og, het land van de eeuwige jeugd. In de middag rijden we naar Killarney. Hier brengen we een bezoek aan het eerste in Ierland gevestigde nationale park. Misschien nóg gaver om te bezoeken, de hondenraces in een dorp verderop!

 • Dag - 12 Terug richting Dublin

  Vandaag zeggen we Killarney vaarwel en gaan we naar Dublin. Eenmaal aangekomen, zetten we onze tenten op en gaan we richting de Guinness brouwerij. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en uiteindelijk zullen we in het gezellige café, uiteraard onder het genot van een Guinness, genieten van het uitzicht en napraten over de prachtige reis die achter ons ligt. Nog niet moe? Degenen die dat willen, kunnen met de bus vanaf de camping naar het centrum van Dublin om daar de avond af te sluiten.

 • Dag - 13 Dublin

  We sluiten deze groepsreis af in de hoofdstad Dublin. Maak kennis met de prachtige architectuur, de vriendelijke inwoners en de gemoedelijke sfeer. Dit is onze kans om die laatste Ierse souvenirtjes te kopen, nog een biertje of echte Ierse whisky te proeven en de sfeer in ons op te nemen. We overnachten op een camping in de omgeving van Dublin, waar we de laatste avond gezellig met elkaar als groep doorbrengen. Na een volledige dag in Dublin sluiten we deze geweldige groepsrondreis af met een heerlijk diner in de hoofdstad van Ierland. Een mooiere laatste avond kunnen we ons haast niet voorstellen. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting de camping, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

  Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Dag - 14 Terugreis

  De groepsreis door Ierland zit er helaas weer op en we vliegen op tijd terug naar Nederland. Onderweg zullen we nog napraten over de prachtige herinneringen en ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

  De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Dublin.
  Indien de definitieve vluchttijden bekend zijn, zullen deze aan het programma worden toegevoegd.

  Let op: Luchthaven en vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Foto's
Accommodatie

Accommodatie

Roundwood Caravan & Camping Park

  Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

  Westport House

   Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

   Nagles Doolin Camping

    Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

    Fossa Caravan & Camping Park

     Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

     Camac Valley Caravan & Camping Park

      Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

      Blackthorn Farm

       Slaapsituatie: Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

       Verzekering

       Verzekering

       Annuleringsverzekering

       Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

       Reisverzekering

       Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

       Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

       Wat neem ik mee?

       Wat neem ik mee?

       • Slaapmat en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot 5 graden
       • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
       • Warme (fleece) trui
       • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
       • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens het kajakken
       • Zwemkleding
       • Ingelopen, waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
       • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
       • Sportschoenen
       • Reserve veters, wandelsokken
       • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
       • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
       • Korte broek, trainingsbroek of joggingbroek
       • Ondergoed en sokken
       • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
       • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
       • Zonnebrandolie, lippenbalsem, zonnebril, petje, anti-mug
       • Horloge, reiswekker
       • Universele reisstekker
       • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
       • Toilettasje met inhoud
       • Handdoeken
       • Paspoort/identiteitskaart
       • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
       • Optioneel:
       • Leesboek, gezelschapsspelletje, muziek
       • Fotocamera
       • Verrekijker
       • Reserve bril/lenzen
       • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

       Vertrekdata:

       Rangschikken op:
       Vertrekdatum: 20 juli 2019
       Groepssamenstelling
       Bekijk samenstelling

       Beschikbaarheid
       Nog volop te boeken

        
        
       € 1449,-Boek deze datum
       Vertrekdatum: 3 augustus 2019
       Groepssamenstelling
       Bekijk samenstelling

       Beschikbaarheid
       Nog volop te boeken

        
        
       € 1449,-Boek deze datum

       Reisinformatie wel/niet inbegrepen

       • Wel inbegrepen:
       • Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief ruimbagage
       • Vervoer per minibus
       • Campingkosten
       • Kajakken bij Clew Bay
       • Fietsen
       • Boottocht Gap of Dunloe
       • Bezoek aan de Guinness brouwerij
       • Bezoek aan Cliffs of Moher
       • Wandeltochten
       • Materialen voor inbegrepen tochten
       • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
       • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
       • Tol- en parkeergelden
       • BTW volgens de reisbureauregeling
       • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht
       • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
       Toon meer
       • Niet inbegrepen:
       • Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag)
       • Optionele activiteiten
       • Reisverzekering
       • Annuleringsverzekering
       • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
       • Reserveringskosten (€30 per boeking)
       • Persoonlijke uitgaven
       • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
       • Douchemuntjes voor op de camping
       Toon meer

       Beoordelingen

       Johan - 29 juli 2018

       Vorig jaar voor het eerst bij noSun geboekt, ik ging 2 weken met een rondreis door Ierland. Dat was een hele leuke ervaring, leuk, gezellig, heel veel gedaan en gezien.
       Ook dit jaar heb ik bij noSun geboekt, deze keer ging ik voor 2 weken naar Noorwegen, dat was ook een rondreis. Het was heel gezellig, veel gewandeld in het mooie Noorwegen en nog meer leuke activiteiten daar gedaan en heel veel gezien van fjorden tot mooie uitzichtpunten naar een mooie bergwandeling. Beide keren heb ik gekampeerd in een tentje en dat in combinatie met de groep maakt het heel leuk.

       Ria - 34 jaar - 29 juli 2017

       Leuk om met elkaar eten te maken, op & af te bouwen, fijn dat kampeermiddelen beschikbaar gesteld worden.

       Sandra - 30 jaar - 12 augustus 2017

       Behoud de vrijheid om de routes uit te stippelen van de ene camping naar de andere camping, dit is een uitdaging en een leuke samenwerking!

       Maxime - 39 jaar - 01 augustus 2015

       Ik twijfelde om mee te gaan op reis met noSun vanwege mijn conditie. Er was genoeg variatie en vrijheid tijdens de reis waardoor ik optimaal heb genoten en alles prima vol kon houden!

       Hans - 43 jaar - 01 augustus 2015

       Heerlijk om op vakantie te gaan naar Ierland. Overdag lekker actief bezig zijn, ’s avonds de pub in en daarna tot rust komen in je eigen tent.

       Chiel - 28 jaar - 01 augustus 2015

       Geweldig om alle mooie ervaringen met een groep te kunnen delen. We hebben mooie activiteiten beleefd in Ierland, het wildkamperen was voor mij de allermooiste.

       Annemijn - 30 jaar - 18 juli 2015

       Hele fijne tijd gehad in Ierland. Het was een flexibel programma waardoor iedereen zijn eigen inbreng had. Ik ga zeker snel weer met noSun op reis.

       Jan - 20 juni 2013

       Een reis met veel hoogtepunten. Ik had een goede indruk op grond van de info, maar de vakantie is veel leuker dan ik had gedacht!

       Niels - 29 jaar - 18 juli 2015

       Een leuke reis met een gezellige groep, heb veel ‘wauw’ momentjes beleefd.

       Niels - 02 april 2014

       Ik ga altijd kamperen en zoek meestal mijn vakantie zelf uit, tot ik bij noSun kwam. Zo'n georganiseerde groepsreis is echt ideaal, je hoeft alleen maar te boeken en alles wordt voor je geregeld. Lekker makkelijk!

       noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
       Beste actieve aanbieder volgens Zoover
       96% van onze reizigers boekt alleen
       Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 21 juli 2018
       Geslacht
       Mannen
       Vrouwen
       Leeftijd
       20 - 25
       26 - 35
       36 - 45
       Ga je met ons mee? Boek nu
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 28 juli 2018
       Geslacht
       Mannen
       Vrouwen
       Leeftijd
       20 - 25
       26 - 35
       36 - 45
       Ga je met ons mee? Boek nu
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 4 augustus 2018
       Geslacht
       Mannen
       Vrouwen
       Leeftijd
       20 - 25
       26 - 35
       36 - 45
       Ga je met ons mee? Boek nu
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 11 augustus 2018
       Geslacht
       Mannen
       Vrouwen
       Leeftijd
       20 - 25
       26 - 35
       36 - 45
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 20 juli 2019
       Geslacht
       Nog geen informatie beschikbaar
       Leeftijd
       Nog geen informatie beschikbaar
       Ga je met ons mee? Boek nu
       Spectaculaire rondreis Ierland Vertrekdatum: 3 augustus 2019
       Geslacht
       Nog geen informatie beschikbaar
       Leeftijd
       Nog geen informatie beschikbaar
       Ga je met ons mee? Boek nu