actieve vakanties hikesinglereis Ierlandsingle reis kamperensingle reizen last minute rondreis

Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis

  • Bestemming:
  • Duur: 14 dagen
  • Prijs: €1,429.00
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Ierland is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Ruige rotsformaties langs de kust en volle Ierse pubs met een erg vriendelijke bevolking.


  Categorieën: , .

Hoogtepunten van deze groepsreis Ierland

 • Cliffs of Moher
 • Kayakken bij Clew Bay
 • Boottocht Gap of Dunloe
 • Bezoek aan de Guinness brouwerij
 • Fietsen

Omschrijving

Ierland is een bijzondere bestemming en een land van uitersten. Het is woest en vriendelijk tegelijkertijd. Het land heeft een lange voorgeschiedenis en een bijzonder karakter en charme. Het centrale deel van Ierland is vrij vlak met veel meren en richting de kust is het bergachtiger. Maar deze verschillen zullen niet de enige zijn die je gaan verrassen tijdens deze 14-daagse groepsreis door Ierland. Maak kennis met het traditionele Ierse bier en de whiskey.

Je laat je meevoeren door de aanstekelijke Ierse muziek in de Ierse pubs, je dwaalt door sfeervolle smalle straatjes en geniet van de natuurwonderen die verspreid over het land zijn te vinden. Tijdens deze rondreis maak je kennis met Ierland op een actieve en culturele wijze. Uiteraard heb je de beschikking over je eigen tent, zoals je van ons bent gewend. Je bezoekt historische kastelen met bijbehorende tuinen, grote natuurparken vol flora en fauna en uiteraard de fascinerende kustlijnen. Maar er is meer… Lees het uitgebreide programma van deze rondreis en laat je verrassen door de veelzijdigheid van Ierland tijdens deze groepsreis!

Vertrekdata

 Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Groepssamenstelling Begeleider(s) Boeken
 21 juli 2018 € 1429
Bekijk Boek deze datum
 28 juli 2018 € 1429
Bekijk Boek deze datum
 4 augustus 2018 € 1429
Bekijk Boek deze datum
 11 augustus 2018 € 1429
Bekijk Boek deze datum

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Retourvlucht Amsterdam - Dublin inclusief 20 kg. ruimbagage
Vervoer per minibus
Campingkosten
Kayakken bij Clew Bay
Fietsen
Boottocht Gap of Dunloe
Bezoek aan de Guinness brouwerij
Bezoek aan Cliffs of Moher
Wandeltochten
Materialen voor inbegrepen tochten
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
Enthousiaste noSun reisbegeleiding
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Niet inbegrepen
Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag)
Optionele activiteiten
Reisverzekering
Annuleringsverzekering
Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
Reserveringskosten (€30 per boeking)
Persoonlijke uitgaven
Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
Eventuele douchemuntjes voor op de camping

Daarom noSun.nl

 • 96% van onze reizigers boekt alleen
 • Gezellige kleine groepen
 • noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4 van onze reizigers
 • Beste actieve aanbieder volgens Zoover
 • noSun reizen: actief, natuur, gezelligheid, verrassend, prettig anders


Awards & Logo's

Bekijk ook

Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis 21 juli 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 50
Ga je met ons mee? Boek nu
Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis 28 juli 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 50
Ga je met ons mee? Boek nu
Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis 4 augustus 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 50
Ga je met ons mee? Boek nu
Groepsreis Ierland, 14 daagse rondreis 11 augustus 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 50
Ga je met ons mee? Boek nu

Programma

Dag 1
Dag 1: Aankomst Dublin – Wicklow Mountains (80 km)

De groepsreis in Ierland kan beginnen! Vanuit Nederland vertrekken we met het vliegtuig naar Ierland en komen aan in Dublin, de bruisende hoofdstad van het land. Deze eerste nacht op Ierse bodem brengen we door ten zuiden van Dublin, aan de rand van het Wicklow Nationaal Park, op een mooie camping. Een ideale stek voor de eerste nacht tijdens deze groepsreis. Vanavond kiezen we tussen een home-made maaltijd op de camping of voor gemak. Misschien is er wel een leuk restaurantje nabij de camping waar je voor een zacht prijsje kennis kunt maken met de steeds populairder wordende Ierse keuken!

Dag 2
Dag 2: Wicklow Mountains

Vandaag trekken we er op uit om voor de eerste keer Ierland te verkennen, op de manier die je van een noSun groepsreis gewend bent. We maken een wandeling door de mooie Wicklow Mountains, een bergketen met als bijnaam ‘de Tuin van Ierland’ in een overweldigende natuur. Gebergten en groene valleien wisselen elkaar af, overal duiken riviertjes op, kleine meren en typische Ierse stenen muurtjes slingeren zich een weg door het landschap. In dit gebied zijn talloze wandelingen uitgezet, in overleg met de groep en reisbegeleider kiezen we de mooiste wandeling uit. Wordt het een prachtige wandeling bij Lough Dan, dwars door een reservaat waar de reeën en herten vrij rondlopen? Of wordt het een beklimming naar de bergtop met een waanzinnig uitzicht over de kust en Dublin?

Dag 3
Dag 3: Wicklow Mountains – Westport (300 km)

Tijd om het westen van Ierland op te zoeken! We pakken onze spullen in en gaan naar Westport, een ontzettend leuke stad met veel geschiedenis en cultuur. Aan het begin van de middag komen we in Westport aan, waar we onze tenten zullen opzetten op een camping in Westport. We kunnen ervoor kiezen om de stad Westport te bezoeken of het prachtige strand op te zoeken en hier de rest van de dag te vertoeven. Ook kunnen we in de middag gezellig bijkletsen in Matt Molloy’s Irish Pub in Westport. Matt Molloy is de fluitist van een van de beroemdste Ierse bands aller tijden, The Chieftains. Elke dag kan er genoten worden van live muziek onder het genot van een lekkere ‘pint’!

Dag 4
Dag 4: Adventure Island

Na een lekker ontbijt in het ochtendzonnetje maken we ons klaar voor het kajakken. We rijden naar Adventure Island, waar we na de instructie gaan zee kajakken. We varen langs de mooie 365 kleine eilandjes die Clew Bay rijk is. In dit gebied zul je vrijwel altijd zeehonden tegenkomen, dus wij gaan ze ook opzoeken! Na het genieten op open zee kunnen we de rest van de dag lekker ontspannen aan het strand, Westport bezoeken of een mooie wandeling in de overweldigende natuur maken.

Dag 5
Dag 5: Westport - Croagh Patrick (10 km)

Maak je op voor de uitdaging van deze reis: de beklimming van de Croagh Patrick. We zorgen ervoor dat we hier vroeg aankomen zodat we de hele ochtend en middag te besteden hebben. Het verhaal gaat dat de beschermheilige van Ierland (St Patrick) hier rond het jaar 400 maar liefst 40 dagen gevast heeft. Tegenwoordig trekt het jaarlijks op Reek Sunday (laatste zondag van juli) 25.000 bezoekers die de pelgrimstocht naar boven maken, sommigen doen dit op blote voeten. Vanaf de top van de Croagh Patrick zie je de 365 kleine eilandjes in Clew Bay, waar we gisteren zijn geweest. Nadat we de Croagh Patrick hebben getrotseerd maken we ons op voor ons laatste nachtje in Westport.

Dag 6
Dag 6: Croagh Patrick - Doolin (150 km)

Vandaag vertrekken we vroeg in de ochtend naar de volgende bestemming van deze groepsreis Ierland: Doolin. Dit is een charmant klein dorpje aan de noordwest kust van Ierland. Dit dorpje wordt omgeven door een spectaculair kalkstenen landschap. Doolin is een plaats van adembenemende schoonheid en daarom een bezoek waard! Onderweg naar Doolin rijden we door the Burren. De naam komt van het Ierse woord “Boireann” dat “met stenen bezaaide plek” betekent. Het is een uniek landschap van steen wat zo’n 300 miljoen jaar geleden is ontstaan. Toen was de Burren niet meer dan een ondiepe zee waarin zeediertjes leefden die kalk-skeletjes bevatten. Bij sterfte vielen deze skeletjes naar de bodem waar ze in de miljoenen jaren die volgden aan elkaar vast kleefden en uiteindelijk het landschap van de Burren vormden. Een bijzonder landschap met een net zo bijzondere ontstaansgeschiedenis. We overnachten op een camping prachtig gelegen aan de kust.

Dag 7
Dag 7: Cliffs of Moher

Tijd voor de Cliffs of Moher! Dit gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Geopark. Een plek van wetenschappelijk belang, niet alleen vanuit geologisch standpunt maar ook door haar archeologische, ecologische en culturele waarde. De kliffen zijn op zijn hoogst 214 meter en bezetten zo’n acht kilometer kust langs de Atlantische Oceaan. The Cliffs of Moher zijn de thuisbasis voor één van de grootste zeevogelkolonies van Ierland, de papegaaiduikers. Ook zijn er haviken, meeuwen, aalscholvers en alken te spotten. We steken per ferry de zee-inham nabij Shannon over en volgen het aangelegde schelpenpad wat ons alle mooie plekken laat zien. Je vindt hier wilde paarden, de ruige zee die tegen de rotsen slaat en een enorm gevoel van vrijheid. Waar anders dan in de beroemde pub O’Connors kun je na zo’n prachtige tocht beter bijkomen met een welverdiende Guinness met op de achtergrond Ierse live muziek.

Dag 8
Dag 8: Doolin - Dingle

We gaan vandaag fietsen! Het fietsen in Ierland is wel wat anders dan dat we in Nederland gewend zijn, in Nederland kennen we namelijk weinig heuvels. We kiezen een mooie route uit en kunnen zelf bepalen hoeveel kilometer we willen fietsen. Lekkere snelle afdalingen in een prachtige omgeving of toch iets meer klimmen en door ruige velden? De keuze is aan jou. Na het fietsen zetten we de tocht voort naar onze wild kampeerplek voor vanavond. De reisbegeleider weet een mooi plekje om vanavond ons tentenkamp op te zetten!

Dag 9
Dag 9: Dingle - Killarney

Tijd om de benen eens een beetje rust te geven na het fietsen van gisteren. Vandaag kunnen we verschillende dingen doen. We kunnen een rustige wandeling maken door de prachtige omgeving van Dingle, maar ook naar de Mount Brandon en, niet te vergeten, Slea Head! Dit is het meest Westelijke punt van Europa. Uiteraard doen we dit in overleg met de groep. Aan het eind van de middag vertrekken we richting Killarney, waar we de komende dagen verblijven!

Dag 10 & 11
Dag 10 & 11: Killarney

Vandaag maken we ons op voor een boottocht over ‘the lakes of Killarney’. Na deze boottocht wandelen we terug, door de ruige maar mooie natuur. Het laatste stuk nemen we de bus, omdat het toch wel écht een eind lopen is. Eenmaal op de camping maken we weer een heerlijk maaltje klaar. Morgen hebben we een vrije dag en kunnen we in overleg van alles doen! We kunnen kiezen uit een wandeling, een bezoek aan de stad Killarney, Muckross House, een korte auto rondrit met een bezoek aan Kenmare, alles is mogelijk! Een andere leuke optie is een wandeling maken rond het meer ‘Lough Leane’, één van de oudste meren van Killarney. De naam Lough Leane betekent ‘meer van het leren’. Volgens een oude legende ligt er onder het glinsterende water het land van Tir na N’og, het land van de eeuwige jeugd. In de middag rijden we naar Killarney. Hier brengen we een bezoek aan het eerste in Ierland gevestigde nationale park. Misschien nóg gaver om te bezoeken, de hondenraces in een dorp verderop!

Dag 12
Dag 12: Killarney - Dublin (300 km)

Vandaag zeggen we vaarwel tegen Killarney en gaan we naar Dublin. Eenmaal aangekomen in Dublin, zetten we onze tenten op zetten koers richting de Guinness brouwerij. Hier krijgen we een uitgebreide rondleiding en uiteindelijk zullen we in het gezellige café, uiteraard onder het genot van een Guinness, genieten van het uitzicht en napraten over de prachtige tijd van de afgelopen dagen. Nog niet moe? Degenen die dat willen kunnen met de bus vanaf de camping naar het centrum van Dublin.

Dag 13
Dag 13: Dublin

We sluiten deze groepsreis af in de hoofdstad Dublin. Maak hier kennis met de prachtige architectuur, de vriendelijke inwoners en de gemoedelijke sfeer. Dit is onze kans om die laatste leuke Ierse souvenirtjes te kopen, een echt Iers biertje of echte whisky te proeven en de sfeer in ons op te nemen. We overnachten op een camping in de omgeving van Dublin, waar we de laatste avond gezellig met elkaar als groep doorbrengen. Na een volledige dag in Dublin sluiten we deze geweldige groepsrondreis af met een heerlijk diner in de hoofdstad van Ierland. Een mooiere laatste avond kunnen we ons haast niet voorstellen. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting de camping, waar we onze laatste nacht doorbrengen.

Let op: het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 14
Dag 14: Terugreis

De groepsreis door Ierland zit er helaas weer op en we vliegen op tijd terug naar Nederland. Onderweg zullen we echter nog lang napraten over de prachtige herinneringen en ervaringen die we tijdens deze reis hebben opgedaan.

De retourvlucht zal plaatsvinden van Amsterdam naar Dublin.
Indien de definitieve vluchttijden per vertrekdatum bekend zijn, zullen deze aan het programma worden toegevoegd.

 

Beoordelingen

Niels
2 april 2014

Ik ga altijd kamperen en zoek meestal mijn vakantie zelf uit, tot ik bij noSun kwam. Zo'n georganiseerde groepsreis is echt ideaal, je hoeft alleen maar te boeken en alles wordt voor je geregeld. Lekker makkelijk!

Remco
25 januari 2013

Het was een mooie reis door Ierland met een ervaren reisbegeleider welke echt veel kennis heeft van het land en de mooie plekken.

Jan
20 juni 2013

Een reis met veel hoogtepunten. Ik had een goede indruk op grond van de info, maar de vakantie is veel leuker dan ik had gedacht!

Niels uit Wijchen, 29 jaar
18 juli 2015

Een leuke reis met een gezellige groep, heb veel ‘wauw’ momentjes beleefd.

Annemijn uit Ettenleur, 30 jaar
18 juli 2015

Hele fijne tijd gehad in Ierland. Het was een flexibel programma waardoor iedereen zijn eigen inbreng had. Ik ga zeker snel weer met noSun op reis.

Chiel uit Raamsdonkveer, 28 jaar
1 augustus 2015

Geweldig om alle mooie ervaringen met een groep te kunnen delen. We hebben mooie activiteiten beleefd in Ierland, het wildkamperen was voor mij de allermooiste.

Hans uit Hengelo, 43 jaar
1 augustus 2015

Heerlijk om op vakantie te gaan naar Ierland. Overdag lekker actief bezig zijn, ’s avonds de pub in en daarna tot rust komen in je eigen tent.

Maxime uit Zeewolde, 39 jaar
1 augustus 2015

Ik twijfelde om mee te gaan op reis met noSun vanwege mijn conditie. Er was genoeg variatie en vrijheid tijdens de reis waardoor ik optimaal heb genoten en alles prima vol kon houden!

Sandra, 30 jaar
12 augustus 2017

Behoud de vrijheid om de routes uit te stippelen van de ene camping naar de andere camping, dit is een uitdaging en een leuke samenwerking!

Ria, 34 jaar
29 juli 2017

Leuk om met elkaar eten te maken, op & af te bouwen, fijn dat kampeermiddelen beschikbaar gesteld worden.

Foto's

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen 2 persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking.

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis:€ 26.88 (Gebaseerd op 14 dagen)
Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 128.07 (Gebaseerd op een reissom van € 1,429.00)
Europeesche Verzekeringen

Informatie

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis

Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan, die niet worden vergoed door jouw zorgverzekering. Daarom ook stellen wij het hebben van een reisverzekering tijdens onze reizen verplicht. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering kan heel veel ellende voorkomen. Geloof ons. Wij zien het regelmatig voorkomen!

noSun groepsreizen werkt nauw samen met de Europeesche Verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met de Europeesche kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.  noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Tijdens een van onze wintersport groepsreizen heb je ook een extra wintersportdekking nodig. Het eigen risico voor het gebruik van een sneeuwscooter kun je afkopen met de sneeuwscooterverzekering.

Afkoop eigen risico sneeuwscooter

Bij het sneeuwscooteren geldt er een eigen risico van maximaal € 1.000,- Helaas dekt de reisverzekering dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Speciaal hiervoor heeft noSun de ‘afkoop eigen risico sneeuwscooter’ ontwikkeld. Voor slechts € 22,50 per bestuurder, is het eigen risico afgekocht en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!Wat neem je mee?

 • Slaapmat en goede, warme slaapzak en eventueel reiskussen
 • Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter voor de wandelingen en activiteiten
 • Warme (fleece) trui
 • Regenkleding of poncho
 • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens het kajakken
 • Zwemkleding
 • Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
 • Slippers
 • Sportschoenen
 • Wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of zweet-hemden
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Korte broek, trainingsbroek of joggingsbroek
 • Ondergoed en sokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbalsem, zonnebril, petje
 • Horloge, reiswekker
 • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Toilettasje met inhoud
 • Handdoeken
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Gegevens zorgverzekering (pakket en polisnummer, neem ook pasje mee!)
 • Gegevens reis- en/of annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
 • Gegevens huisarts, specialist
 • Gegevens contactpersoon in Nederland (noodgevallen)
 • Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
 • Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
 • Pinpas, creditcard (telefoonnummers om ze blokkeren bij verlies)
 • Leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager, CD's voor onderweg
 • Fotocamera
 • Zaklamp
 • Verrekijker, reserve bril (lenzen), reserve veters