alleenstaande reizen Engelse kust
groepsreizen europa Coasteeringsinglereis actiefgroepsrondreizen coasteeringsingle vakantie Londen

Groepsreis door het verrassende Zuid-Engeland 9 dagen

  • Bestemming:
  • Duur: 9 dagen
  • Prijs: €849.00
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar

  Ben jij ook zo benieuwd naar wat Zuid-Engeland allemaal te bieden heeft? Prachtige rotsformaties, groene heuvels, hoge kliffen, zee kajakken, maar ook een bezoek aan de geweldige hoofdstad Londen!


  Er zijn op dit moment nog geen vertrekdata bekend.
  Categorieën: , .

Omschrijving

Waar denk je aan als je aan Zuid-Engeland denkt? Zon of regen? Breng met deze groepsreis een bezoek aan het subtropische deel van Engeland. De mooie natuur en palmbomen, gecombineerd met een heerlijk warm en droog klimaat. Tijdens deze groepsreis onderneem je de leukste activiteiten: coasteering, mountainbiken en zee kajakken. Uiteraard maak je ook mooie wandelingen langs de romantische kust en bezoek je leuke, kleine stadjes. De reis naar Engeland brengt ons langs Calais en Dover. Om deze groepsreis Engeland compleet te maken, brengen we de laatste dag in Londen door.

Vertrekdata

 Vertrekdatum Prijs Beschikbaarheid Groepssamenstelling Begeleider(s) Boeken

Map

Reisinformatie

Inbegrepen
Ferry retour Calais - Dover
Mountainbiketocht
Coasteering
Zee Kajak tocht
Wandeltochten
Materialen voor inbegrepen tochten
Vervoer per minibus
Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
Enthousiaste noSun reisbegeleiding
Campingkosten
Tol- en parkeergelden
BTW volgens de reisbureauregeling
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslacht
Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Niet inbegrepen
Stoomtrein Swanage
Surfen
Persoonlijke uitgaven
Etenspot (houd rekening met €5 - €15 per dag)
Reserveringskosten (€30 per boeking)
Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
Annuleringsverzekering
Reisverzekering

Daarom noSun.nl

 • 96% van onze reizigers boekt alleen
 • Gezellige kleine groepen
 • noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4 van onze reizigers
 • Beste actieve aanbieder volgens Zoover
 • noSun reizen: actief, natuur, gezelligheid, verrassend, prettig anders


Awards & Logo's

Bekijk ook

Programma

Dag 1
Dag 1: Eindhoven - Calais - Corfe Castle (560 km)

Het is zo ver. De groepsreis Zuid-Engeland gaat beginnen. We vertrekken in de ochtend vanaf station Eindhoven. We proberen zo vroeg mogelijk te vertrekken zodat we ons vandaag niet hoeven te haasten, het is immers vakantie. Vanaf de boot genieten we van een schitterend uitzicht over zee. Samen met onze gezellige groepsgenoten komen we na ongeveer een uur op zee aan in Dover. Vervolgens rijden we nog een paar uur door het mooie Engelse landschap. Rond etenstijd komen we aan op de prachtig gelegen camping. Hier zetten we snel onze tenten op en gaan lekker eten. In de avond kunnen we nog een spannende wandeling maken langs de mooie kust. Een super begin van deze groepsreis in een subtropisch klimaat.

Dag 2
Dag 2: Corfe Castle (Wandeling Jurrasic Coast)

Na een gezellig gezamelijk ontbijt beginnen we vandaag met het ontdekken van de Jurassic Coast. We beginnen bij Durdle Door. Deze schitterende rotsformatie is in de loop der eeuwen door de zee uitgesleten waardoor er nu een grote boog is ontstaan, de Durdle Door. Vanaf hier lopen we langs de schitterende kustlijn om de vergezichten te bekijken en natuurlijk gave foto’s te maken. Verderop kunnen we lekker picknicken. Een mooie locatie hiervoor is de Mupe Bay met haar uit zee stekende rotsen. Na de lunch lopen we rustig terug naar het beginpunt om weer naar de camping terug te gaan waar we nog even lekker kunnen ontspannen.

Dag 3
Dag 3: Corfe Castle

Vandaag maken we een mountainbike tocht door de mooie natuur van Dorset. De tocht begint in Swanage. Om hier te komen kunnen we vanaf Corfe Castle de historische stoomtrein naar Swanage nemen (optioneel). De mountainbiketocht van ruim 2 uur voert over groene heuvels, door mooie bossen, langs meertjes en langs de zee. Als we terug zijn in Swanage hebben we nog even tijd om door dit gezellige stadje te lopen en inkopen te doen voordat we weer per stoomtrein terug gaan naar Corfe Castle.

Dag 4
Dag 4: Corfe Castle - Newquay (260 km)

Vandaag pakken we, na het ontbijt, op tijd onze spullen weer in om verder te reizen richting de zuidwest kant van Engeland. Vanaf hier rijden we naar onze camping in de buurt van de kustplaats Newquay. Na aankomst op de camping, tegen de middag, genieten we even van de lunch en omgeving om vervolgens te beginnen aan een spectaculaire activiteit, zee-kajakken! Met een ervaren instructeur leren we de belangrijkste technieken van het zee-kajakken, waarna we een mooie tocht langs de kust gaan maken.

Dag 5
Dag 5: Newquay

Vandaag gaan we op zoek naar het “einde” van Engeland. Het meest westelijke puntje van Engeland, dat Lands End heet, is herkenbaar aan haar hoge kliffen en mooie baaien. Direct achter de kliffen bevind je je weer in het glooiende Engelse landschap dat zich perfect leent voor een mooie wandeling. Natuurlijk lopen we hierbij ook langs de hoogtepunten van de kust en naar het uiterste puntje van Engeland. We vervolgen onze route naar Sennen Cove, waar we uitzonderlijk lekker kunnen eten in de strandtent.

Dag 6
Dag 6: Newquay

Het is weer tijd voor actie! We gaan namelijk “Coasteeren”! Tijd om de rotskliffen van de andere kant te bekijken. Deze activiteit is enigszins vergelijkbaar met Canyoning in de bergen, maar hierbij gebruik je de kliffen om vanaf te springen en te glijden. Deze activiteit biedt gegarandeerd spektakel! Deze activiteit zal ‘s middags plaatsvinden. De ochtend heb je tijd voor jezelf. Je zou deze tijd kunnen gebruiken om te (leren) surfen… Je bent namelijk op één van de bekendste surf-hotspots van Engeland! Na een heerlijke zonnige dag vol actie en vooral veel water, keren we terug naar de camping om te genieten van het laatste avondmaal in Newquay, want morgen vertrekken we naar de prachtige stad Londen!

Dag 7
Dag 7: Newquay - Londen (410 km)

Na een laatste ontbijt in Newquay maken we ons klaar om naar Londen te gaan. We vertrekken op tijd, zodat we onderweg nog naar Salisbury kunnen, dit is een historische plaats die bekend staat om haar prachtige kathedraal uit 1280. Deze kathedraal heeft de hoogste toren van Groot-Brittannië en de oudst werkende klok van Europa! Als je geluk hebt zie je op weg naar Londen zelfs Stonehenge nog liggen! Na aankomst op de camping net buiten Londen zetten we onze tenten op en gaan we genieten van een heerlijk diner.

Dag 8
Dag 8: Londen

Vandaag gaan we Londen ontdekken. Deze hoofdstad heeft veel te bieden dus gaan we ‘s morgens vroeg op pad. Na het bezoeken van vele bekende trekpleisters zullen we de dag met een heerlijke maaltijd en een lekker biertje afsluiten op een terrasje in Londen, wellicht in het idyllische Covent Garden. We kunnen de laatste trein pakken naar de camping, om daar helaas de laatste nacht in Engeland door te brengen.

Dag 9
Dag 9: Londen - Eindhoven (385 km)

Na rustig wakker te zijn geworden op onze camping bij Londen, beginnen we na het ontbijt met het inpakken van onze spullen. We proberen op tijd weg te rijden zodat we alle tijd hebben om de boot te halen. Zodra we op de boot zijn, werpen we nog een laatste blik op Engeland, waarna we afscheid nemen van dit mooie land. De laatste kilometers op het Europese vasteland kunnen we de ervaringen nog met elkaar delen. Helaas, de reis zit er alweer op, aan het begin van de avond zullen we terug zijn in Eindhoven.

Beoordelingen

Vrouw, 52 jaar
5 augustus 2016

Leuke reis, leuke mensen, mijn complimenten!

Vrouw, 29 jaar
5 augustus 2016

Een fijne vakantie gehad, waarbij ik heb genoten van het landschap, de activiteiten en de groep

Man, 32 jaar
9 juli 2016

Super leuke reis, betrokken en attente reisbegeleiders. Tot volgend jaar!

Erik
11 april 2013

Ik hou van actieve vakanties, mijn vrienden niet en ik wilde niet alleen op vakantie. noSun bleek de ideale oplossing. Iedereen is alleen op reis maar toch samen in één groep.

Janneke
13 september 2012

Ik houd enorm van kamperen, alleen vond ik het nogal spannend om in mijn eentje met een groep mee te gaan. Mijn twijfels waren direct weg op de eerste dag van de reis, iedereen reist namelijk alleen, maar toch samen. Ideaal dus.

Freek
25 april 2013

Ik was bang dat ik niet in de groep zou passen als een oudere actieveling, niets bleek minder waar, ik heb me enorm vermaakt met alle leeftijden! noSun staat voor kwaliteit en gezelligheid, helemaal top.

Maartje
22 november 2013

De busjes van noSun zijn echt superruim en goed! Je zit echt enorm comfortabel, ook al moet je meer dan 100km reizen. Dit heb ik bij andere reisorganisaties minder positief ervaren.

Annemieke uit Enter, 34 jaar
2 mei 2015

Twee dagen voor vertrek heb ik de reis geboekt en het was het meer dan waard! Het mountainbiken en surfen vond ik de mooiste activiteiten.

Karen uit Wijhe, 27 jaar
2 mei 2015

Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik bij noSun, de groepsreis naar Engeland sprak me aan dus deze reis geboekt. Fijne herinneringen heb ik aan de reis overgehouden. De activiteiten en de vriendschappen binnen de groep zullen me zeker bij blijven.

Alwin uit Den Helder, 36 jaar
13 juni 2015

Opnieuw een goede reiservaring met noSun gehad. Zeker voor herhaling vatbaar.

Luuk uit Enschede, 23 jaar
13 juni 2015

Hele fijne tijd gehad in Engeland! Top vakantie met een geweldige groep! In één woord: episch!

Mark uit Utrecht, 25 jaar
5 augustus 2015

De reis is mij zeer goed bevallen. Vooral de diverse activiteiten vond ik erg leuk. Ik hoop dat er in de toekomst nog meer bestemmingen zouden bijkomen met een soortgelijk activiteitenaanbod. Van alles wat, dat vind ik heerlijk!

Nick uit Ettenleur, 27 jaar
18 juli 2015

Mooie wandelingen gemaakt. Ben erg verbaast over het mooie landschap in Engeland.

Joris uit Diemen, 36 jaar
18 juli 2015

Ik twijfelde of ik alleen op vakantie wilde gaan. Eenmaal op reis heb ik me geen minuut alleen gevoeld, ik was in goed gezelschap.

Foto's

Accommodatie

Tijdens deze groepsreis heb je een eigen 3-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze tent nemen we vanuit Nederland voor je mee. Hier hoef je dus zelf niet voor te zorgen! Onze tenten zijn zo goed als nieuw omdat we elk jaar onze gebruikte tenten weer verkopen en nieuwe inkopen voor het volgende seizoen. Onderstaande foto is een voorbeeld van de tent die je mee krijgt tijdens deze groepsreis. Het kan dit model zijn of een vergelijkbaar model.

 

Tijdens deze groepsreis verblijf je op drie verschillende campings. De camping op dag 1, 2 en 3 is prachtig gelegen op het platteland van Purbeck, op een steenworp afstand van Corfe Castle. Het is een camping zonder specifieke plek aanduiding waardoor je een relax en open sfeer zult ervaren. Als je de stoomtrein naar Swanage voorbij ziet tuffen vanuit je tent, waan je je pas echt in Engeland!

De camping op dag 4,5 en 6 is gelegen net buiten Newquay op het platteland. We staan met noSun altijd op het derde veld, dit is een groot veld waar je overal met je tent mag staan. Kortom een landelijke camping! Vergeet niet te genieten van alle huppelende konijntjes als je gezellig met je groep aan het eten bent!

Op dag 7 en 8 verblijven we net buiten Londen. Deze camping is vooral ideaal omdat we kunnen lopen naar de trein die ons binnen een half uur naar Londen brengt.

Verzekeringen

Verzekeringskosten

Kosten voor een reisverzekering voor deze reis:€ 17.28 (Gebaseerd op 9 dagen)
Kosten van een annuleringsverzekering voor deze reis: € 78.94 (Gebaseerd op een reissom van € 849.00)
Europeesche Verzekeringen

Informatie

Goed verzekerd tijdens jouw groepsreis

Jij wilt toch ook onbezorgd van jouw reis genieten? Dat kan alleen als je goed verzekerd op reis gaat. Want hoe goed jouw groepsreis ook door ons geregeld is, je kunt altijd voor onverwachte verrassingen komen te staan, die niet worden vergoed door jouw zorgverzekering. Daarom ook stellen wij het hebben van een reisverzekering tijdens onze reizen verplicht. Ook het afsluiten van een annuleringsverzekering kan heel veel ellende voorkomen. Geloof ons. Wij zien het regelmatig voorkomen!

noSun groepsreizen werkt nauw samen met de Europeesche Verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Bij de Europeesche ben je uitstekend verzekerd, tegen een scherpe premie. Wij kennen onze reizigers en weten precies welke reis je geboekt hebt. Samen met de Europeesche kunnen wij je daarom gericht advies geven en helpen als je onverhoopt schade hebt of je reis moet afbreken.

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.  noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Tijdens een van onze wintersport groepsreizen heb je ook een extra wintersportdekking nodig. Het eigen risico voor het gebruik van een sneeuwscooter kun je afkopen met de sneeuwscooterverzekering.

Afkoop eigen risico sneeuwscooter

Bij het sneeuwscooteren geldt er een eigen risico van maximaal € 1.000,- Helaas dekt de reisverzekering dit eigen risico niet zodat je voor een vervelende verrassing kunt komen te staan. Speciaal hiervoor heeft noSun de ‘afkoop eigen risico sneeuwscooter’ ontwikkeld. Voor slechts € 22,50 per bestuurder, is het eigen risico afgekocht en stap je met een gerust hart op de sneeuwscooter!Wat neem je mee?

 • Lunchpakketje en drinken voor de heenreis
 • Slaapmat en goede slaapzak, eventueel een kussentje
 • Handdoeken
 • Dagrugzak (voor de wandelingen/activiteiten)
 • Zaklamp
 • Warme (fleece) trui
 • Regenkleding of poncho
 • Eventueel kleding die nat mag worden i.v.m. het kajakken en coasteeren
 • Dichte, stevige schoenen die nat mogen worden i.v.m. het kajakken en coasteeren (oude gymschoenen)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
 • Sportschoenen
 • Slippers
 • Zwembroek/zwempak/bikini
 • Wandelsokken
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Korte broek, trainingsbroek of joggingsbroek
 • Eventueel speciale handschoenen voor het coasteeren
 • Warme kleding
 • Eventueel fietsbroek voor het mountainbiken
 • Ondergoed en sokken
 • Toilettasje met inhoud
 • Camera
 • Handig: een kleine thermosfles om warme/koude dranken in mee te nemen
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters en sporttape
 • Muggenspray
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter
 • Wereldstekker
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Eventueel rijbewijs
 • Gegevens zorgverzekering (pakket en polisnummer, neem ook pasje mee!)
 • Gegevens reis/annuleringsverzekering (pakket, polisnummer)
 • Gegevens huisarts, specialist
 • Gegevens contactpersoon Nederland (noodgevallen)
 • Alarmnummer verzekeringsmaatschappij
 • Kopieën van alle belangrijke (reis-)documenten
 • Pinpas, creditcard (telefoonnummers om ze te blokkeren bij verlies)
 • Eventueel reisboekje Londen
 • CD's voor in de bus tijdens de reis