Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie)

Ervaar deze winter het echte Zweden met sneeuwschoenen, huskyhonden, en sneeuwscooters!
Boek deze reis

Geniet tijdens deze groepsreis van de Zweedse winter

Eén en al rust: omgeven door groene naaldbossen en wit bevroren meren begeef je je in het prachtige winter wonderland van Zweden. Tijdens dit groepsavontuur waan je je in een echt sprookje. Elke dag ondernemen we weer een andere sensationele winterse activiteit. Wat dacht je van een overnachting in een houthakkershut midden in het bos? Om een tipje van de sluier op te lichten; sledehondentocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling, ijsvissen op één van de prachtige meren en niet te vergeten langlaufen of skiën in een nabijgelegen skioord. Kou en sneeuw overdag en ‘s avonds opwarmen in een Zweeds ingerichte stuga of bij een heerlijk warm kampvuur. Je voelt je direct thuis en je voelt je bovenal direct in Zweden als je het huisje betreedt! Is het je nog niet Zweeds genoeg? Geniet dan van typisch Zweedse tussendoortjes, zo heb je voldoende energie voor de gehele vakantie. Ben je er ook al helemaal klaar voor om het ‘saaie’ Nederland in de winter te vervangen voor het adembenemende Zweden?

Hoogtepunten van deze reis

 • Yttermalung scoort een fenomenale 9,7 op Zoover!
 • Elke dag gave activiteiten!
 • Een nacht slapen midden in het bos in een houthakkershut (met kachel)
 • Je eigen huskyslede besturen
 • Een volledig verzorgde reis inclusief ontbijt, lunch en diner!
 • Verblijf in een typisch Zweedse stuga
 • Bekijk het programma
 • groepsreizen actief outdoor
 • sneeuwschoenwandelen zweden winter
 • zweden winter schaatsen
 • groepsreis winter bos

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • single reizen zweden
  Dag 1 Reis richting het mooie Noorden Vandaag begint het winteravontuur van deze groepsreis, wat heb je hier lang van gedroomd! We vliegen vanaf Amsterdam naar Oslo. Vanaf daar zullen we door een prachtig winters landschap rijden op weg naar onze stuga's voor de komende week. De rit vanaf het vliegveld hiernaartoe zal ongeveer 2,5 uur duren. We kijken onze ogen uit, de Zweedse natuur heeft zoveel moois te bieden! Welkom op de camping van het Nederlandse stel Hilje en Peter. Zij hebben hier prachtige Zweedse stuga's gemaakt, waar we deze week in verblijven. Afhankelijk van hoe laat we arriveren, kunnen we nog een wandeling maken. Vanavond staat een heerlijk diner voor ons klaar. We proosten op een leuke week en we leren elkaar kennen. Een goed begin van deze gezellige groepsreis Zweden!
 • winter sneeuwscooter safari
  Dag 2 Pret op de sneeuwscooter De super spectaculaire sneeuwscootertocht gaat vandaag van start! De echte liefhebbers mogen de sneeuwscooter zelf besturen, maar wees gerust als je dat niet durft: achterop de sneeuwscooter kun je natuurlijk ook genieten van de mooie omgeving! Uiteraard is dit ook hét moment om foto’s en video’s te maken. Na een leuke en actieve eerste dag genieten we vanavond wederom van een heerlijk diner verzorgd door onze gastheer en gastvrouw.
 • winterreis zweden wandelen
  Dag 3 Bijzonder mooie sneeuwschoenwandeling Je voelt je als een avonturier die op het punt staat de barre tocht naar de top van de Mount Everest te maken. Wat er wel op het programma staat, is een wandeling door de sneeuw naar een echte houthakkershut. Om je door de met dikke sneeuw bedekte heuvels en paden te begeven, binden we sneeuwschoenen onder. Opluchting en trots als we bij aankomst op de overnachtingsplek zijn; hoe spannend is het om midden in het bos in een houthakkershut te mogen slapen! Je hoeft niet bang te zijn dat je het koud krijgt ‘s nachts, want er is een houtkachel aanwezig om je lekker warm te houden. Om het nog warmer te krijgen, stoken we lekker de sauna op. Welke durfal duikt in de beek om af te koelen?
 • groepsreizen actief outdoor
  Dag 4 Terug naar de bewoonde wereld Na een goede nachtrust middenin het bos zijn we toe aan een stevig ontbijt, wat een ervaring zo’n overnachting in de wildernis! We pakken onze spullen in en wandelen terug naar ons vaste verblijf. Er is vanmiddag natuurlijk ook voldoende tijd om lekker rustig aan te doen of een goed boek te lezen. Als de weersomstandigheden goed zijn, kunnen we misschien schaatsen of ijsvissen!
 • groepsreis winter zweden
  Dag 5 Cross country & Fatbiken Vandaag is het tijd om de buitenlucht te ontdekken op 2 manieren, namelijk op de langlaufski's (cross country) maar ook op de fatbike! Vergeet het suffe gedoe uit de Alpen en Duitsland! In Scandinavië laten ze je wel even zien hoe je langlaufen een stuk leuker maakt. We kunnen zo vanaf de camping vertrekken over de loipes. Wat is het hier prachtig! 's Middags kunnen we er voor kiezen om te gaan fatbiken. Dat is wel een beetje een aparte naam, maar verklapt al wel een beetje wat het is, een mountainbike met dikke banden eronder. Op deze banden zitten spikes, waardoor je veel grip hebt in de sneeuw en op ijs. Wat een ervaring zeg! Vanavond genieten we wederom van een Zweeds diner en voor wie nog niet moe is, spelletjes avond?
 • huskie finslapland singlereis
  Dag 6 Hoogtepunt van de week? Hondensledetocht Na een goede nachtrust is het tijd voor een stevig ontbijt. In de loop van de ochtend stappen we in de auto en rijden we naar de plek waar het vandaag allemaal gaat gebeuren. Er staat ons een tocht met de sledehonden te wachten, gaaf! We krijgen een leuke introductie als kennismaking met deze prachtige honden. Wat indrukwekkend zeg, die honden. We krijgen een hoop informatie over de sledes waarna we uiteindelijk zelf op de slee mogen zitten. Super spannend! En wie weet krijg je zelf de teugels ook nog wel in handen..?
 • skien zweden single reis
  Dag 7 Een dag op de latten! Tijd om de latten onder te binden, of natuurlijk het snowboard. Vandaag gaan we de pistes van Zweden onveilig maken! Er zijn best wat skigebieden in de buurt, dus kiezen we het mooiste gebied uit. In Zweden doet men niet zo moeilijk, dus je kunt ook je materiaal halverwege de dag inruilen; dus als je wilt kun je in de ochtend gaan snowboarden en ’s middags skiën. Of andersom natuurlijk, maar dat had je vast al begrepen. Oh ja, de apres-ski hier, heet afterski en anders dan in Oostenrijk, stopt dat hier om 17:00! Gek he, wel leuk om mee te maken.
 • zweden winter schaatsen
  Dag 8 Terugreis Het einde van deze actieve groepsreis in Zweden is alweer in zicht! We vertrekken naar het vliegveld van Oslo, onderweg genieten we nog even van de prachtige Zweedse natuur. Na een vlucht van 2 uur naar Nederland nemen we afscheid en kijken we terug op een prachtige week in Zweden!

  * Let op, het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd.

  Vliegtijden voor andere vertrekdata worden hier getoond zodra ze bekend zijn.

  Retourvlucht Amsterdam Schiphol Airport - Oslo Gardermoen Airport inclusief 23kilo ruimbagage.

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 24/12/2022 inclusief 23 kg bagage
  24-12-2022: Vertrek Amsterdam: 14:25 uur - Aankomst Oslo Gardermoen: 16:15 uur
  31-12-2022: Vertrek Oslo Gardermoen: 12:40 uur - Aankomst Amsterdam: 14:35 uur

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 31/12/2022 inclusief 23 kg bagage
  31-12-2022: Vertrek Amsterdam: 10:05 uur - Aankomst Oslo Gardermoen: 11:55 uur
  07-01-2023: Vertrek Oslo Gardermoen: 17:00 uur - Aankomst Amsterdam: 18:55 uur

  * Vliegtijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Omdat wij bij noSun het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan ervan uit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land* en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt.

Ik ga graag mee met Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie)

Ervaar deze winter het echte Zweden met sneeuwschoenen, huskyhonden, en sneeuwscooters!

Boek deze reis

Accommodaties

Yttermalungs Camping Stuga

Omschrijving: Tijdens deze reis verblijf je met 1 of 2 medereizigers in een gezellige 4 of 6 persoons Zweedse Stuga. Je slaapt allemaal in een eigen bed in een eigen slaapruimte en je deelt een badkamer en toilet. Het ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd, drinken zoals koffie, thee, water, sap en ranja is ook inbegrepen. Alcohol (en frisdrank) is niet te koop op de camping, wel kan je dit in een zogenaamde 'Systembolaget' kopen, de staatswinkel. Er is een gezellige kiosk waar je gezamenlijk ontbijt en dineert en 's avonds een spelletje kan doen!

Slaapsituatie: Je deelt een Zweedse Stuga met maximaal 1 of 2 medereizigers.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Tijdens een van onze wintersport groepsreizen heb je ook een extra wintersportdekking nodig. Het eigen risico voor het gebruik van een sneeuwscooter kun je ook afkopen, door dit later aan je boeking toe te voegen.

Wat neem je mee?

 • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
 • Handschoenen, muts, buff en sjaal
 • Basislaag: thermoshirt (bv. van merinowol)
 • Isolerende tussenlaag: skipully, fleece- of coltrui
 • Buitenlaag: wind- en waterdichte jas en broek (bv. skibroek en ski-jas)
 • Thermosokken/skisokken
 • Sneeuwlaarzen (beter dan waterdichte (berg)wandelschoenen!)
 • Zonnebril
 • Slippers of sloffen voor binnenshuis
 • Ondergoed, sokken en extra handdoek(en)
 • Thermo drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Skibril
 • Lakenzak/binnenslaapzak voor de overnachting in de trekkershut
 • Hoofdlampje/zaklamp
 • Toilettasje met inhoud
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters/sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Rijbewijs t.b.v. sneeuwscootersafari
 • Optioneel:
 • Snowsteps (spikes voor onder je schoenen)
 • Handig: een broodtrommeltje voor je lunch
 • Vette crème (vaseline) tegen de kou
 • Camera met voldoende batterijen/accu. Let op, door de kou raken batterijen en accu's sneller leeg.

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 24 december 2022
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 24-12-2022 tot 31-12-2022 Vertrekdatum: 24 december 2022
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 31 december 2022
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 31-12-2022 tot 07-01-2023 Vertrekdatum: 31 december 2022
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 7 januari 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 07-01-2023 tot 14-01-2023 Vertrekdatum: 7 januari 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 14 januari 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 14-01-2023 tot 21-01-2023 Vertrekdatum: 14 januari 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 21 januari 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 21-01-2023 tot 28-01-2023 Vertrekdatum: 21 januari 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 18 februari 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 18-02-2023 tot 25-02-2023 Vertrekdatum: 18 februari 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 25 februari 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 25-02-2023 tot 04-03-2023 Vertrekdatum: 25 februari 2023
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 4 maart 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 04-03-2023 tot 11-03-2023 Vertrekdatum: 4 maart 2023
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 11 maart 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

 
 
€1.750,- Boek deze datum
Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie) van 11-03-2023 tot 18-03-2023 Vertrekdatum: 11 maart 2023
Geslacht
Nog geen informatie beschikbaar
Leeftijd
Nog geen informatie beschikbaar
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • KLM retourvlucht Amsterdam - Oslo (inclusief 23 kilo ruimbagage)
 • Retour transfer vliegveld Oslo - Accommodatie
 • 6 overnachtingen in een Zweedse stuga inclusief ontbijt, lunch en diner
 • 1 overnachting in de Zweedse houthakkershut, koken op vuur! (inclusief slaapmat en slaapzak)
 • Bruikleen bedlinnen en handdoek
 • Gave huskysledetocht
 • Supergave sneeuwscootertocht
 • Sneeuwschoenwandeling naar een typisch Zweedse houthakkershut
 • Langlaufen
 • IJsvissen
 • Skipas voor 1dag
 • Schaatsen
 • Fatbiken
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Toeristenbelasting
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Snacks en overige drankjes
 • Boekingskosten (€ 35,- per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Ski/snowboard materiaal (400 SEK, +/- €40,- huur materiaal)
 • Verplichte reisverzekering met wintersportdekking (meer informatie in het tabblad verzekeringen)
 • Annuleringsverzekering (meer informatie in het tabblad verzekeringen)
 • Afkoop eigen risico sneeuwscooter, optioneel bij te boeken voor €50,- (meer informatie in het tabblad verzekeringen)
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Wat andere reizigers zeggen...

Jordi - 11/07/2019

Dit was mn eerste groepsreis en ook meteen de eerste x in zweden. Al met al was het zeker geslaagd en zal dit ook niet meer vergeten. Natuurlijk hebben we het als groep getroffen met het weer, met elkaar en de reisleidster. Er was een goede band en respect en aandacht voor elkaar, wat het erg gezellig maakte. Reisleidster was vrolijk, behulpzaam en bracht een gemotiveerde en positieve sfeer mee!

Frank - 11/07/2019

Alles was Perfect georganiseerd! Echt een super leuke reisbestemmingen met veel verschillende activiteiten! Echt een aanrader!!

Raissa - 11/07/2019

Heerlijke reis gehad met hele leuke reisgenoten en reisbegeleidster. De activiteiten waren afwisselend, uitdagend en op verschillende niveau's uit te voeren! Voor ieder wat wils... Daarnaast een gezellige huiselijke sfeer in het huisje mede mogelijk gemaakt door het enthousiasme van onze reisbegeidster!

Rudi - 01/01/2019

Super mooie reis gehad! Voldeed aan alle beloftes en verwachtingen. Het was waanzinnig en veel te snel voorbij. Ik ben echt tevreden!

Yvette - 31/01/2019

Ik heb een super vakantie gehad. De groep en reisbegeleider maakte de reis compleet

Luke - 04/02/2019

Het was fijn dat je al in contact kon komen met je reisgenoten via een forum.

Ellen -

Ik was van te voren bang dat het te sportief voor mij zou zijn. Dat was viel gelukkig heel erg mee. Een super leuke reis!

Freek - 23/01/2019

Het leukste aan de reis vond ik dat je zoveel verschillende actieve activiteiten in 1 week zitten. Zo beleef je je wintersport een keer op een andere manier i.p.v. alleen maar skiën.

Sander - 04/02/2019

Erg leuke reis. Leuke begeleiding en leuke activiteiten. Goede accommodatie.

Daniel - 04/02/2019

De combinatie tussen de activiteiten, de groep, de reisbegeleider en de prachtige omgeving was super! Het was mijn eerste reis met noSun en dat is mij goed bevallen. Goed geholpen door het kantoorteam en duidelijke reisbescheiden.

Cas - 09/01/2019

Mijn grootste dilemma om te boeken was omdat ik niet zeker wist of de reis zou doorgaan of niet. Gelukkig kreeg ik deze bevestiging al snel na mijn boeking en was vervolgens de reis uiteindelijk volgeboekt. Gelukkig had ik op tijd geboekt. Top reis, top activiteiten. Mij zien jullie terug!

Mirjam - 21/01/2019

Ik heb een geweldige week gehad, de diverse activiteiten zijn erg leuk om te doen. Het was heel relax, stonden ook open voor eigen inbreng. Alles was goed georganiseerd. Ik kijk terug op een geweldige week in Zweden!

Dianne - 21/01/2019

De meeste noSun reizen die ik heb gezien zijn erg actief. Nou wil ik niet zeggen dat ik niet actief ben maar ben ook zeker geen atleten en heel soepel in bewegingen. De keus voor deze reis nam ik op de diversiteit van de activiteiten en dat er elke dag iets anders op het programma stond. En er stond beschreven dat je altijd een keus had om te stoppen of niet mee te doen/gaan. Ik kon de jonge atlete prima bijhouden en hielden we als groep rekening met elkaar. Uiteindelijk ben ik dus erg blij dat ik deze reis heb geboekt. Ik heb zelfs aan alle activiteiten meegedaan.

Jolanda - 01/01/2019

Voor mij was het leeftijdsverschil een dilemma voordat ik boekte. Uiteindelijk heb ik hier helemaal niets van gemerkt. Ik heb een geweldige reis gehad.

Dianda - 28/12/2019

Ik heb een ontzettend leuke reis gehad! Ondanks dat het overdag boven nul was, toch een echte winterreis gehad. Het sneeuwscooter rijden, de hondenslee tocht, sneeuwschoenwandelen, ijskarten en langlaufen gaf je een echt wintergevoel! Mede door de flexibele houding van de groep, reisleider Leoni en campingeigenaar Peter zijn alle winterse activiteiten toch doorgegaan.

Ik ga graag mee met Een Zweeds winteravontuur (noSun Garantie)

Ervaar deze winter het echte Zweden met sneeuwschoenen, huskyhonden, en sneeuwscooters!

Boek deze reis
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4 van onze reizigers
96% van onze reizigers boekt alleen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
Gezellige kleine groepen