Voor vertrek

Hoe gaat het precies in z’n werk als ik wil boeken?
Om een reis te boeken vul je het boekingsformulier in dat onder het kopje boekingen staat, je kunt ons ook even bellen. Vervolgens krijg je bijna altijd dezelfde werkdag nog een bevestiging van je boeking. Boek je ’s avonds of in het weekend dan is dat meestal de eerst volgende werkdag. Veel van onze reizen zijn snel vol geboekt. Voorkom teleurstellingen, boek dus op tijd!

Hoe gaat het nemen van een optie in z’n werk?
Het is ook mogelijk om vrijblijvende een optie te nemen op de reis van jouw keuze. Een optie is geheel vrijblijvend en 8 dagen geldig. Wij houden een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op de laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze plaats definitief boeken, dan bellen wij je op. Wij vragen dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken.

Hebben jullie ook een brochure?
Wij vinden het gebruik van papieren brochures niet meer van deze tijd. De informatie in brochures is moeilijk up-to-date te houden en verspilt veel papier en mooie bomen. Alle informatie over onze reizen is dan ook op onze website te vinden. Heb je vragen over bestemmingen of over de reizen? Bel of mail ons dan gerust! We zullen je vragen met plezier beantwoorden!

Wanneer betaal ik de reissom?
Na ontvangst van je boeking vragen we je om een aanbetaling te doen van 30% van de totale reiskosten met een minimum van € 135,00. Uiterlijk 6 weken voor vertrek moet de resterende reissom op onze rekening zijn bijgeschreven. Ons IBAN nummer is: NL17 RABO 0105 8382 92 onze BIC code is: RABONL2U. Voor uitgebreidere informatie over betalingen kun je het beste de ANVR reisvoorwaarden en de aanvullende noSun reisvoorwaarden lezen.

Wat zijn de boekingskosten?
De boekingskosten bedragen € 30,00 per factuur, zowel telefonisch als via internet.

Hebben jullie mijn betaling al ontvangen?
Wij krijgen af en toe vragen over de ontvangst van betalingen. Als je niets van ons hoort na je betaling kun je er vanuit gaan dat het goed is gegaan. Is de betalingstermijn reeds verstreken en hebben wij je betaling nog niet ontvangen dan nemen we contact met je op. Als je twijfelt aan de correctheid van je betaling is het verstandig om even contact met je bank op te nemen.

Wat voor kampeerartikelen heb ik zelf nodig? (kampeer zomer reizen)
noSun zorgt voor de goede kwaliteitstenten, elke reiziger krijg zijn of haar eigen tent mee! De enige kampeerspullen die je zelf mee moet nemen zijn een slaapzak, kussen en een slaapmatje (tenzij anders aangegeven). Als slaapmatje is een therm-a-rest matje (zelf opblaasbaar) aan te bevelen boven een luchtbed (kans op lek). Een veldbed past overigens niet in onze tenten. Heb je zelf nog geen slaapmatje? Huur er dan een bij ons voor slechts €25,- per vakantie. Je kunt dit aangeven bij je boeking. Wegens logistieke redenen is het niet mogelijk om voor alle reizen een slaapmat te huren. Wij geven je uiteraard graag advies over de juiste kampeermaterialen. Tips over wandelschoenen, slaapmatten en dergelijke lees je op onze blog.

Moet ik speciale kleding meenemen?
Voor de reizen is geen speciale kleding vereist. Goede wandelschoenen komen wel vaak van pas. Zorg er wel voor dat je ze alvast goed hebt ingelopen voordat je op reis gaat. Twee weken voor vertrek ontvang je van ons een advieslijst wat wel en wat vooral niet mee te nemen. Wij geven je uiteraard graag advies over de juiste materialen. Tips over wandelschoenen, slaapmatten en dergelijke lees je op onze blog.

Ik ben geen ervaren kampeerder zijn de reizen ook voor mij geschikt?
Ook als je nog nooit hebt gekampeerd kun je heel goed genieten van de reizen van noSun. We overnachten voornamelijk op campings waar goede sanitaire voorzieningen aanwezig zijn tenzij we aangeven dat we wildkamperen. Als je nooit eerder hebt gekampeerd zul je enorm genieten van het gevoel van gezelligheid en vrijheid.

Ik woon in Vlaanderen kan ik toch mee met de reizen?
Jazeker, je bent van harte welkom, ook als je niet in Nederland woont!

Ik kan op de dag van vertrek niet op tijd in Enschede zijn
Een aantal van onze reizen vertrekt op zaterdagochtend vanaf station Enschede. Kun je niet op tijd aanwezig zijn? Dit is geen enkel probleem! Wij bieden de volgende oplossing. Op vrijdagavond haalt één van onze reisbegeleiders je op een afgesproken tijd op bij station Enschede. Hij brengt jou naar een camping in de buurt. Samen met andere reizigers en reisbegeleiders breng je hier alvast 1 nacht door, uiteraard in je eigen noSun tent! De volgende ochtend rijd je met de reisbegeleider mee naar het station. Deze service bieden we aan voor € 17,50 per persoon.

Groepssamenstelling

Kan ik van te voren kennis maken met mijn reisgenoten?
Na het maken van een boeking ontvang je van ons de inloggegevens van een besloten forum. Hierop kun je kennis maken met de deelnemers van jouw groep. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken wie de muziek mee neemt, wie welk spel, de opblaaskrokodil, carpool afspraken maken en bespreken wie er goed kan fotograferen! Niet iedere deelnemer zal gebruik maken van de mogelijkheid om vooraf met andere reisgenoten te communiceren. Het is ook geen verplichting maar we stimuleren het wel!

Profiel van de deelnemers
Je bent niet de enige die alleen een reis boekt! Afgelopen jaar (2015) boekte 96% van onze reizigers een reis voor zichzelf, de overige 4% boekte met een vriend of vriendin,met een broer of zus. In 2013 en 2014 waren 94% van onze reizigers single. Onze reizigers vallen globaal binnen de leeftijdscategorie 20 tot 45 jaar. Afgelopen zomer was de man/vrouw verdeling 54/46, iets meer mannen dan vrouwen dus.

Meerdere groepen per reisdatum
Wij kunnen per reisdatum meerdere groepen op dezelfde bestemming hebben. Wanneer er meerdere groepen zijn maken wij een groepsindeling. Op basis van onze ervaring maken wij dan een indeling op basis van leeftijden en geslacht.

Tijdens de reis

Is er tijdens de reizen ook tijd voor ontspanning?
Maar natuurlijk! De reizen zijn goed georganiseerd, maar zeker niet overgeorganiseerd! Tijdens onze reizen krijg je dan ook volop de kans om zelfstandig dingen te ondernemen of gewoon lekker te ontspannen en je eigen vakantie te beleven. In overleg met de groep en de reisbegeleider is er heel veel mogelijk.

Moet ik een goede conditie hebben voor de reizen?
Voor de groepseizen is een normale conditie voldoende om deel te kunnen nemen aan alle activiteiten. De activiteiten zijn nooit verplicht, dus als er een onderdeel in de reis zit waaraan je niet kunt of wilt meedoen is dat geen enkel probleem. In overleg met de reisbegeleider is er veel mogelijk.

Ik wil graag mijn eigen tent meenemen is dat mogelijk?
Van onze tenten zijn we ervan verzekerd dat ze geschikt zijn voor onze reizen. Gezien de beperkte ruimte in de 9 persoonsbus heeft noSun reizen alleen materialen die compact zijn. Daarom zijn ook alleen onze eigen noSun tenten beschikbaar en is het niet mogelijk om je eigen tent mee te nemen.

Wat zijn de bijkomende kosten tijdens de reis?
De reissom zoals deze op internet staat dekt vrijwel alle kosten. De enige bijkomende kosten zijn voor het eten en drinken, eventuele voor optionele activiteiten en voor je persoonlijke uitgaven. Tijdens de reis wordt een ‘pot’ gemaakt voor ontbijt, lunch en diner, hierbij moet je denken aan ongeveer €10-20 per dag. Dit is uiteraard bestemmingsafhankelijk. Het kan altijd gebeuren dat je tijdens de reis een museum of bezienswaardigheid tegenkomt die niet in het programma is opgenomen maar waar je wel graag even heen wilt. Het is aan jou of je dit soort extra uitstapjes wilt doen of juist niet.

De activiteiten

Is deelname aan alle activiteiten verplicht?
We willen en kunnen niemand verplichten om met alle geplande activiteiten mee te doen. Wanneer je dus bijvoorbeeld wegens een blessure niet mee kunt doen aan een bepaalde activiteit dan is dit geen probleem. Wij proberen dan altijd een alternatief te vinden. In overleg met jouw reisbegeleider is er veel mogelijk.

Ik heb nog nooit een bergwandeling gemaakt / op een mountainbike gezeten is dat een probleem?
Het hoeft geen probleem te zijn. Maar als je vooraf twijfelt of je de activiteit wel tot een goed einde kunt brengen vragen we je om tijdens de reis even met je reisbegeleider te overleggen. Het is namelijk wel een probleem als je de berg wel op hebt kunnen wandelen maar niet meer in staat bent om zelfstandig naar beneden te lopen.

Zijn alle activiteiten bij de reissom inbegrepen?
Bij de reisbeschrijvingen hebben we geprobeerd zo volledig mogelijk aan te geven wat wel en niet bij de reissom is inbegrepen. Optionele activiteiten worden dan ook aangegeven. Bij de reisbeschrijvingen proberen we ook een schatting te geven van de kosten voor optionele activiteiten.

Rol van de reisbegeleider

Wat kan en mag ik van de reisbegeleider verwachten?
We spreken bewust over reisbegeleiders, wij werken niet met reisleiders.Ze weten veel, onze reisbegeleiders zijn door ons opgeleid om met groepen om te gaan. Ze weten wat ze moeten doen in belangrijke (nood)situaties, logistiek, groepsdynamica en belangrijker nog, het zijn ervaren reizigers. Voor noSun betekent dat ook dat onze reisbegeleiders geen bibliotheken zijn die alles over de lokale cultuur, natuur en gebruiken van het land weten.

Boekingsformulier

Bij elke reis van noSun vind je een link naar het boekingsformulier, hier kun je al je gegevens invullen.

Ten eerste kun je kiezen tussen een optie en een boeking. Het is ook mogelijk om vrijblijvende een optie te nemen op de reis van jouw keuze. Een optie is geheel vrijblijvend en 8 dagen geldig. Wij houden een plaats voor je vrij. Wanneer je een optie hebt op de laatst beschikbare plaats en iemand anders wil deze plaats definitief boeken, dan bellen wij je op. Wij vragen dan om diezelfde dag voor 16:00 uur een keuze te maken.

Weet je zeker dat je de reis wilt boeken, dan hoef je niet eerst een optie te nemen.
Na het invullen van je persoonlijke gegevens zoals je naam, geslacht, geboortedatum, adres en telefoonnummers willen we ook graag je e-mail adres weten. Let er op dat je dit goed invult want op dit e-mailadres ontvang je jouw bevestiging van de boeking!

Om problemen achteraf te voorkomen willen we ook graag weten of je een reis- en/of annuleringsverzekering af wilt sluiten. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen, een bekende en betrouwbare verzekeraar. Als je met noSun op reis wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. Je kunt hiervoor, net als bij een annuleringsverzekering, kiezen uit een aflopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen is sterk afhankelijk van je reisgedrag. Als je weinig reist dan kun je beter de aflopende verzekering afsluiten, ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je over wat je het beste kunt doen, neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

We zijn graag op de hoogte van bijzondere omstandigheden die voor het reizen van belang kunnen zijn. Ben je vegetariër of volg je een speciaal dieet, of zijn er medische omstandigheden die van belang kunnen zijn tijdens het reizen dan vragen we je om dit vooraf duidelijk aan te geven. Wij zullen hier dan rekening mee houden, zodat ook jouw reis een heerlijke ervaring zal zijn.

Heb je alle gegevens correct ingevuld, dan kun je het formulier verzenden.

Na boeking

Als het boekingsformulier verzonden is dan zal noSun zo snel mogelijk je boeking bevestigen. Dit gebeurt via een e-mail naar het door jou opgegeven e-mail adres. Een boekingsbevestiging, de factuur, de eventuele facturen en verkeringspolissen en de Algemene Voorwaarden die gelden kun je vinden in het besloten deel van onze website. Wij vragen je vriendelijk al deze gegevens even goed na te kijken!

Ongeveer twee weken voor vertrek ontvang je per mail een informatiepakket van noSun. Hierin staan onder andere de opstapplaats, de paklijst en een deelnemerslijst. Vanaf nu kan je persoonlijke voorpret echt beginnen. We dragen er vóór, tijdens en na je reis zorg voor dat onze reizigers een onvergetelijke vakantie zullen hebben.

Kledingadvies voor jouw wintersport groepsreis

Wil je goed voorbereid aan je wintersport groepsreis beginnen? Lees dan onze tips over de juiste kleding.
Het team van noSun groepsreizen en wandelreizen wenst je een onvergetelijke groepsreis toe!

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons