Reisverslag: actieve groepsreis naar Noorwegen in de zomer

Het is weer tijd voor een reisverslag! Deze keer nemen we je weer een keertje mee naar Noorwegen. Het is zeker niet ons eerste reisverslag over Noorwegen, maar we organiseren verschillende reizen in zowel de zomer als winter naar dit prachtige land. Het is één van de populairste bestemmingen van noSun en daarom willen we ook graag het enthousiasme van onze reizigers met jullie delen. In dit reisverslag neemt Daniëlle jullie mee tijdens de actieve groepsreis naar Noorwegen die zij afgelopen zomer maakte. Hierbij lees je welke activiteiten zij heeft ondernomen, welke zij het leukst vond en haar mening over het reisgezelschap. 

Welke reis heb je geboekt en waarom?

In augustus ben ik met noSun naar Noorwegen gereisd. Ik was op zoek naar een land waar ik nog niet eerder was geweest en zat redelijk vast aan mijn geplande vakantiedagen. Het was Zweden of Noorwegen en aangezien ik al eens in Zweden ben geweest, koos ik voor Noorwegen. In het begin zag ik wel een beetje op tegen het kamperen, dit had ik namelijk nog nooit gedaan. Maar met een goede uitleg van onze reisbegeleider Niels stond de tent zo! In de loop van de reis kon ik in 10 minuten de tent opzetten. Uiteindelijk wende het slapen in een tent snel en was dit goed te doen.

Wandelaarster op een berg in noorwegen

Waarom wilde je op reis met noSun?

Dit was eigenlijk geen bewuste keuze. Ik zou eerst naar de Balkan gaan maar deze reis werd helaas geannuleerd i.v.m. Corona. Ik ben toen gaan Googelen naar waar ik wel heen kon en kwam toen bij noSun vanwege de actieve vakanties.

Hoe is de groepsreis naar Noorwegen bevallen?

De reis is goed bevallen. Het was de eerste keer dat ik met een groepsreis op vakantie ging, maar ik had van tevoren al wel verwacht dat het iets voor mij zou zijn. Ik heb ook al eens alleen gebackpackt. Het grootste voordeel van een groepsreis vind ik de gezelligheid die je met elkaar hebt. Wij hadden een hele leuke groep en hebben veel gelachen.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten van de reis geweest?

Het hoogtepunt van de reis was voor mij de hike naar de Kjeragbolten. De hike bestond uit 3 hele steile klimmetjes. Gelukkig waren er kettingen langs de route om jezelf mee omhoog te trekken. Soms moest je ook als een berggeit zonder kettingen op handen en voeten naar boven klimmen. Uiteindelijk viel de hike mee en was het vooral supermooi! Sommige stukken waren wel echt pittig, maar het uitzicht was het allemaal waard! Natuurlijk maakten wij ook foto’s op de beroemde steen. In totaal hebben we zo’n 2,5 tot 3 uur gelopen om bij de steen te komen.

kjeragbolten nosun groepsreis noorwegen

We hebben ook nog andere hikes gemaakt. Onder andere naar de Preikestolen, hier had je prachtig uitzicht over de fjorden. Verder zijn we gaan raften en hebben we een gletsjertocht gemaakt. Met een touw zaten we aan elkaar vast en met ijzers onder onze schoenen konden we redelijk makkelijk over de gletsjer lopen. We hebben vier uur over en in de gletsjer gelopen, het was echt prachtig!

Hoe actief vond je de reis?

Ik vond de reis zeker actief, maar wel voor iedereen nog goed te doen. Zelf ga ik niet vaak hiken en vond de hikes prima te doen. Er is ook genoeg afwisseling in het programma. Na een dag hiken gingen we bijvoorbeeld kanoën, hadden we een reisdag of gingen we de stad in. 

kanoën in Noorwegen

Heb je nog contact met de rest van de groep?

Ja, ik heb nog contact met de groep. We hebben een groepsapp waar iedereen in zit en afgelopen december hebben we een reünie gepland, zodat we lekker herinneringen kunnen ophalen en weer kunnen bijkletsen.

Wat is jouw mooiste, leukste of meest bijzondere herinnering aan de reis?

De meest bijzondere herinnering aan de reis is sowieso het wildkamperen. Het was een hele nieuwe ervaring en prima voor een nachtje, maar langer hoefde voor mij niet. Mijn mooiste herinnering aan de reis zijn de avonden bij het kampvuur en de gezellige sfeer.

 

Zou je deze groepsreis aan anderen aanraden en waarom?

Deze groepsreis zou ik zeker aanraden, het is een mooie reis met leuke activiteiten! Ik vind het fijn dat je met een kleine groep reist. Onze groep kon het ook goed met elkaar vinden, dus dat was ook zeker fijn!

gletsjertocht groepsreis noorwegen

 

Ga jij ook op avontuur in Noorwegen?

Ben je net zo enthousiast geworden als Daniëlle over Noorwegen? Aankomend jaar hebben we nog enkele reizen gepland staan naar Noorwegen. Voornamelijk in de zomer, maar we hebben zelfs nog enkele plekjes vrij om deze winter nog te vertrekken. Bekijk hieronder het actuele aanbod van onze groepsreizen naar Noorwegen en wie weet tot snel! 

Ik wil op actieve groepsreis naar Noorwegen