Making of 360 graden film & Scandinavische winterfilm

Op winterreis!

Mijn opdracht was zoals vaak simpel; Ik wil iets nieuws, iets anders!

Tijdens een gesprek met een oude bekende op de vakantiebeurs bespraken we hoe we een mooie winter film voor noSun vorm zouden gaan geven. Niet wetende dat we vlak voor de lancering stonden van de 360 graden techniek op YouTube.  10 dagen later zaten we met 3 man in de auto op weg naar Zweden. Deze techniek stond op het punt gelanceerd te worden, dus als we de eerste wilden zijn, tja dan moesten we ook direct doorpakken. Wat leent zich daarvoor beter dan noSun groepen die een top tijd hebben in een wit Zweeds winterwonderland?

360 film

In tegenstelling tot de mogelijkheden van reguliere video, kan je met 360 film interactief om je heen kijken, wat de ultieme beleving creëert. Met name voor de outdoor-, sport- en reiswereld kan dit dus erg interessant zijn. Dit betekent dat er weer een heel nieuw terrein op marketinggebied te ontdekken valt voor bedrijven. Kijk, en dat spreekt mij dan weer aan!

2 vliegen in 1 klap

Goed, als we dan toch naar Zweden gaan, dan gaan we ook voor het maximale resultaat. Dus hebben we gelijk de beelden geschoten voor een “normale” film. De bestemmingen van onze film reis waren de noSun winter Groepsreizen in Värmland en Johannisholm. Beide reizen staan garant voor groepsplezier, activiteiten, mooie landschappen en uiteraard heel veel sneeuw.

Eland gespot

Ook voor ons ervaren reizigers blijft het mooi om onderweg elanden te spotten. Het maakt niet uit hoe vaak je in Scandinavië bent geweest, hoeveel elanden je gespot hebt of ze hebt bezocht in een elanden farm. Wanneer je onderweg bent kijk je altijd of je een eland kunt spotten. De aanwezigheid van een eland is net zo gewoon als koeien in de wei in Nederland. Het onverwachte maakt dat het altijd weer een bijzonder moment is.

Om gek van te worden

Voor mij was het niet de eerste keer dat ik bij de opnames was. Maar jeetje, veel tijd kost het wel. Staat alles er op? Mooi dan doen we het gewoon nog een keer. Niets kan aan het toeval worden overgelaten, je bent nu immers op de bestemming. Het volgende week even over doen is er niet bij tijdens het filmen van een groepsreis. Het sneeuwscooteren, de husky’s, langlaufen, sneeuwschoenwandelen. Echt alles is van alle kanten gefilmd en nogmaals ondernomen. Je weet het maar nooit. Des te blijer ben ik met…

Het resultaat mag er zijn

Uiteraard hebben we eerst met het hele kantoor diverse concept versies bekeken en de film her en der nog aangepast. En dan is het grote moment daar; eerst de hoofdrolspelers, de reizigers de film laten zien. “Het voelt goed om de beelden terug te zien en de reis weer her te beleven, het was er echt schitterend”. De eerste positieve reacties komen binnen. Ben jij benieuwd naar het eindresultaat?

Maart 2015

Als eerste Nederlandse reisorganisatie presenteerden wij vol trots de 360 graden films! Toch altijd weer leuk om de eerste te zijn! Kortom een deel van de missie van deze reis was geslaagd.

Op dit moment werkt de techniek nog niet op alle apparaten. In Google Chrome op de pc en op Android tablets en telefoons werkt het in ieder geval. Beweeg je telefoon of tablet om je heen en je kunt alle kanten opkijken. Achter je pc kun je dit met je muis doen.

 

Bekijk onze groepsreizen