Beautycase mee op groepsreis?

Ik ga op outdoor groepsreis en neem mee…

Een make-up koffer, een föhn (dat ik het stopcontact in de bomen nog niet heb gevonden wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn!), we gaan veel wandelen dus neem ik mijn gympen mee en natuurlijke mijn nette schoenen kunnen niet ontbreken! Massa’s batterijen en ga zo maar door…

Logisch? Het ligt er natuurlijk wel aan op wat voor soort groepsreis je gaat, maar als je op outdoor vakantie gaat kun je beter niet op deze manier je tas inpakken want dan heb je aan een backpack van 90 liter nog niet genoeg. De kans dat je een stopcontact tegenkomt op een outdoor vakantie is niet heel groot, aangezien de ontwikkeling van stopcontacten in bomen en struiken nog niet van de grond is gekomen.

Als ik op reis ga en ik moet mijn tas inpakken sta ik altijd met een kledingcrisis voor mijn kast, wat neem ik mee, wat laat ik hier, wat heb ik echt nodig, wat is luxe… zucht.. PANIEK!!
Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik zo gewend ben aan economisch inpakken dat ik zelfs op een luxe vakantie maar met 1 tas aankom met precies genoeg spullen en zo min mogelijk kilo’s. Wat mij altijd helpt is een lijstje met echt alleen het hoognodige, weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Type in Google “ vakantie paklijst “ in en ga eens tussen de lijstjes kijken, zo kom je tot een lijstje die perfect bij jou past en je toch alles bij je hebt wat je mee moet hebben.

Een paar tips die je ruimte kunnen besparen:

  • Afritsbroeken, ideaal als multifunctionele kleding, je hebt meteen een lange/driekwart/korte broek, heb je er 2 dan heb je dus eigenlijk 6 broeken in je tas liggen.
  • Quick Dry kleding, als je dit wast in de rivier/wasmachine is het heel snel weer droog en kun je het de volgende dag gewoon alweer aan.
  • Mini verpakkingen, verzamel van die kleine flesjes waar je van alles in kan stoppen, of koop ze goedkoop bij de Action. De dure variant heb je ook bij de Etos, maar je krijgt precies hetzelfde. Alleen die van de Action zijn leeg en kun je dus zelf bepalen wat je mee wilt nemen en wat niet.
Bekijk onze groepsreizen