Hoe maak ik mijn staycation zo aangenaam mogelijk

Staycation - thuis op vakantie

Nu we dankzij het Coronavirus allemaal zo veel mogelijk thuis moeten blijven, kunnen we er maar beter het beste van maken. Een staycation lijkt ons van noSun reizen perfect! Thuis toch een beetje vakantie vieren nu de zon door de ramen naar binnen schijnt en de vakantiekriebels meer dan ooit aanwezig zijn. Op social media komen allerlei leuke foto’s en filmpjes voorbij van reizigers die met een wc bril voor een mooi plaatje zitten of van een wasmand een kano maken. Super leuk!! Lees snel verder voor nog meer gave staycation tips om deze tijd door te komen. We hoeven ons nog niet te vervelen!

singlereizen tent kamperen

Een virtuele rondreis over de wereld!

Een virtuele rondreis, hoe gaaf! Dit kan je doen nu we niet op reis mogen, maar je toch de wereld wil ontdekken. Via Google Maps kan je een virtuele rondreis maken via verschillende hotspots over de hele wereld. Wat dacht je van een klim naar het Everest basecamp of Ijsberen spotten in Canada. Klik hier om op reis te gaan! Als je een gave plek hebt gekozen om te ontdekken kan je de hotspot verkennen via Street View, een 360 graden uitzicht bekijken én middels foto’s of video de reis beleven.

singlereis single thuis

Het Hollandse kust pad lopen

Wil je toch actief zijn en een mooie hike maken in ons eigen prachtige Nederland is het Hollandse kustpad een mooie optie. Hierbij loop je van Hoek van Hollend naar Den Helder. Zo lang we dit niet met teveel doen en 1,5 meter afstand houden is het heerlijk uitwaaien! Op een route van 213 kilometer lijkt me dat geen probleem. Je wandelt door prachtige duingebieden, het dennenbos en het strand van Noordwijk wordt ook aangedaan. Zoek je een wandeling dichter bij huis kan je inspiratie op doen wandelnet.nl. Dit is ook gelijk een goede training voor de zomer en zo blijven we fit. Wil je liever mountainbiken? Via deze link kan je alle mountainbike routes door heel Nederland zien.

Travel Quiz op vrijdag!

Ik wil meer reizen organiseert op vrijdag avond een online travelquiz die je gewoon kan doen vanuit je huiskamer van 21:00 tot 22:15. De travelquiz kent maar liefst 100 vragen in 8 rondes. Via deze link kan je je aanmelden en deelnemen aan de online reisquiz. Je kan zelfs prijzen winnen! Van te voren even je wereldkennis weer ophalen en vooral heel veel plezier hebben. Heb je thuis een openhaard of houtkachel is het heerlijk om deze aan te zetten; net een quiz bij het kampvuur als je op groepsreis bent.

singlereizen quiz corona

Netflix voor reisfanaten

Hierbij een aantal Netflix tips voor de echte reisliefhebber. Normaal een aanrader als je in het vliegtuig zit, maar natuurlijk ook voor op de bank in deze tijd.
– Bij de documentaire Tales by light wordt je door twee fotografen meegenomen naar de meest afgelegen plekken ter wereld. Met prachtige foto’s van de natuur, dieren en mensen laten ze zien dat we zuinig moeten zijn op de wereld.
– 72 dangerous places to live is een documentaire voor de echte daredevils. Het laat plekken zien waar het wegens bosbranden, aardbevingen en orkanen bijna té gevaarlijk is om te leven. Hoe gaan de bewoners hier mee om en waarom worden deze plekken door zoveel toeristen bezocht?
– De film expedtion happiness gaat over een filmmaker en zijn muzikale vriendin die een reis maken met hun hond. Ze reizen door Noord-Amerika in een omgebouwde schoolbus.
– Eurotrip is een grappige film over een groep jonge reizigers die een roadtrip door Europa maken.

 

All by myself

Het is tijd om tijd voor jezelf te maken en weg van de schermen te gaan. Wist je dat er ook genoeg spelletjes zijn die je alleen kan spelen? Zo kan je met spellen als NMBR9, Keer op Keer en Clever alleen spelen. Door nieuwe tactieken uit te proberen wordt je alleen maar beter en win je als je de volgende keer weer met vrienden speelt. Ben je klaar voor een breinbreker, dan heeft 999 Games de Escape Room die je ook alleen kan spelen; heerlijk niemand die je in de weg loopt. Dan zijn er ook nog kaart spellen zoals Patience en Vrijdag. Bij Vrijdag ga je op soloavontuur en kruip je in de huid van de rechterhand van Robinson Crusoe. Het doel is om Robinson op het eiland te laten overleven. 

Inspiratie!

Natuurlijk is het ook goed om positief te blijven en te dromen over de vakanties die we hopelijk snel weer kunnen maken. Er is ook voldoende tijd om inspiratie op te doen en al je vragen te stellen aan onze reisexperts. Kijk daarom hier voor de avontuurlijkste groepsreizen!

groepsreis noorwegen natuur