Mallorca

  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 21-10-2018
  • Leeftijdscategorie: 40 tot en met 59 jaar

  Tijdens deze wandelvakantie ontwijken we de drukte en wandelen we heerlijk door een verlaten landschap. We bezoeken kloosters, bergdorpen en gaan naar de op één na hoogste top van het eiland, de ‘Massanella’ (1.365 m). Je bezoekt de mooiste plekken, krijgt een goede indruk van het leven en de cultuur op het eiland en proeft van de heerlijke lokale gerechten, wijnen en lekkernijen. Over het weer hoef je je op dit subtropische mediterrane eiland natuurlijk geen zorgen te maken! Het fijne aan deze reis is dat het ontbijt is inbegrepen; we starten iedere dag dus met een heerlijk ontbijtje bij onze fijne B&B!

  Bekijk reis
  • Bestemming:
  • Duur: 8 dagen
  • Volgend vertrek: 29-04-2018 / 06-05-2018 / 03-06-2018
  • Leeftijdscategorie: 20 tot en met 45 jaar
  • Gegarandeerd vertrek

  Tijdens deze wandelvakantie ontwijken we de drukte en wandelen we heerlijk door een verlaten landschap. We bezoeken kloosters, bergdorpen en gaan naar de op één na hoogste top van het eiland, de ‘Massanella’ (1.365 m). Je bezoekt de mooiste plekken, krijgt een goede indruk van het leven en de cultuur op het eiland en proeft van de heerlijke lokale gerechten, wijnen en lekkernijen. Over het weer hoef je je op dit subtropische mediterrane eiland natuurlijk geen zorgen te maken! Het fijne aan deze reis is dat het ontbijt is inbegrepen; we starten iedere dag dus met een heerlijk ontbijtje bij onze fijne B&B! 

  Bekijk reis

Informatie over Mallorca

Inleiding

Ontdek het vulkanische Mallorca!

Samen met noSun naar Mallorca? Maak een singlereis naar het prachtige Mallorca, het grootste eiland van de Balearen. Tijdens deze wandelvakantie ontdek je het verlaten landschap en de vele mooie uitzichtpunten op het eiland. Deze wandelvakantie is de perfecte reis om de natuur en cultuur van Mallorca te ontdekken.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee bij Spanje. Mallorca is 3640 km² groot en heeft 858.000 inwoners. Mallorca wordt ook wel geschreven als Majorca. De naam Majorca komt van de Griekse kolonisten die op het eiland de gezegende tempel voor Heracles Maliorcas oprichtten.

Wandelvakantie voor singles? De voordelen van alleen naar Mallorca gaan? Niet alleen de weg zoeken, of uitvogelen waar dat ene bijzonder achterafweggetje precies loopt; in een groep met alleengaanden heb je altijd iemand die nét zo nieuwsgierig is al jij, maar is er ook een reisbegeleider die de mooiste routes voor je kan uitstippelen. Op singlevakantie gaan naar Mallorca, heeft zo zijn voordelen! Ga mee met noSun op wandelvakantie.

Bereikbaarheid

In Mallorca kun je goed terecht met je mobiele telefoon, het netwerk is van goede kwaliteit. In natuurgebieden en bergen kan beperkte dekking zijn. Om naar Mallorca te bellen vanuit Nederland, moet je de landcode van Mallorca voor het telefoonnummer zetten, dit is +34. Als je vanuit Mallorca naar Nederland wil bellen, zet je de landcode van Nederland voor het telefoonnummer, dit is +31. Op veel plaatsen is WIFI beschikbaar, vooral in het toeristische gedeelte.

Cultuur

In veel dorpen en steden gaan de winkels rond 14:00 uur dicht en rond 17:00/18:00 uur weer open. Tussen 14:00-17:00 uur gaat bijna iedereen warm lunchen en sommige mensen doen een siësta (middagdutje). In de grote steden blijven de grote winkelketens vaak wel open tussen de middag. Een siësta duurt vaak een kwartier/half uurtje. De Spanjaarden lunchen over het algemeen warm tussen 14:00-16:00 uur. ’s Avonds wordt er gedineerd tussen 20:30-22:30 uur met een lichte maaltijd. Als je bij iemand wordt uitgenodigd voor het eten is het gebruikelijk om een fles wijn, dessert of een plantje mee te nemen. Spanjaarden zijn erg gastvrij. Ze nodigen je snel uit om te komen eten of koffie te drinken. In Spanje zijn in veel dorpen en steden stierengevechten erg populair. De stierengevechten zijn vaak onderdeel van grote feesten. De Spaanse manier van begroeten kan ook opvallen. Net zoals in Nederland schudden Spaanse mannen elkaar de hand wanneer ze elkaar ontmoeten. Mannen en vrouwen die elkaar voor het eerst ontmoeten geven elkaar twee zoenen.

Elektriciteit

Het stopcontact waar in Mallorca gebruik van wordt gemaakt zijn de types C en F. In Nederland maken we gebruik van type C, deze passen meestal zonder problemen in type F. In Mallorca hebben ze een voltage van 230V/50Hz.

Natuur

Mallorca ligt ongeveer 200 km van de Spaanse kust in de Middellandse Zee en is het grootste eiland van de Balearen archipel. De natuur op Mallorca kenmerkt zich vooral door de bergen in het westen, natuurgebieden en twee stuwmeren. De noordoostkust is grotendeels opgebouwd uit twee baaien en is een ideaal gebied om te wandelen in de natuur. De oostkust bestaat uit een reeks van baaien en zandstranden. Het grootste deel van de zuidkust bestaat uit rotsen, onderbroken door stranden en baaien. In het binnenland ligt de vruchtbare vlakte. Er zijn vier natuurreservaten op het eiland: S’Albufera, Cala Mondragó, het eiland Sa Dragonera en de Serra de Na Burguesa.

Tijdverschil

De tijdzone waar Mallorca in zit is UTC +1, dit is dezelfde tijdzone als Nederland. Ook in Mallorca hebben ze zomertijd en wintertijd, er is dus geen tijdsverschil met Nederland.

Reisdocumenten

Voor een groepsreis naar Mallorca is een geldig paspoort of identiteitsbewijs vereist. Je hebt voor Mallorca geen visum nodig. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Mallorca, je hebt hiervoor geen internationaal rijbewijs nodig. Dus voor je singlereis naar Mallorca heb je geen speciale documenten nodig.

Gezondheid

Mocht er tijdens je actieve groepsreis iets gebeuren en heb je medische hulp nodig, dan kun je hier beter vooraf op voorbereiden. Het beste is om via je ziektekostenverzekeraar te informeren naar de mogelijkheden. Via noSun is het ook mogelijk om een reisverzekering af te sluiten. De ziekenhuizen en doktoren zijn in Spanje en op Mallorca van een hoge standaard. In de meeste ziekenhuizen is Engels spreken personeel aanwezig. Zorg dat je in het bezit bent van je zorgverzekeringspasje. Voor Mallorca zijn op dit moment geen vaccinaties verplicht.

Taal

De officiële talen van Mallorca zijn Spaans en Catalaans. Er wordt beperkt Engels gesproken, vrijwel niemand spreekt Nederlands. De jongere Mallorcanen spreken wel redelijk Engels of Duits.

Klimaat

Mallorca heeft een subtropisch Middellandse-Zeeklimaat. Mallorca kent geen echte winter. Februari is de koudste maand van het jaar. In het Tramontana-gebergte kan sneeuw vallen. Tot in maart kan het ’s nachts licht vriezen maar overdag kunnen de temperaturen al boven de 20 graden uit komen. In de zomermaanden is er nauwelijks sprake van regen en lopen de temperaturen op tot 35 graden, vooral in het binnenland. September en oktober worden gezien als ideale vakantiemaanden, er is weinig regen en veel zon.

Infrastructuur

De infrastructuur op Mallorca is prima in orde, vooral in de grote toeristische gedeeltes. Over het algemeen is er in Mallorca niet veel verkeer op de weg. Vanwege het klimaat en de goede infrastructuur, is het een ideaal eiland voor fietsers, deze komen dan ook regelmatig voorbij. De straten zijn allemaal in goede/zeer goede staat. De busverbindingen en het aanbod van huurauto’s is allemaal prima geregeld in Mallorca.

Feestdagen en evenementen

Een groot deel van de bevolking op Mallorca is Rooms Katholiek, veel feestdagen hebben dan ook een katholieke achtergrond.

Wettelijke feestdagen in Mallorca:

1 januari
Nieuwjaarsdag

6 januari
Drie koningen

1 maart
Dia de Baleares (Dag van de eilanden)

19 maart
Dag van de heilige Joseph

1 mei
Dag van de arbeid

19 juni
Sacrementsdag

24 juni
Sant Joan

29 juni
Hoogfeest van de Heilige Petrus en Paulus

25 juli
Santiago

15 augustus
Maria Hemelvaart

12 oktober
Ontdekking van Amerika

1 november
Allerheiligen

6 december
Dag van de constitutie (grondwet)

8 december
Onbevlekte Ontvangenis van Maria

25 december
Kerstmis

Verdere feestdagen op Mallorca:

16 + 17 januari
Feestdag ter ere van de heilige Antonius. Wordt gevierd in Palma, Sa Pobla, Arta, Muro, Manacor, Petra en Costitx.

20 januari
Feestdag ter ere van de beschermheilige St. Sebastian. Wordt gevierd in Palma en Pollenca.

3 februari
Vuurwerk en volksdansen ter ere van de feestdag van de Blasius van Sebaste

Pasen
Over het hele eiland wordt de heilige week voor Pasen gevierd. Vooral Palma, Pollenca, Arta en Sineu zijn beroemd vanwege de kunststukken die worden meegedragen.

30 juli
Feestdag van de beschermheiligen Abdon en Senen. Wordt gevierd in Inca.

Eind juli
45.000 mensen nemen deel aan de voetmars van 40 km naar het klooster Lluc.

2 augustus – Feestdag voor de Engelen. Wordt gevierd in Pollenca.

15 augustus
Maria Hemelvaart

8 september
Feestdag voor de beschermheilige Catalina Thomas. Wordt gevierd in Santa Margalida.

Midden september
Veel oogstfeesten zoals het Meloenenfeest in Villafranca. Daarnaast wordt in Cala Millor de toeristenweek gevierd.

November
In Inca vindt de grote landbouwbeurs plaats, dit is één van de grootste feesten op het eiland.

31 december
In Palma vlaggen parade, historisch spektakel ter ere van de terug verovering van Mallorca. Daarnaast wordt oudjaarsavond gevierd op het eiland.

 

Flora en fauna

De flora en fauna op Mallorca zijn zeer divers. Mallorca heeft veel verschillende plant- en diersoorten. Veel wilde planten en bloemen zijn beschermd en mogen niet geplukt worden. Op Mallorca zijn veel wilde en vaak eeuwenoude olijfbomen te vinden. Daarnaast zijn er ook veel cactussoorten, waaronder de aloë met zijn geneeskrachtige werking. Daarnaast bevindt veel verrassende natuur van Mallorca onder water. De Posidonia zijn uitgestrekte weilanden van een zeegras waar bijvoorbeeld zeegels en plantenetende vissen leven.

Geldzaken

Op Mallorca wordt er net zoals in Nederland met de euro betaald. In de toeristische gebieden kan je met de meeste creditcards en pinpassen betalen. In de kleine, traditionele winkels en op de markten kan vaak alleen in contanten worden betaald.

Geografie

Mallorca is een eiland is het westelijke deel van de Middellandse Zee op ongeveer 250 kilometer van de oostkust van Spanje. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca en heeft ongeveer 870.000 inwoners. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een groep Spaanse eilanden. De Balearen bestaan uit Ibiza, Cabrera, Dragona, Formentera, Mallorca, Menorca en nog enkele kleinere eilanden. Mallorca heeft een oppervlakte van 3.640 vierkante kilometer. Het hoogste punt van het eiland is de Puig Mayor, deze is 1.445 meter hoog. De kustlijn van Mallorca is ongeveer 550 kilometer lang. In het noordwesten van Mallorca ligt de bergketen Sierra del Norte. In het zuiden en oosten vind je zandstranden en de baaien van Mallorca.

Bekend van


Simple Share Buttons
Simple Share Buttons