Groepsreizen Mallorca


al wandelend het eiland verkennen tijdens deze groepsreis op Mallorca

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Mallorca.

Hier zijn wat leuke alternatieven.

Helaas zijn er momenteel geen reizen beschikbaar voor Mallorca.

Informatie over groepsreizen naar Mallorca

Inleiding

Ontdek vulkanisch Mallorca tijdens een singlereis!

Samen met noSun naar Mallorca? Maak een singlereis naar het grootste eiland van de Balearen. Tijdens deze wandelvakantie ontdek je het verlaten landschap en de vele mooie uitzichtpunten op het eiland.

Wandelvakantie voor singles? De voordelen van alleen in een groepsreis naar Mallorca? Niet alleen de weg zoeken, of uitvogelen waar dat ene bijzondere achteraf-weggetje precies loopt; met een groepsreis naar Mallorca heb je altijd iemand die nét zo nieuwsgierig is al jij, maar is er ook een reisbegeleider die de mooiste routes voor je kan uitstippelen. Op singlevakantie gaan naar Mallorca, heeft zo zijn voordelen! Ga mee met noSun op wandelvakantie.

Taal & Cultuur

De officiële talen van Mallorca zijn Spaans en Catalaans. Met het Engels kun je er tegenwoordig ook goed uit de voeten.

Op Mallorca houden sommigen mensen siësta, eten veel mensen tussen de middag warm en zijn winkels op veel plaatsen dicht vanaf 14.00 uur, om tegen het einde van de middag weer open te gaan. Op dit Spaanse eiland houden ze net als op het vaste land van lekker eten: wat dacht je van een goed bord paella met een glaasje wijn!

Natuur, klimaat & beste reistijd

De natuur op Mallorca kenmerkt zich vooral door de bergen in het westen, vier natuurgebieden en twee stuwmeren. De noordoostkust bestaat grotendeels uit twee baaien en is ideaal om mooie wandelingen te maken tijdens de singlereis op Mallorca. De oostkust bestaat uit een reeks van baaien en zandstranden. Het grootste deel van de zuidkust bestaat uit rotsen, onderbroken door stranden en baaien. In het binnenland is de grond vruchtbaar en vind je ook veel olijfboomgaarden.

Mallorca heeft een subtropisch Middellandse-Zeeklimaat. Het eiland kent geen echte winter en in de zomer is het er ondanks de wind die er waait soms erg warm. Het voor- en najaar zijn perfect voor een wandelreis: met een heerlijk zonnetje, maar tegelijkertijd zonder de hoge temperaturen van de zomer

Reisdocumenten

Om naar Mallorca te kunnen reizen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot minimaal de dag waarop je terug naar huis reist.

Verzekeringen

Als je met noSun op groepsreis naar Mallorca wilt, is het verplicht over een reisverzekering te beschikken. noSun werkt hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen. Als je nog geen reis- en/of annuleringsverzekering hebt, kun je die bij je boeking via ons afsluiten. Je kunt hiervoor kiezen uit een kortlopende of doorlopende verzekering. Wat je het beste kunt doen, is sterk afhankelijk van je reisgedrag: als je weinig reist, kun je beter de kortlopende verzekering afsluiten. Ga je echter veel op reis dan doe je er goed aan een doorlopende verzekering af te sluiten. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op, we zitten voor je klaar!

Let op: een annuleringsverzekering kun je tot maximaal 7 dagen na boeking afsluiten, daarna is dit via noSun bij de Europeesche niet meer mogelijk.

Geldzaken & Elektriciteit

Op Mallorca wordt er net zoals in Nederland met de euro betaald. In de toeristische gebieden kan je met de meeste creditcards en pinpassen betalen. In de kleine, traditionele winkels en op de markten kan vaak alleen in contanten worden betaald.

Het stopcontact waar in Mallorca gebruik van wordt gemaakt zijn de types C en F. In Nederland maken we gebruik van type C, deze passen meestal ook zonder problemen in type F. Geen zorgen dus als de accu van je camera na een paar dagen groepsreis langzaam leeg raakt!

Wist je dat..

.. de naam Mallorca is afgeleid van het Latijnse ‘insula maior’, wat ‘groot eiland’ betekent?

.. het plaatselijke gebak – het ensaimadas – alleen beschikbaar is op Mallorca? Smullen!